הרישיון נפסל והנהג הורד מהכביש: רישיונו הוחזר לו בתוך יום - זאת הסיבה

נהג אוטובוס מראשון לציון נתפס בפברואר 2025 נוהג ברכבו הפרטי עם 228 מיקרוגרם אלכוהול בליטר אוויר נשוף • למרות שרישיונו נפסל על ידי קצין משטרה ל-30 ימים בטענה שהוא נהג מקצועי החייב ברף אלכוהול נמוך (50 מיקרוגרם), עורכת דינו הוכיחה שהפסילה הייתה שגויה. מאחר שהנהג לא נהג באוטובוס אלא ברכבו הפרטי, חל עליו הרף הרגיל של 290 מיקרוגרם

בדיקת ינשוף (אילוסטרציה) // צילום: בדיקת ינשוף (אילוסטרציה). צילום: גדעון מרקוביץ'

נהג אוטובוס מהשפלה נתפס בחודש שעבר נוהג ברכבו הפרטי על כביש 412, תחת השפעת אלכוהול. אחרי בדיקת ינשוף ובחינת קצין משטרה, רישיונו נפסל - אך לאחר יום אחד בלבד של היעדרות מהכביש, הושב לנהג רישיונו - לאור טעות שהתבררה.

228 מיקרוגרם במקום 50?

הסוגייה המורכבת עמדה במרכז ההחלטה לשלול את רישיונו של הנהג מראשון לציון, אשר עוכב במארב ינשוף ב-1 בפברואר 2025. לאחר שנמצא כי האלכוהול בדמו חורג מעבר ל-50 מיקרוגרם בליטר אוויר נשוף - סף אשר אסור לנהגים המסיעים נוסעים לחצותו - רשיונו כאמור נפסל.

נהג אוטובוס נהג ברכבו הפרטי.                                                      צילום אילוסטרציה: Getty Images, צילום: צילום אילוסטרציה: Getty Images

אלא שהנהג, אשר עובד בחברת "אגד" ובדמו נמצא 228 מיקרוגרם אלכוהול לליטר אוויר נשוף, נתפס בעודו נוהג ברכבו הפרטי. בעת הבדיקה, הציג אותו נהג את רישיון הנהיגה שלו, שבו צוין כי הוא עובד בתור נהג אוטובוס. על פי חוק, נהגי אוטובוס מוגדרים כבעלי רישיון מיוחד, ואינם רשאים לנהוג ברכב ציבורי אם נמצאו בגופם מעל 50 מיקרוגרם אלכוהול בליטר אוויר נשוף.
השוטרים נתנו לנהג זימון למשפט לחודש אפריל, בגין עבירה של נהיגה בשכרות. במקביל, הפנו אותו לקצין משטרה - שיכריע האם יש מקום לפסול את רישיונו באופן מיידי.

בעת שהובא הנהג בפני קצין המשטרה, הוא טען שזו הפעם הראשונה שבה עבר עבירה מהסוג הזה. לדבריו, הוא נזקק לרישיון הנהיגה שלו לצורך עבודתו ולצורך הסעת בנו הנכה, המתקשה להתנייד בלעדיו.

בסופו של דבר, הקצין החליט לפסול את רישיונו של הנהג בכל זאת למשך 30 ימים. בהחלטתו, ציין הקצין את העובדה שמדובר בנהג מקצועי, שלא עמד לכאורה בדרישות המחייבות רף אלכוהול נמוך. בנוסף, קבע הקצין כי אסור לנהג לנהוג מאותו הרגע, בשל מצבו.

בשלב הזה פנה הנהג אל עורכת הדין חנה דוד, המתמחה בדיני תעבורה. לאחר בחינת פרטי המקרה, דוד טענה כי מדובר בפסילה בלתי חוקית, מאחר שערך האלכוהול אשר נמדד אצל הנהג (228 מיקרוגרם) היה נמוך מהרף המותר בחוק לנהגים ברכב פרטי (העומד על 290 מיקרוגרם).

נתפס על ידי משטרת התנועה (אילוסטרציה), צילום: דוברות המשטרה

לדברי עו"ד דוד, היות והנהג לא שימש כנהג אוטובוס בזמן העבירה, ולא נהג ברכב מסחרי שמשקלו עולה על 3.5 טון (אלא ברכב פרטי שמשקלו שלושה טון בלבד) – הוא לא ביצע שום עבירה המצדיקה שלילת רישיון.

עורכת הדין הגישה לבית המשפט לתעבורה מחוז מרכז בפתח תקווה, בקשה דחופה לביטול הפסילה המנהלית. המועד לדיון דחוף בעניין זה נקבע כארבעה ימים לאחר מכן, אך בשל הצורך של הנהג ברישיונו (עבור פרנסתו ועבור בנו), נעשתה פניה ישירה לאנשי היחידה החוקרת.

לאחר בירור קצר של הנושא, הודו ביחידה כי הפסילה ניתנה בטעות ולכן יש לבטלה, וכך היה: היחידה החוקרת ביטלה את הפסילה ואף את כתב האישום שהוגש בעניינו מיד ביום למחרת.
מאחר שהרישיון הושב לנהג, לא הייתה עוד הצדקה להמשך ההליך בבית המשפט - והודעה זו נמסרה על ידי עורכת הדין לכב' השופט אורן בועז, אשר ביטל את הדיון שהתייתר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר