"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"קפצה מעל החומה, נכנסה ושברה חלונות": צעירה פרצה וביצעה ונדליזם בכנסייה בחיפה
יבגנה צ'ופריק , שככל הנראה הייתה בהשפעת סמים או אלכוהול, פרצה למתחם הכנסייה המרונית בכיכר פריז בחיפה והשחיתה פסלים קדושים • כמו כן, החלה לקלל את הכומר שגר במבנה, שנפצע באורח קל • מעצרה הוארך עד יום ראשון עם בדיקה פסיכיאטרית בימים אלו של המעצר.

Loading...

צעירה מבצעת ונדליזם בכנסיה בחיפה // קרדיט: יוסף יעקוב, הכנסייה המארונית

תיעוד בלעדי

"קפצה מעל החומה, נכנסה ושברה חלונות": צעירה פרצה וביצעה ונדליזם בכנסייה בחיפה

יבגנה צ'ופריק , שככל הנראה הייתה בהשפעת סמים או אלכוהול, פרצה למתחם הכנסייה המרונית בכיכר פריז בחיפה והשחיתה פסלים קדושים • כמו כן, החלה לקלל את הכומר שגר במבנה, שנפצע באורח קל • מעצרה הוארך עד יום ראשון עם בדיקה פסיכיאטרית בימים אלו של המעצר.

מישל מכול
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

בית משפט השלום בחיפה האריך היום (שישי) את מעצרה של יבגנה צ'ופריק עד ליום ראשון. היא מואשמת במסע ונדליזם חריג שהתרחש לפנות בוקר (בין חמישי לשישי), כאשר פרצה למתחם הכנסייה המרונית בכיכר פריז בחיפה והשחיתה חלקים ופסלים קדושים בתוכה.

יבגנה צ׳ופריק אשר ביצעה וונדלזים בכנסייה בחיפה, צילום: ללא קרדיט

לאחר שקפצה מעל הגדר ונכנסה לשטח, היא החלה לקלל את הכומר שגר במבנה יחד עם משפחתו. הצעירה הגיעה לדלת הכנסייה, וכשלא הצליחה לפתוח אותה, החלה להזיק למתחם, שברה חלונות, ירקה על הכומר והחלה לקלל אותו ואת משפחתו.

תיעוד הוונדליזם בכנסיה, צילום: יוסף יעקוב

"בסביבות השעה שלוש לפנות בוקר התפרצה למתחם הכנסייה צעירה עם שרשרת ברזל שכנראה הייתה שיכורה או מסוממת", סיפר ל"ישראל היום" הכומר יוסף יעקוב שמתגורר במתחם. "היא קפצה מעל החומה של מתחם הכנסייה ונכנסה פנימה והחלה לשבור חלונות של האולם. לאחר שלא הצליחה להיכנס פנימה או לפרוץ, החלה לנסות להפיל פסל קדוש בשטח המתחם. היא החלה להתקדם לכיוון הבית". עוד סיפר כי ניסה להדוף את המתפרעת שהחזיקה כאמור שרשרת ברזל וניסתה להתקדם לעברו, וכי נפצע בידו, אך לא נזקק להמשך טיפול רפואי.

תיעוד הונדליזם במתחם, צילום: יוסף יעקוב

"בכל סופ״ש במתחם כיכר פריז מתאספים צעירים שחלק מהם מסוממים וחלק מהם שיכורים, והם מבצעים ונדליזם בכל השכונה. אין ביטחון אישי, אין ניידות משטרה ושיטור. תושבי השכונה סובלים כבר תקופה מהשיכורים, המסוממים וההומלסים אשר מסתובבים פה בסופ״ש וגם בצהרי היום. למזלי הצעירה לא הייתה חמושה בסכין או בנשק ויצאתי מזה בפציעה קלה, אם הייתה חמושה בסכין הייתי במצב אחר לגמרי, ראינו כבר השבוע הכומר מאר מארי באוסטרליה שנדקר על ידי אדם בתוך הכנסייה.

״אחרי חיוג למוקד המשטרה וגם חלק מהשכנים שהתעוררו מהצעקות הגיעה ניידת משטרה גבתה עדות ממני ולפי מה שסיפרו לי השוטרים שעצרו אותה״, אמר יעקוב לסיום.

מהמשטרה נמסר בתגובה: "הצעירה נעצרה על ידי שוטרי משטרת תחנת חיפה, ומעצרה הוארך בבית משפט השלום בחיפה עד ליום ראשון עם בדיקה פסיכיאטרית בימי המעצר״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...