אירוע הדריסה בשרון: רס"ר ברק משולם (29) נדרס למוות הלילה (בין שבת לראשון) על ידי פלשתיני מרמאללה שפרץ מחסום משטרתי. הוא הותיר אחריו אישה, שני ילדים, הורים ושני אחים.
ברק ז"ל, תושב כפר סבא, יליד 1992 - החל את דרכו במשטרה בשירות חובה כלוחם מג"ב בין השנים 2014-2011 ומייד לאחר מכן התגייס למשטרה כסייר בתחנת כפר סבא.
"במהלך הלילה איבדנו שוטר יקר, רס"ר ברק משולם ז"ל, במהלך פעילות מבצעית בגזרת מרחב שרון, לאחר שתושב רמאללה על פי החשד רצח אותו בעת פריצת מחסום משטרתי ברכב גנוב בו נהג סמוך לצומת רעננה", מסרו במשטרה.
השר לביטחון הפנים, עמר בר-לב, הגיב על הבשורות הכואבות: "הלילה קיבלנו עדות כואבת נוספת למיקומם המרכזי של שוטרי ושוטרות משטרת ישראל בחזית המאבק בפשיעה ובטרור, ובסיכון הגדול שמלווה את פעילותם בכל משימה אליה הם נשלחים ובכל מקום בו הם מוצבים.
"רס"ר ברק משולם זכרו לברכה נפל במילוי תפקידו כאשר חצץ בגופו בין פושע חסר מעצורים לבין אזרחים ואזרחיות. כמו חבריו וחברותיו במשטרת ישראל, ברק בחר להקדיש את חייו להגנה על ביטחונה הלאומי של מדינת ישראל, ועשה זאת יום ולילה במסירות ובמחויבות אין קץ. כך גם במשימתו האחרונה, ממנה לא שב. אני מחבק את משפחתו של ברק - רעייתו, ילדיו, הוריו ואחיו - ומשתתף באבלה הכבד. יהי זכרו של ברק משולם ברוך".
ראש עיריית כפר סבא, רפי סער, אמר: "בבוקר קשה זה אני מוסר את תנחומיי למשפחתו של רס״ר ברק משולם, בן 29 תושב העיר, אב לשני ילדים, שנדרס למוות הלילה בעת מילוי תפקידו בצומת רעננה. הדורס גדע במעשה נפשע את חייו של אדם צעיר שכל חייו היו לפניו, ופעל באומץ לב כדי להגן על הביטחון של כולנו. טרגדיה נוראה ובלתי נסבלת".
המפכ"ל: "שוטר רשאי לפתוח באש במצבים כאלה"
בעקבות אירוע דריסת השוטר באזור השרון, מפכ"ל המשטרה יעקב שבתאי הורה על הקמת צוות תחקיר מבצעי לאירוע בהובלת אגף המבצעים ואגף ההדרכה, תוך חידוד הוראות הפתיחה באש.
המפכ"ל הדגיש: "שוטר רשאי לפתוח באש לעבר כל מי שמסכן את חיי השוטרים בעת ניסיון לפרוץ מחסום משטרתי. כך היה וכך יהיה".
בכיר במשטרה הגיב על אירוע הדריסה: "כפי שזה נראה הדריסה הייתה במתכוון. השוטר עשה מה שהיה צריך לעשות. במקרים כאלה שוטר יכול לפתוח באש כשחש בסכנת חיים. למה הוא לא ירה? זה נבדק, ולכן המפכ"ל הורה לבצע בדיקה ולחדד את הנהלים".
עוד אמר: "יש עלייה בפגיעה השוטרים ,מכיוון שהם נחושים יותר וחותרים למגע, הם חשים ברוח גבית ומצד שני יש יותר נכונות של עבריינים לחמוק מהמשטרה".
כזכור הלילה, המשטרה עצרה תושב רמאללה, בן 17, בחשד לרצח שוטר באזור השרון, לאחר שדרס אותו למוות במחסום במהלך ניסיון הימלטות ומרדף משטרתי.
שלושה אירועי דריסה בחודש
11 ביוני - חמישה תושבי רהט נמלטו מניידות משטרה פרצו מחסום משטרתי סמוך לבית דגן פגעו במתנדבי משטרה ודרסו למוות את אחד המתנדבים עמיחי כרמלי ז"ל.
שיטת ההונאה של הצעיר מת"א - והפיתיון שעשה סוף למזימה המתוחכמת
דרך הוואטסאפ: שלושה תושבי הפזורה הבדואית נאשמים בסחר בנשק ובתחמושת
פרסומת | מקררים ומכונות כביסה מומלצים
ארבע צעירות נפגעו מרימון שהושלך על בית באשדוד - המשטרה בוחנת טעות בזיהוי
הכה אותו ללא סמכות ושבר את ידו: כתב אישום נגד שוטר מג"ב שתקף עיתונאי
13 יוני - קטין בן 17, ללא רישיון נהיגה, ניסה להימנע מלהעצר במחסום משטרתי עם רכב מאזדה גנוב והתנגש ברכבים אחרים תוך ניסיון הימלטות מהשוטרים וזאת בכוונה להעבירו לתחום שטחי הרשות הפלסטינית. בהתקרב למחסום משטרתי פתח בנסיעה מהירה ופראית עד שהתנגש במשאית ונעצר.
16 יוני - קטנוע גנוב. שוטרים עשו חסימה בירושלים ובזמן שהשוטר ניסה לעצור את החשוד הוא פגע בו וברח.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו