"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"נשחט אותך": לא היה מרוצה מחוות דעת שניתנה ואיים על פסיכיאטר בביטוח הלאומי

תושב ראשון לציון איים על רופא פסיכיאטר בכיר לאחר שנתן חוות דעת לגביו • בית המשפט האריך את מעצרו והוא ישלח לבדיקה פסיכיאטרית

,עודכן
0השמעה
נעצר לאחר התקיפה (אילוסטרציה). צילום: GettyImages

רופא פסיכיאטר בכיר, שהוצב בוועדה לביטוח לאומי על מנת לתת חוות דעת לגבי מטופל, נפל קורבן לאיומים קשים כאשר המטופל שלח לו הודעות בין השאר: "הראש של הנכדה שלך יגיע בקופסה עד פתח הדירה".

מאחר וההודעות נשלחו מטלפון פולני, תוך שימוש בתוכנה מיוחדת, היה צורך לגייס את האינטרפול כדי להגיע עד אליו. בית המשפט האריך היום את מעצרו והוא ישלח לבדיקה פסיכיאטרית.

מעצרו הוארך. בית משפט אילוסטרציה,צילום: הרצי שפירא

במהלך חודש אפריל ותחילת מאי התקבלו הודעות ווטסאפ לטלפון של פסיכיאטר בכיר שעובד עם הוועדה לביטוח לאומי. בין השאר, נשלחו הודעות שהוא ישחט את הילדים שלו והוא יגיע גם אליו. "נתחיל מהילדים. תרצה לעצור את זה? נשחט אותך גם בעצמאות ואת המשפחה שלך - הזדמנות מושלמת". ועוד הודעות דומות.

מכיוון שההודעות נשלחו מטלפון בעקיפין דרך פולין, במשטרה לא ידעו מי החשוד, אולם לאחר פעולות חקירה עלה שמו של החשוד, תושב ראשון לציון בן 26, שהיה בוועדה של הביטוח הלאומי בה ישב הפסיכיאטר. לאחר שנעצר הודה החשוד בביצוע העבירה, אמר שזה עקב כך שהוא בדיכאונות ולא מתייחסים אליו.

אתמול הוא הובא להארכת מעצר בבית משפט השלום, שם נטען על ידי הסנגור, עו"ד שי רודה שביקש לשחררו לביתו, כי החשוד אותת לעזרה ופנה רק כדי לקבל עזרה והוא לא באמת רצה להוציא לפועל את האיומים.

השופט שמאי בקר, שהאריך את מעצר החשוד בשישה ימים, ציין בהחלטתו כי אין מחלוקת על קיומו של החשד הסביר בתיק, שהרי החשוד הודה למעשה בביצוע המעשים המיוחסים לו. "סבורני כי מוקדם מדי להרהר בשחרורו של חשוד זה. אין המדובר באדם שבעדנא דריתחא, אגב מתן חוו"ד פסיכיאטרית או רפואית בעניינו, 'זרק כמה מילים' לחבר הוועדה בביטוח הלאומי, אלא במי שיצא מגדרו, באופן מתוכנן ומצמרר – לאיים על הזולת", כתב השופט בקר והוסיף: "המסוכנות העולה מהאיומים מחייבת המשך המעצר, ולו כדי לרדת לסוף דעתו ולהבין את מעשיו ואת מצבו, גם הנפשי של החשוד".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר