"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בני משפחתה של תהילה נגר ז"ל טענו לחקירה רשלנית - השופט פסל את הקביעה

לפני שבע שנים נרצחה תהילה באכזריות על ידי בן זוגה ראיד רושרוש, אולם בהסדר טיעון הוא הואשם רק בהריגה • קרוביה של המנוחה התנגדו לכך וטענו לליקויים בחקירה • היום ביטל השופט את תביעתם • "ניהול ההליך הוא עקיפת הוראות חוק", קבע, אך הוסיף: "הדחייה אינה בגדר הסטת ומחיקת כאבם"

,עודכן
0השמעה

"משפחת תהילה נגר: "הוא רוצח, העסקה הזו היא ביזיון // גיל אליהו

בית המשפט השלום בתל אביב דחה היום (שני) את בקשתבני משפחת תהילה נגר ז"לשנרצחה לפני כשבע שנים, לקבל פיצויים מהמדינה בגין חקירה רשלנית.

למרות זאת השופט אביים ברקאי, לא חייב אתבני משפחת נגרבהוצאות משפט ושכ"ט עורך דין. השופט ציין, בין השאר, כי ניהול ההליך הוא עקיפת הוראות חוק בתי המשפט, מאחר ומדובר ב-"משפט חוזר" ביחס להרשעת הנאשם.

פינוי גופתה של תהילה נגר מזירת הרצח, או ההריגה,צילום: צילום: גיל אליהו - ג'יני

"כאשר נפגע עבירה חולק על תוצאת ההליך הפלילי, עדיין אין לו זכות לערער עליה. לכל היותר רשאי נפגע העבירה לתבוע את הנאשם שעבר עבירה, בהליך אזרחי", כתב השופט ברקאי.

הפיצוי, בסך כ-660 אלף שקלים, שנתבע על ידי הוריה ושתי אחיותיה של נגר, בגין התנהלות המדינה ביחס לחקירת מותה הטראגי של תהילה נגר ז"ל, חקירה אשר התנהלה, כנטען על ידי בני המשפחה, באופן רשלני.

מרצח בכוונה תחילה - להריגה

ליל 19 בדצמבר 2016 היה הלילה האחרון של נגר ז"ל. חברת קיבוץ ובת 31 שנים במותה. מותה היה מוות אלים בו היה מעורב ראיד רושרוש שניהל עימה מערכת יחסים. אותו ראיד רושרוש הוגדר בכתב התביעה כמי ש"ניהל עם המנוחה מערכת יחסים במהלכה נהג בה באלימות והשפלה שהסלימה עד שרוצץ את ראשה והביא למותה".

תהילה נגר ז"ל // צילום: באדיבות המשפחה // תהילה נגר ז"ל // צילום: באדיבות המשפחה,

מותה של המנוחה והחקירה בעקבותיו הביאו לכך שכנגד הנאשם הוגש כתב אישום המייחס לו עבירה של רצח בכוונה תחילה, תקיפה הגורמת חבלה של ממש, הדחה בחקירה בנסיבות מחמירות וכן שיבוש מהלכי משפט.

עם התקדמות ההליך הפלילי ולאחר שנשמעו במסגרתו 50 מתוך 60 עדי התביעה – החליטה המדינה להגיע להסדר טיעון עם הנאשם, במסגרתו תוקן כתב האישום והסעיף המייחס לנאשם רצח בכוונה תחילה הומר להריגה.

הסדר הטיעון נחתם לאחר שעניינו הובא לידיעת קרובי המנוחה התובעים התנגדו להסדר הטיעון ובהמשך אף עתרו התובעים בהליך משפטי לבג"צ אולם התנגדות התובעים לא התקבלה והעתירה נדחתה. הסדר הטיעון יצא לדרכו, כתב האישום תוקן והנאשם הודה והורשע ונידון ל-19 שנות מאסר מיום מעצרו.

אזיקים, אילוסטרציה,צילום: אורן בן חקון

בנוסף נקבע פיצוי לנפגעי העבירה בסך 258,000 שקלים.

לטענת התובעים, הסדר הטיעון נכפה בשל התנהלותה הרשלנית של המדינה. לטענתם, "בשל מעשיה ומחדליה בחקירת מות המנוחה – חקירה רשלנית אשר הביאה לכך שהאישום נגד הפוגע בעבירה של רצח הומר לאישום מקל של הריגה על כלל המשמעויות הנגזרות מכך. המדינה, באמצעות מי מעובדיה לא חקרה את מות המנוחה באופן סביר ולא דאגה לאיסוף הראיות הדרושות או לאיסופן בדרך אפקטיבית ותקינה לצורך הרשעת הפוגע ברצח".

"אי אפשר לנהל הליך אזרחי אחרי הסדר טיעון"

השופט ברקאי ציין בין השאר כי יש לדחות התביעה שמהותה היא ניהול הליך חקירה פלילית וכן הכרעה בהליך אזרחי בפני מותב יחיד בבית משפט שלום. כל זאת כאשר מהות ההליך היא מעין הרשעה פלילית בעבירת פשע חמור הנדונה רק בהרכב בבית המשפט המחוזי.

בית משפט השלום בתל אביב,צילום: ללא

"אפילו אכן יוכח שהנתבעת או מי משלוחיה לא פעלו במקצועיות, עדיין לא יהיה בכך די," כתב השופט ברקאי. "לא יהיה די בקביעה לפיה לא בוצעה פעולת חקירה כזו או אחרת, או קביעה לפיה פעולות חקירה שונות נעשו תוך התרשלות".

"על מנת לקבל התביעה, יהיה צורך להורות על ביצוע פעולות חקירה חדשות," הוסיף וכתב. "לנהל בדיעבד, במסגרת הליך אזרחי, את החקירה הפלילית מהשנים 2016-2017. להגיע לתוצרי חקירה חדשים ולהשוות ביניהם לבין תוצרי החקירה מהשנים 2016-2017".

עוד הוסיף השופט כי "לא ניתן להישאר שווי נפש אל מול זעקתם של התובעים ודחיית התביעה אינה בגדר הסטת ומחיקת כאבם. ועם זאת – אפילו כאבם של התובעים אינו מאפשר ניהול הליך אזרחי שבמרכזו ובבסיסו מעין 'משפט חוזר' להליך פלילי שהסתיים בהסדר טיעון".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר