הפסיכיאטרית תקבל מאות אלפי שקלים לאחר שנמנע ממנע מענק התמחות | צילום: GettyImages

עילת הסבירות בפעולה: המענק שנשלל מהרופאה - יוחזר במלואו

פסיכיאטרית עתרה לבית הדין האזורי לעבודה, בטענה שנמנע ממנה מענק להתמחות במקצוע הסובל ממצוקת כוח אדם • בתביעה נטען כי החלטת המדינה בעניינה לוקה בחוסר סבירות והתקבלה באופן שרירותי • בשל כך, המדינה חויבה לשלם לרופאה מענק של מאות אלפי שקלים

שופטת בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב קבעה לאחרונה כי על המדינה לשלם לפסיכיאטרית מענק על התמחות במקצוע הסובל ממצוקת כוח אדם, לאחר שמנעה ממנה מענק זה.

ההחלטה הגיעה בעקבות תביעה שהגישה הפסיכיאטרית, באמצעות עורכי הדין גדעון רובין, ורד ארד-דוד ועופר איילון. המדינה חויבה לשלם לרופאה מענק של 211 אלף שקלים, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית משנת 2015, וכן הוצאות משפט משמעותיות של 25 אלף שקלים. 

התובעת החלה את ההתמחות במאי 2015. בעוד חלק מחבריה למסלול ההתמחות קיבלו את המענקים, הופתעה התובעת לגלות כי דווקא בקשתה לקבלת מענק נדחתה ללא כל הנמקה, למעט אמירה סתמית שלפיה היא לא עומדת בתנאים המזכים לכך.

פסק לטובת הפסיכיאטרית. בית הדין לעבודה (להמחשה), צילום: אורן בן חקון

לאחר שהגישה תביעה ניתנה לרופאה הנמקה אחרת, שלפיה היא ביצעה התמחות כפולה שהחלה כבר ב-2010, קודם למועד המזכה במענק, ולכן היא לא זכאית למענק.

בתביעה נטען כי החלטת המדינה בעניינה לוקה בחוסר סבירות והתקבלה באופן שרירותי. לדבריה, העובדה כי החלה את התמחותה כמה חודשים לאחר חבריה בשל היותה בחופשת לידה לא מהווה סיבה לשלול ממנה את המענק, והדבר עומד בניגוד גמור לתכליתם של המענקים. 

בית הדין נתן משקל לחובות החלות על המדינה, ובהסתמך עליהן נקבע כי החלטת המדינה אינה שוויונית ואינה עומדת במבחני הסבירות.

לדברי עו"ד גדעון רובין, "פסק הדין מדגים בצורה מובהקת כי החלטות המדינה נתונות לביקורת שיפוטית בעילות של סבירות והגינות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...