"משוטר מצפים לנורמות התנהגות גבוהות במיוחד" | צילום: GettyImages

לא נעים מהשכנים: שוטר שיבש חקירה, ביה"ד קבע - רק "כשל"

השוטר ניסה להעלים ראיות ומנע משוטרים למלא את תפקידם, אבל השופטים הסתפקו בנזיפה • הנימוק: "פגע בתדמית המשטרה בשל מעשיו בנוכחות השכנים"

שוטר ניסה להעלים ראיות לעבירת פשע, מנע משוטרים למלא את תפקידם ואף סירב לאפשר להם צפייה בסרטוני מצלמות אבטחה. בהתחשב בכך שבעברו חמש עבירות משמעת, היינו מניחים שייגזר עליו עונש חמור.

ובכן, נזיפה חמורה וקנס של 1,500 שקלים בתשלומים - זה מה שנפסק לאחרונה נגדו בבית הדין למשמעת של המשטרה, בגין התנהגות שאינה הולמת שוטר ואי־מילוי אחר הוראה. חוק אחד לשוטר וחוק אחר לאזרח? תשפטו בעצמכם.

ניידת משטרה (אילוסטרציה), צילום: יהושע יוסף

הכל החל כשפתחו אלמונים רעולי פנים באש ופגעו בבית אחיו של משה (שם בדוי), שוטר ששירת כראש צוות פשעים וחקירות בתחנת משטרה במחוז צפון.

בתגובה יצאו משה ואחיו מבתיהם, הסמוכים זה לזה, וירו כמה כדורים - משה באקדחו המשטרתי לעבר מי שזוהו על ידיו כיורים, ואחיו באקדחו הפרטי לחלל האוויר.

זמן קצר לפני שהגיעו השוטרים למקום בעקבות היריות, מסר משה לבן משפחה את האקדח שבו ירה ותרמילי כדורים שאסף באזור הירי, כדי שהלה יעלים אותם.

כשהגיעו השוטרים והחלו בסריקות, נתקלו בהתקהלות של משפחת השוטר ושל שכניו בפתח ביתו, שאמרו בתקיפות כי אינם מעוניינים בהתערבותה של המשטרה.

השופטים: "כשל חמור של השוטר". ההרשעה: התנהגות שאינה הולמת ואי־מילוי הוראה. העונש: נזיפה חמורה וקנס של 1,500 שקלים ב־3 תשלומים

כוחות משטרה (ארכיון), צילום: הרצי שפירא

"התערבות פסולה"

בהמשך הגיע גם משה ודרש מהשוטרים לצאת מביתו. אלו עזבו את המקום עד להגעתו של קצין - ומכאן זה רק המשיך להסתבך: כשהגיע הקצין כדי לזהות את זירת האירוע ולנסות לאסוף ממצאים, חסם משה את דרכו ומנע ממנו פיזית לבצע את עבודתו.

לשוטרים שהגיעו לאחר מכן הוא סירב לאפשר צפייה בסרטוני מצלמות האבטחה שבביתו והעתקתם ללא צו בית משפט - אף שידע כי לא נדרש צו כשמדובר בחשד לפשע מסוג זה.

בעקבות מעשיו אלה הועמד משה לדין בבית הדין למשמעת של המשטרה, ובמסגרת הדיונים בעניינו עלה כי "בדילמה שבין מחויבותו של הנאשם לארגון לבין מחויבותו למשפחתו, עוברת כחוט השני בחירתו פעם אחר פעם במחויבותו למשפחתו", כפי שכתבו השופטים בהחלטתם.

ברישומו המשמעתי של משה נכללו שתי עבירות של אי־מילוי הוראה ושלוש עבירות של התנהגות שאינה הולמת שוטר. אחת מאלו היתה "התנהגות העולה כדי התערבות פסולה והפרעה לשוטרים בעת מילוי תפקידם, במסגרת מאבקי בחירות".

בית משפט. עונש קל, צילום: יוסי זליגר

שוטר בכל עת

אלא שלמרות כל אלה, החליטו שופטי בית הדין להתחשב במשה ולהסתפק בעונש של נזיפה חמורה ובקנס של 1,500 שקלים שישולם בשלושה תשלומים - תוך שציינו כי מעשיו של משה פגעו פגיעה חמורה בתדמית המשטרה ובאמון הציבור בה.

"הנאשם כשל במעשיו באירוע כשל חמור", כתבו בגזר הדין, "שיש בו אף פגיעה חמורה בתדמית המשטרה, שכן מעשיו בזירה וכלפי השוטרים נעשו גם כשנכחו במקום אזרחים ושכנים נוספים".

לפי קביעת הרכב בית הדין, "כאיש משטרה שאמון על אכיפת החוק, מצופה היה מהנאשם שיתנהג לפי נורמות התנהגות גבוהות במיוחד. הציבור מצפה משוטר שיתנהג ויתנהל לפי ערכי הארגון בכל שעות היממה - לא רק במהלך עבודתו, אלא בכל שעה נתונה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...