למצולם אין קשר לידיעה. צילום להמחשה | צילום: משה שי

שוטר נהג בשכרות, רישיונו נפסל - ונתפס נוהג שוב שיכור

שוטר נעצר כשנהג בגילופין, והתברר שכבר עומד נגדו אישום דומה • השופטת שהאריכה את מעצרו: "התעלמותו מהפסילה מלמדת על מסוכנותו"

שוטר תושב הדרום שבר את כל שיאי החוצפה: הוא נתפס נוהג כשבגופו רמת אלכוהול גבוהה פי שלושה מהמותר על פי החוק, בזמן שהיה בשלילת רישיון בדיוק מאותה סיבה - כמה שבועות קודם לכן הוא נתפס נוהג בגילופין כשבגופו כמות אלכוהול גבוהה פי ארבעה מהמותר. למותר לציין שהשוטר, בן 45, מסוגר בימים אלה בתא מעצר עד להחלטה אחרת.

לפי כתב האישום שהוגש נגדו לפני כשבוע וחצי, השוטר נהג ברכבו הפרטי על כביש 6 לכיוון דרום לאחר שכמה שעות לפני כן הוא לגם חמישה בקבוקי בירה. השוטרים שעצרו אותו לבדיקת ינשוף גילו בגופו ריכוז אלכוהול ברמה של 713 מיקרוגרם לליטר אחד של אוויר נשוף, בעוד המידה המותרת בחוק עומדת על 240 מיקרוגרם.

אם לא די בכך, השוטרים גם מצאו בקבוקי בירה פתוחים בגב המושב של כיסא הנוסע שלידו, כוס בירה מלאה חלקית מאחורי הכיסא ועוד שישיית בקבוקי בירה בתא המטען.

ההפתעה הבאה הגיעה כאשר בדקו השוטרים את פרטיו של הנהג השתוי: הם נדהמו לגלות כי השוטר כבר נמצא באותה עת בתקופת פסילה מלנהוג, בעקבות כתב אישום שעומד נגדו זה כמה שבועות בגין נהיגה בשכרות כשבגופו אלכוהול בריכוז של 1,038 מיקרוגרם לליטר אוויר נשוף - מינון הגבוה פי ארבעה מהמותר בחוק.

"כן, שתיתי ושתיתי"

לאחר שנעצר אמר השוטר לחוקריו כי הוא היה בדרכו הביתה, וציין כי "השוטר עצר אותי, לא יודע למה". כאשר נשאל כמה אלכוהול הוא שתה באותו יום, הודה הנחקר: "כן, שתיתי ושתיתי, חמישה בקבוקים של בירה", ואף הוסיף בהמשך כי הוא מודע לכך שהוא פסול לנהיגה.

בבקשה למעצר עד תום ההליכים, שהוגשה לבימ"ש השלום בפתח תקווה ע"י עו"ד עינת בניטה מפרקליטות מחוז מרכז, צוין כי השוטר אוחז ברישיון נהיגה משנת 2001 וכי צבר לחובתו שש הרשעות קודמות - חלקן עבירות חמורות של אי־ציות לרמזור אדום ונהיגה בקלות ראש. כל אלה, כאמור, בעוד תלוי ועומד נגדו כתב אישום בעבירה קודמת של נהיגה בשכרות.

"מדפוס התנהגותו עולה החשש כי לפנינו משיב שאינו נרתע מהחלטות בית המשפט, וככזה קשה לראות כיצד ניתן ליתן בו את האמון הנדרש ממי שמשוחרר לחלופת מעצר", טענה עו"ד בניטה בבקשת המעצר. לאחר שהאריכה את מעצרו עד להחלטה אחרת ציינה השופטת, לאה שלזינגר־שמאי, כי "כמות האלכוהול הרבה ששתה, לדבריו, וגם זו שנמצאה ברכבו, מלמדת על מסוכנותו".

אמון בספק

בהתייחסותה לתעודת מינוי שוטר קבע, שאותה הציג השוטר בעת מעצרו, העריכה השופטת כי הוא עשה כך "כדי לחמוק מליתן את הדין, כפי הנראה, אולם העובדה שהוא שוטר אינה צריכה לשמש לחובתו ואין מקום להחמיר עימו בשל כך".

עם זאת, הדגישה השופטת שלזינגר-שמאי בנימוק להחלטתה על הארכת המעצר, "עובדה זו מלמדת כי המשיב (השוטר) יודע, ידוע היטב, משמעותה של פסילה מלנהוג.

"העובדה שהמשיב בחר להתעלם מהפסילה שהושתה עליו על ידי בית המשפט מלמדת על מסוכנותו, ומעלה ספק באשר ליכולתו של בית המשפט ליתן אמון במשיב שכזה, שלא יפר את תנאי שחרורו".

ממשטרת ישראל נמסר: "אנו רואים בחומרה כל התנהלות חריגה שאינה עומדת בקנה אחד עם נורמות ההתנהגות וערכי הארגון.
עם פתיחת החקירה בגין התיק הראשון לפני מס׳ חודשים, הוצא השוטר לחופשה כפויה עד לקבלת החלטה בעניינו.
בעקבות האירוע החמור בו נתפס נוהג בשכרות פעם נוספת ובזמן פסילה, השוטר נעצר עד החלטה אחרת. בקרוב תתקבל החלטה בדבר המשך שירותו בחיל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...