הרצחת וגם ירשת, גרסת 2022: רק חמש שנים אחרי שאביה, י', רצח את אמה, הצליחה בתו היחידה ש' לקבל את הפיצויים שנפסקו לה בבית המשפט כנפגעת העבירה - וספק אם זה היה קורה אלמלא י' התאבד בכלא והוריש לאחותו את כל כספו.
זה היה אחד המקרים שהסעירו את המדינה באותה השנה. י' חנק את אשתו למוות בבית מלון לאחר שאמרה כי ברצונה לעזוב אותו, נידון ל־20 שנות מאסר וחויב לפצות את בתו ב־120 אלף שקלים, ופסק הדין הועבר למרכז לגביית קנסות שברשות האכיפה והגבייה.
אלא שלפני כשנתיים י' שם קץ לחייו בבית הסוהר, והותיר צוואה לטובת אחותו שהדירה כל יורש אחר, והתעלמה מחובתו לפיצוי נפגעת העבירה עצמה - בתו. באת כוחה של ש', שמונתה מטעם היחידה לסיוע המשפטי במשרד המשפטים, פנתה למרכז והבהירה כי הוגשה התנגדות לצוואה.
לאחר דיון שנערך בבית המשפט, ובשל היעדר יכולת להסיר את הערת האזהרה שהטיל המרכז, הושגה הסכמה שלפיה יועבר למרכז מלוא סכום הפיצוי בצירוף הפרשי הצמדה וריבית - ובימים אלה הועברו לש' 153 אלף שקלים שהתקבלו לאחרונה במרכז.
מנהל המרכז לגביית קנסות, דורון תשתית, אמר כי שיתוף הפעולה עם הסיוע המשפטי חשוב מאוד בכל הקשור לקבלת כספי הפיצוי עבור המפוצים.
לדברי מנהל רשות האכיפה והגבייה, אורי ולרשטיין, "להבדיל מאדם קרוב, שספק אם היו לו הכוחות והכלים לבקש איסור דיספוזיציה בנכס משפחתי בנסיבות כה טראומטיות, מדובר במהלך מכריע שהוביל הלכה למעשה את תשלום הפיצוי לנפגעת".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו