בדירה בבית לחם: כך נתפסה תחנת שיגור שהבריחה עשרות טלפונים לאסירים ביטחוניים

מבצע משותף של השב"ס, משטרת ישראל וצה"ל הוביל לתפיסת התחנה בבית לחם • בחיפוש בדירה נמצאו עשרות רבות של מכשירי טלפון סלולרי ואמצעי קצה אחרים שהיו מיועדים להברחה לתוך בתי הכלא • בסיום המבצע נעצר חשוד, קרוב משפחה של אסיר ביטחוני המוחזק במתקן בדרום הארץ

הציוד והטלפונים שנתפסו בפלישה, צילום: דוברות השב"ס

שב"ס ומשטרת ישראל, בשיתוף פעולה עם צה"ל פשטו הלילה (בין ראשון לשני) על דירה בבית לחם שעל פי החשד הופעלה מתוכה "תחנת שיגור", בה הוכנו ושוגרו טלפונים סלולריים לבתי הסוהר השונים. 

בחודשים האחרונים נוהל המבצע המודיעיני הסמוי על ידי יחידות מיוחדות של שב"ס. זאת בעקבות מספר ניסיונות הברחה של טלפונים סלולריים אל כותלי בתי הכלא השונים. המבצע הגיע לסיומו בפשיטה שבוצעה במהלך שעות הלילה (בין ראשון לשני) על ידי בלשי היחידה לחקירת פשעים (יל"פ) במרחב יהודה ביחד עם כוחות מיוחדים של שב"ס וצה"ל מחטמ"ר עציון על דירה בבית לחם.

כלא גלבוע (ארכיון), צילום: גיל אליהו ג'יני

בחיפוש שביצעו הכוחות נתפסו עשרות רבות של מכשירי טלפון סלולרי ואמצעי קצה אחרים שהיו מיועדים להברחה לתוך בתי הכלא.

בסיום המבצע נעצר חשוד, קרוב משפחה של אסיר ביטחוני המוחזק במתקן בדרום הארץ. החשוד הועבר יחד עם הממצאים להמשך חקירה במרחב יהודה של משטרת ישראל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר