ניסו להבריח סמים בשווי מיליוני שקלים: בית משפט השלום בראשון לציון האריך היום (ראשון) את מעצרן של ארבעת הצעירות שנעצרו בתחילת החודש בנתב"ג בחשד כי ניסו להבריח סמים מסוג קוקאין וקטמין מגרמניה לישראל. על פי החשד הם הטמינו בתמרוקים ובקבוקי שמפו עם סמים בשווי של 15 מיליון שקלים.
בתום חקירה מואצת בת שבועיים חוקרי מרחב נתב"ג טוענים כי פיענחו את פרשיית "המזוודות הורודות", בה עצרו בלשי יחידת 747, ארבע נשים בחשד להברחת 15 קג' קוקאין וקטמין. המעצר בוצע לאחר חקירה סמויה שהתבססה על מודיעין איכותי של יחידת הבילוש המשטרתית במרחב נתב"ג.
החקירה התמקדה באיסוף וניתוח הממצאים השונים לביסוס התשתית הראייתית כנגד החשודות, לרבות בחינת מסמכים ומסלול מעברים של הארבע בין יבשות, גביית עדויות, ניתוח תנועות כספיות, תשאול וחקירה, לצד הפעלת אמצעים טכנולוגיים נוספים, לקידום החקירה, לרבות בחינת מעורבות חשודים נוספים.
לבסוף, הצליחו החוקרים לטענתם לבסס תשתית פלילית הקושרת ראייתית את 4 החשודות בביצוע הבלדרות הנוכחית, וחשד לביצוע הברחות נוספות, במספר מועדים שונים במהלך החודשים האחרונים, ממדינות שונות.
הפרקליטות הגישה היום הצהרת תובע ולפיה יוגש בימים הקרובים כתב אישום נגד הצעירות שמעצרם הוארך בחמישה ימים. עם החלטת השופט על הארכת מעצרן פרצו הארבע בבכי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו