הנאשמת הותירה את חסרת הישע על כיסא הגלגלים, ללא כל השגחה | צילום: GettyImages

הוארך מעצר המטפלת החשודה שכלאה קשישה דמנטית במחסן

במשטרה בודקים האם העובדת הזרה פגעה גם בקשישים אחרים בהם טיפלה • על פי החשד הקשישה נכלאה בשעה שהמטפלת יצאה לבצע עבודות אחרות

עובדת זרה, בת 37 מאוזבקיסטן, נעצרה בחשד להתעללות בקשישה בת 83, אותה כלאה במחסן: מעצרה של העובדת הזה הוארך בחמישה ימים נוספים. במשטרה בודקים כעת האם פגעה גם בקשישים אחרים בהם טיפלה בעבר. 

כאמור, במשטרה התקבלה בסוף השבוע תלונה אודות חשד להתעללות ותקיפת קשישה חסרת ישע על ידי המטפלת שלה, לאחר שהקשישה נמצאה כלואה במחסן בבניין מגורים עם סימני אלימות על גופה.

שוטרים שהגיעו למקום, איתרו את המטפלת שלה ועצרו אותו. על פי החשד, נהגה החשודה לשכן את הקשישה, הסובלת מדמנציה ומוגבלת בתנועתה, במחסן קטן בעודה סגורה ומופנית כלפי קיר בעוד היא יצאה לעבודות אחרות. עוד נטען כי היא פגעה בה מספר ימים קודם לכן, אולם בחקירתה אמרה החשודה הקשישה נפלה ונחבלה בעודה ישובה על כיסא גלגלים מספר ימים קודם לכן.

היום (רביעי) היא הובאה להארכת מעצר נוספת, שם ביקשה המשטרה להאריך את מעצרה בימים נוספים. מנגד עו"ד גלית רחמני שמייצגת אותה מטעם הסנגוריה הציבורית טענה כי מרשתה מודה שלקחה את האישה ושמה אותה בתוך חדרון ובזמן זה היא ניקתה. באשר לחבלות על פניה היא מספרת שהיא הלכה לטייל איתה והיא נפלה. מסמך רפואי שהוצג אומר כי לא ניתן לאשר או לשלול שהחבלה הינה כתוצאה מנפילה.

"המטרה שלה לא הייתה להכות אותה או לחבול בה, ההפך, היא הוציאה אותה כמה מטרים כדי לעבוד ולעשות עוד כמה שקלים. להגיד שזאת טעות – כן. להגיד שזה בסדר – לא. להשאיר אותה עצורה בגלל זה – לא", אמרה עו"ד רחמני.

השופטת אמסלם שקיבלה את בקשת המשטרה ציינה בהחלטתה כי קיים חשד סביר לביצוע העבירות המיוחסות לחשודה. "כלל העדויות הן מהותיות וחשובות לחקירת החשדות. כאשר מדובר בקשישה חסרת ישע, אשר אינה יכולה לעמוד לטובת עצמה ולהגן על עצמה, על בית המשפט לאפשר חקירה של אחרים אשר יכול ותביא לחשיפת מלוא החשד", כתבה השופטת בהחלטתה, והוסיפה: "עצם השהייה של הקשישה בתנאים, כפי שמפורטים בתיק החקירה, מעלים מעצמם תמונה מדאיגה מאוד ומצדיקים את המשך החקירה. מה גם שבשלב זה, קיים גם חשד לתקיפה של הקשישה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...