"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
כ-30 חשודים בסחר בכלי נשק וסמים נעצרו בעקבות פעילות של סוכן משטרתי סמוי
הסוכן פעל במשך תקופה ארוכה בקרב עבריינים ערבים בלוד • כוחות ימ"ר מרכז פשטו על בתי החשודים בעיר, כמו גם ברמלה, במזרח ירושלים ובפזורה הבדואית, אספו ראיות ולקחו אותם לחקירה • מעצרם צפוי להיות מוארך בביהמ"ש

Loading...

חשיפה של פעילות הסוכן הסמוי ומעצר החשודים בסחר בנשק ובסמים // דוברות המשטרה

כ-30 חשודים בסחר בכלי נשק וסמים נעצרו בעקבות פעילות של סוכן משטרתי סמוי

הסוכן פעל במשך תקופה ארוכה בקרב עבריינים ערבים בלוד • כוחות ימ"ר מרכז פשטו על בתי החשודים בעיר, כמו גם ברמלה, במזרח ירושלים ובפזורה הבדואית, אספו ראיות ולקחו אותם לחקירה • מעצרם צפוי להיות מוארך בביהמ"ש

אפרת פורשר
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

היחידה המרכזית במחוז מרכז עצרה לפנות בוקר (רביעי), בתום הפעלה מבצעית ארוכה של סוכן סמוי בעיר לוד לסיכול הפשיעה האלימה ברחוב הערבי, כ-30 חשודים בסחר בכלי נשק וסמים ברחבי הארץ.

מפקד מחוז מרכז, ניצב אבי ביטון, הנחה את ימ"ר מרכז לקדם באופן מואץ מהלכי חקירה ואיסוף מודיעין איכותי באמצעות סוכן סמוי, בדגש על מעצר סוחרי אמל"ח וסמים, בערים לוד ורמלה.

בתוך כך, היחידה ניהלה במהלך השנה האחרונה, בצל המלחמה, כוחות משימה ייחודיים לשם סיכול הסחר והשימוש בכלי נשק בידי גורמים פליליים בעת הזו, תוך מיקוד בלוד, כאשר הממ"ז נתן "אור ירוק" להפעלת כלל האמצעים הנדרשים, לרבות איסוף ומיצוי טכנולוגי והפעלת סוכן סמוי בקרבם של מחוללי הפשיעה וגיבוש תשתית ראייתית נגדם.

שוטרים בפעילות (אילוסטרציה), צילום: דוברות המשטרה

עם מעבר החקירה הסמויה לשלב הגלוי ובהתאם לממצאיה, פשטו בלשי היחידה המרכזית של מחוז מרכז יחד עם לוחמי יס"מ, היחידה הטקטית והחטיבה לבט"פ במג"ב, על בתיהם של עשרות תושבי לוד, מזרח ירושלים והפזורה הבדואית, ערכו חיפוש במתחמים אחר אמל"ח ועצרו כ-30 חשודים לחקירה במשרדי הימ"ר ברמלה.

במסגרת החיפוש, חשפו השוטרים ממצאים שונים שהועברו להמשך מיצוי ראיות במעבדות הזיהוי הפלילי של משטרת ישראל.

מעצר בעקבות מידע שהתקבל מסוכן סמוי (ארכיון), צילום: דוברות משטרת ישראל

"נפעל למיצוי הדין עמם"

ניצב ביטון: "המשטרה מתמודדת עם מגוון משימות לאומיות וביטחוניות בשנה האחרונה ואנו הראשונים להגיע לכל זירה לסייע לציבור, לצד משימות האכיפה 'הרגילות' לשמירה על ביטחון האזרחים. המבצע היום - בו אנו כולאים אחר סורג ובריח עשרות חשודים בחשד לעבירות חמורות ונוטלים את יכולתם להוסיף לאיים ולפגוע - הוא מסר חד וברור שיש לנו משטרה חזקה ושוטרים חדורי מטרה עבור ציבור שלם שומר חוק, המבקש וראוי לנהל אורח חיים תקין ובטוח ואנחנו כאן עבורם".

מפקד מחוז מרכז, אבי ביטון., צילום: אורן בן חקון

עוד הוסיף הממ"ז: ״ידה הארוכה של משטרת מחוז מרכז תגיע לכל מי שיעז לספק ולמכור נשק ואמצעי לחימה בלתי-חוקיים לעבריינים, תוך סיכון תושבי הערים רמלה ולוד. לאחר עבודת איסוף מתוחכמת שמנו את ידנו על עשרות סוחרי אמל״ח וסמים ונפעל למיצוי הדין עמם עד תום״.

מפכ"ל המשטרה, רנ"צ יעקב שבתאי, אמר: "מבצע סוכן נוסף הגיע היום לסיומו. לצד פעילות משטרת ישראל במסגרת 'מלחמת חרבות ברזל' אנו ממשיכים במלוא העוצמה גם במאבק כנגד הפשיעה הפלילית... במהלך שנת 2023 הישגי משטרת ישראל בתחום הסמים והאמל"ח היו יוצאי דופן, ואת שנת 2024 אנחנו ממשיכים עם אותה מגמה. במהלך שנת 2023 נרשמה עלייה של 70% בתפיסות אמל"ח וכן עלייה של 51% בסיכולי הברחות בגבולות. בשנת 2023 תפסנו 1.44 מיליארד ש"ח לטובת חילוט- עלייה של 40%. קיימנו מבצעי חיפוש אמל"ח ארציים במגזר הערבי ותפסנו עשרות כלי נשק ותחמושת".

מפכ"ל המשטרה קובי שבתאי והשר לביטחון לאומי בן גביר, צילום: אריה לייב אברמס/פלאש90

המפכ"ל הוסיף כי "במסגרת מבצע הפעלת הסוכן על ידי ימ"ר מרכז, הסוכן ביצע 39 עסקאות של נשק וסמים, והפליל 37 חשודים. את המבצע המורכב הובילו קציני ושוטרי ימ"ר מרכז במקצועיות, בנחישות, אומץ לב, תיחכום ויצירתיות".

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר אמר: "עם כניסתי לתפקיד, הצבתי בראש סדר העדיפויות את המאבק במשפחות הפשע, בעבירות הסחר באמל"ח כמשימה לאומית וכל כלי נשק שאנחנו מוציאים מהרחוב זה נטו למען הילדים. הפעלת הסוכן שבא מתוך משפחות פשע אינו פשוט אבל הצלחתם בזכות הנחישות והמטרה".

בכוונת המשטרה להביא את החשודים בהמשך היום, בהתאם לצורכי החקירה, לדיון בבימ"ש בבקשה להאריך את מעצרם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...