אירוע חמור בעפולה: חייל פוסט טראומטי התחיל למלמל וירה באישה

אישה כבת 40 נורתה ונמצאת כעת במצב קשה • סנגורו של הלוחם: "כמה דקות לפני האירוע הקשה הוא ממלמל אמירות של: 'גופות' 'חיילים' 'איברים', מתעורר ובהבזק של פוסט טראומה צועק 'ערבים ערבים, מחבלים', מתחיל לירות ופוגע בחברה של גיסתו"

לוחם צה"ל בסוריה (ארכיון). צילום: דובר צה"ל

אישה כבת 40 נמצאת במצב קשה, לאחר שלוחם במיל', המתמודד עם פוסט טראומה בשל שירותו הקרבי הממושך, ירה בה.

ניידת משטרה (אילוסטרציה), צילום: דודו גרינשפן

את האקדח קיבל איש המילואים ברישיון ממשרד הביטחון בשנת 2024. ברוך גדע, סנגורו של החשוד אומר ל"ישראל היום": "הוא קיבל את הנשק לפני כשנה וחצי. הוא לא זוכר את רוב הפרטים.

"אני יודע ממי שנכחה באירוע, ויש גם סרטון שתיעד בשעת משעה, שכמה דקות לפני האירוע הקשה הוא ממלמל אמירות של: "גופות" "חיילים" "איברים". הוא מתעורר, יוצא מהחדר, ובהבזק של פוסט טראומה צועק "ערבים ערבים. מחבלים", מתחיל לירות ופוגע באישה כבת ארבעים שנוכחת במקום, שהיא חברה של גיסתו שנפצעה קשה מאד.

בין עזה ללבנון

"כבר לפני מספר חודשים החשוד הראה סימני מצוקה של פוסט טראומה. הוא ואחיו שקלו אם ללכת לטיפול נפשי. אחיו שמשרת בצפון יצא הביתה בעקבות המקרה. הוא שירת כ-300 ימים בהנדסה קרבית בעזה ובלבנון.

לוחמי צה"ל בסוריה, עזה ולבנון (ארכיון), צילום: דובר צה"ל

"מדובר באירוע טרגי אשר מדגיש את הכשל המערכתי של המדינה בטיפול בהלומי קרב. מרשי, כמו אלפים אחרים, חזר מלחימה ממושכת בעזה ובלבנון כשהוא סובל מפוסט-טראומה חמורה וללא מענה טיפולי הולם.

"לצערי, המוסדות השלטוניים מפקירים את הלוחמים להתמודד לבדם עם הצלקות הנפשיות הקשות שהקרב מותיר בהם. חיילים נשלחים לחזית אך נותרים ללא מענה כשהם חוזרים שבורים בנפשם. אנו קוראים למשרד הביטחון ומשרד הבריאות להקים מיידית מערך טיפולי נגיש ומקיף לכל נפגעי הטראומה מהמלחמה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר