Loading...

חודש לפני שנרצח: חתונתו של סאאד

חשד לרצח: בן 23 נמצא ירוי בראשו ליד חדרה

גופתו של סאאד זייד אותרה בכפר קרע • כוחות מד"א קבעו את מותו במקום • "שכב מחוסר הכרה כשהוא מדמם" • המשטרה החלה בחקירת האירוע

גל האלימות במגזר הערבי: גופתו של סאאד זייד בן 23 אותרה הבוקר (רביעי) ללא רוח חיים בכפר קרע. הוא נמצא ירוי בראשו. רק לפני כחודש ימים התחתן סאאד עם בחירת ליבו.

סאאד זייד שנורה למוות בכפר קרע, צילום: ללא

צוות מד"א שהגיע למקום נאלץ לקבוע את מותו. פרמדיק מד"א מוניב פאעור סיפר: "הפצוע שכב כשהוא מחוסר הכרה וסובל מפציעה חודרת ומדממת בגופו. ביצענו בדיקות רפואיות אבל הוא היה ללא סימני חיים ולא נותר לנו אלא לקבוע את מותו".

הפגנת תושבים ערבים נגד האלימות במגזר (ארכיון), צילום: יהונתן שאול

המשטרה פתחה בחקירת האירוע ובוחנת את הרקע והנסיבות למקרה. כמו כן, הכוחות בשטח החלו לבצע סריקות אחר חשודים באזור, לצד איסוף ממצאים בזירה על ידי חוקרי מז"פ. בתוך כך, הנרצח אינו מוכר למשטרה. 

חקירה נפתחה. ניידת משטרה (ארכיון), צילום: מישל דוט קום

עמותת יוזמות אברהם מעדכנת כי במהלך שנת 2022 קיפחו את חייהם במגזר הערבי 68 בני האדם בנסיבות של אלימות ופשיעה. מתוכם 64 אזרחים וארבעה שאינם אזרחים. 

מבין כלל הקורבנות שבע הן נשים, 58 נורו למוות ו-40 היו עד גיל 30. כמו כן, המספרים אינם כוללים בתוכם את האירועים מלפני כחודש - הדריסה באזור אום אל פאחם ומותה של בת ה-22  בנגב, מכיוון שטרם נקבעו סיבות המוות. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...