"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"נוכלות במלוא מובן המילה": התחזה לבנה של ראש עיריית נתניה וגנב עשרות אלפי שקלים
חיים מהרבנד, בן 48, ניצל את מעצרה של מרים פיירברג ב-2016 והונה שישה ממקורביה ב-60 אלף שקל • התחזה לבנה וטען שהכסף נועד לייצוג משפטי • השופטת: "תוכנית עבריינית מתוכננת, מחושבת ומתוחכמת" • ביהמ"ש גזר עליו שנתיים מאסר, קנס ופיצוי לנפגעים
מרים פיירברג מגיעה לחקירה בלהב 433 ב-2017. צילום: יהודה פרץ

"נוכלות במלוא מובן המילה": התחזה לבנה של ראש עיריית נתניה וגנב עשרות אלפי שקלים

חיים מהרבנד, בן 48, ניצל את מעצרה של מרים פיירברג ב-2016 והונה שישה ממקורביה ב-60 אלף שקל • התחזה לבנה וטען שהכסף נועד לייצוג משפטי • השופטת: "תוכנית עבריינית מתוכננת, מחושבת ומתוחכמת" • ביהמ"ש גזר עליו שנתיים מאסר, קנס ופיצוי לנפגעים

ירון דורון
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

בית משפט השלום בנתניה גזר היום שנתיים מאסר בפועל על חיים מהרבנד, בן 48 מאזור השרון, שהורשע בהתחזות לבנה של ראש עיריית נתניה, מרים פיירברג, וגניבת עשרות אלפי שקלים ממקורביה. מהרבנד ניצל את מעצרה של פיירברג בספטמבר 2016 בחשד לעבירות שחיתות, והתקשר לשישה ממקורביה תוך שהוא מתחזה לבנה, צפריר.

השופטת זהר דיבון סגל קבעה כי מדובר ב"תוכנית עבריינית מתוכננת, מחושבת ומתוחכמת", והוסיפה כי מהרבנד "השתמש בטוב ליבם של הקורבנות, ברגישותם ובנדיבותם, וניצל את חולשתם האנושית כדי לגזול את כספם". בנוסף למאסר בפועל, נגזרו על מהרבנד חצי שנת מאסר על תנאי, קנס של 5,000 שקלים ופיצוי בסך 60 אלף שקלים לנפגעי העבירה.

ללא קרדיט

לפי כתב האישום, מהרבנד טען בפני מקורבי פיירברג כי המשפחה זקוקה לכסף עבור ייצוג משפטי וכי חשבונות הבנק שלהם הוקפאו. הוא שלח נהג מונית לאסוף את הכספים, אותם השתמש לקניית מוצרים, תשלום חובות והימורים בתחנות טוטו ולוטו.

יצוין כי פיירברג שוחררה ממעצר לאחר ימים ספורים, והתיק נגדה נסגר בהמשך. מאז נבחרה פעמיים נוספות לראשות העיר, תפקיד בו היא מכהנת עד היום.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...