"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

סימס, הטריד ועבר את הגבול: חיזור גורלי - גרסת הפסיכולוג מהצפון

כתב אישום נגד פסיכולוג בשנות ה-60 לחייו • "אני מתאהב בך", "הכעס שלך שורף אותי" ו"הפרידה הזאת תלווה אותי בלילה" - הן רק חלק מההודעות ששלח למטופלת שהחליטה להפסיק את הפגישות • למרות טענת ההגנה כי מדובר לכל היותר בעבירה אתית, השופטת קבעה כי "חד־משמעית, התנהגות הפסיכולוג מהווה הטרדה על כל חלקיה"

,עודכן
0השמעה
פסיכולוג (אילוסטרציה). צילום: Getty Images

פסיכולוג מצפון הארץ בשנות ה־60 לחייו הורשע לאחרונה בהטרדה בלתי פוסקת של מטופלת, שהפסיקה את הפגישות ביניהם לאחר תשעה טיפולים בלבד בטענה שהוא התאהב בה. הוא לא חדל גם לאחר שהמטופלת הבהירה לו חד־משמעית במילים "עוף ממני, יא דפוק", ואיימה בפנייה למשטרה.

לפי כתב האישום שהוגש נגדו, הנאשם - פסיכולוג המטפל בקליניקה פרטית - טיפל באישה במשך חודשיים וחצי. כשביקשה לסיים את הטיפול, הוא לא הסכים לכך. "אני מרגיש שלפעמים טיפול הוא סוג של התאהבות, ולפעמים התאהבות חזקה ועמוקה. איתך זה כנראה הסוג השני. הפרידה הזאת תלווה אותי בלילה עוד הרבה זמן", כתב לה בהודעה.

לאחר מכן המשיך להטריד אותה: "אני כותב לך לא ממקום של מטפל למטופל, כי אנחנו כבר לא... בא לך שניפגש ונדבר?".

המתלוננת השיבה לנאשם כי הוא מתחיל לאבד את הגבול וכי אין לה עניין בכך או בכל קשר איתו, וביקשה שלא ישלח לה הודעות יותר. לפי כתב האישום, הנאשם לא שעה להפצרותיה והטריד את המתלוננת באובססיביות באמצעי קשר שונים, הכוללים הודעות וואטסאפ למכשיר הנייד שלה והודעות דואר אלקטרוני לכתובת המייל במקום עבודתה.

בין יתר ההודעות ששלח לה כתב: "בסוף יוצא שאת נורא כועסת עלי. אני לא יכול לחיות עם זה, זה לא עוזב אותי". עוד הוסיף: "אין שום דבר פסול בלהתאהב חזק בטיפול, כל זמן שזה לא מוביל לסצנות קנאה או לחתירה למגע מיני... אהבה בטיפול זה משהו מיוחד, חזק ונדיר... הכעס שלך פשוט שורף אותי ולא יוצא לי מהראש".

התחיל במחמאות ועבר לאובססיביות אגרסיבית

ככל שעבר הזמן, אף שהמתלוננת השיבה לו חד־משמעית שהיא בחרה לסיים את הטיפול וביקשה שיכבד את החלטתה, הטקסטים של הפסיכולוג הפכו אובססיביים יותר. "בפעם הבאה בבקשה תבקשי רשות לפני שאת מחליטה על סיום, זה לא חד־צדדי. אני לא מוכן לסיום הזה".

"עוד פעם אחת ואני פונה למשטרה על הטרדה", הבהירה המטופלת. "אתה לא בריא בנפשך. פניתי כבר לגורמים מוסמכים ומקצועיים, ואני מציעה לך להפסיק לטובתך. אתה רק מסבך את עצמך". "את המטופלת הכי טובה שהיתה לי, ואני אוהב ומעריך אותך מאוד־מאוד־מאוד", כתב, וצירף אייקון לב אדום.

מבחן האדם הסביר

הנאשם עצמו הודה בשליחת ההודעות, אך כפר בעבירה המיוחסת לו. נטען גם כי לא התקיים היסוד הנפשי שבעבירה, כי לא הייתה לנאשם כוונה לפגוע, להפחיד, להטריד, ליצור חרדה או להרגיז את המתלוננת שלא כדין.

השופטת רות שפילברג כהן דחתה את טענת ההגנה כי לכל היותר מדובר בעבירה אתית, ומצאה חד־משמעית כי התנהגות הפסיכולוג מהווה הטרדה על כל חלקיה.

"הפניות המטרידות למתלוננת לא עומדות בכל מבחן של אדם סביר, וחורגות מקוד האתיקה של הפסיכולוגים. הנאשם לא שלל את השלילה שבמעשיו, והסבריו להתנהגותו לא מסייעים לגלות הבנה או סלחנות כלפיו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר