"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

השליח בדלת עשה מארב: צעיר מרמת גן נעצר עם 3.1 ק"ג קטמין מהודו

שוטר מיחידת 747 במרחב נתב"ג התחזה לשליח והביא לחשוד את המשלוח • החבילה המקורית, שכללה תיקים עם הסם מוסלק בין דפנותיהם, נתפסה במכס נתב"ג ובעקבותיה בוצע מארב משטרתי בו נמסרו לחשוד כ-300 גרם מהסם • הוא מואשם בייבוא ובהחזקת סם מסוכן

,עודכן
0השמעה
הזמין שליח הביתה ונעצר (אילוסטרציה). צילום: Kindel Media / Pexels

צלצול בדלת, חתימה על קבלת חבילה, ולפתע - אזיקים. כך הפך רגע שגרתי של קבלת משלוח לתפנית בחייו של צעיר מרמת גן, שלא ידע כי ה'שליח' שעומד בפתח ביתו הוא למעשה שוטר מיחידה של 747 ממרחב נתב"ג, והחבילה שבידיו היא חלק ממארב משטרתי שהעביר לו 3.1 ק"ג סמים מסוג קטמין שהזמין מהודו.

הסמים שנתפסו בנתב"ג (אילוסטרציה),צילום: דוברות המשטרה

על פי כתב האישום, צעיר בן 29, מרמת גן, קשר קשר עם אדם נוסף, שזהותו אינה ידועה, לייבא מהודו לישראל סם מסוכן מסוג קטמין. במסגרת הקשר סוכם כי החבילה תמוען על שמו של הנאשם ותישלח לכתובת מגוריו.

לפני קצת פחות מחודש, התקבלה בנתב"ג החבילה שנשלחה מהודו והייתה ממוענת לנאשם. החבילה הכילה תיקים, שבין דפנותיהם הפנימיים הוסלק הסם המסוכן במשקל של כ-3.1 ק"ג נטו, כשהוא מחולק ל-30 שקיות. החבילה נתפסה על ידי עובדי מכס נתב"ג ארבעה ימים לאחר מכן.

במבצע של רשויות האכיפה, הגיע לפני כשבועיים, שוטר לכתובת מגוריו של הנאשם כשהוא מתחזה להיות שליח של חברת FEDEX. השוטר מסר לו חבילה ובה חלק מהסם המסוכן בכמות של כ-300 גרם נטו. הנאשם קיבל את החבילה לידיו ואישר את קבלתה בחתימתו, ומיד לאחר מכן נעצר ואז אמר לשוטרים: "כן אני יודע ,כפו את זה עליי". בחקירתו בתחילה הכחיש שידע מה הכילה החבילה אולם ידע שאדם המספק לו סמים ביצע את משלוח החבילה.

המשטרה עשתה מארב (אילוסטרציה),צילום: דוברות המשטרה

לאחר מכן בתחנת המשטרה, הודה הנאשם, כי ידע שהמשלוח שקיבל הכיל סם מסוכן והסביר שעשה זאת לשם הרווח הכספי. הוא סיפר כי הוא מצוי תחת חובות כספיים בגין התמכרותו לסם מסוג קטמין ולכן הסכים לקבל את החבילה. לאחר מכן סייג זאת ,ואמר כי שיער וסבר שמדובר במשלוח לא חוקי אך לא ידע אם מדובר בסמים או אולי בנשק .בנוסף אמר, כי סחטו אותו ולכן הסכים לקבל את המשלוח עבור גורם אחר, שאת פרטיו סירב למסור.

בכתב האישום הוא מואשם בייבוא סם מסוכן בצוותא, החזקת סם מסוכן שלא לצריכה עצמית, וניסיון להחזקת סם מסוכן שלא לצריכה עצמית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר