מסביב לעולם ב10 קוקטיילים

אם היו אומרים לכם תבחרו את 10 הקוקטיילים הכי מזוהים עם אימפריות אלכוהול ברחבי העולם, מה הייתם בוחרים ?

פיסקו סאוור צילום בר אהרון

האם זה הקוקטייל הכי מוכר בכל בר ? או המשקה שאף אחד לא מכיר חוץ מהמקומיים?

או אולי הקוקטיילים עם ההיסטוריה הכי עשירה והסיפור הכי “עסיסי”?

אבל בעצם – למה לבחור אם אפשר גם וגם?

אז במקום להתרוצץ בין כל הברים בעיר בואו להתפנק עם סדנת קוקטיילים מדליקה ומיוחדת אצלכם בבית והבונוס הוא שאתם תלמדו איך להכין אותם בעצמכם כדי שתוכלו ליהנות מהקוקטיילים גם אחרי שהסדנה נגמרת.

סדנת קוקטיילים “מסביב לעולם” של בר מאסטר היא חוויה מיוחדת של היסטוריה, אנקדוטות, ניחוחות וטעמים בה יוצאים לסיור ברחבי הגלובוס ולומדים להכיר את הקוקטיילים שהפכו לסמל במדינות בהם הם נולדו. ואם בא לכם לדעת יותר מרק קוקטיילים תוכלו לעשות את זה עם סדנת אלכוהול לברמן הביתי, כאן כבר תלמדו יותר לעומק על המשקאות ומאפייניהם.

שנצא לדרך?

  1. 1. Bloody Mary

עם שם שמזכיר לנו מלכה עצבנית

והרבה אנשים מתים. הקוקטייל

הזה הוא נועז, אדום , וממש לא מזכיר קוקטיילים אחרים

היום הרשמי שלו הוא הראשון בינואר,

הקוקטייל הומצא בתחילת 1920 בפריז על ידי פרננד

פטה פטיוט וביחד עם ממציאו עבר לארה”ב

והשתלט על מנהטן בשנות ה40.

טיפ מהמומחים?

תשתמשו במיץ עגבניות אמיתי, לא מקופסא

איך מכינים?

50 מ”ל וודקה

100 מ”ל מיץ עגבניות

20 מ”ל מיץ לימון

15 מ”ל מי סוכר

קורט מלח, קורט פלפל שחור

כמה טיפות טבסקו

כמה טיפות רוטב ווסטרשייר

דש אנגסטורה ביטרס

מקל סלרי

בלאדי מרי צילום בר אהרון

 

  1. 2. Paloma

בספרדית משמעותו “יונה”

הוא לא מצריך כלי הכנה והוא המשקה הלאומי של מקסיקו.

המקור שלו אפוף במסתורין אבל מייחסים את

המצאת הקוקטייל לדון חביאר דלגאדו קורונה

האגדי, מהבעלים של לה קפילה במקסיקו.

הפלומה הומצא באזור 1950 וכולל טקילה לבנה רוב הזמן, למרות שגם טקילה מיושנת תזרום לא

רע בכלל.

איך מכינים?

50 מ”ל טקילה

15 מ”ל מיץ ליים סחוט טרי

סודה אשכוליות (סודה בטעם אשכולית)

מקשטים בלימון וכתר מלח

  1. 3. Pisco Sour

צ’ילה ופרו נלחמות כבר שנים על המקור של

הקוקטייל (וגם על משקה הפיסקו עצמו )

מאמינים שהברמן המוכשר ויקטור מוריס המציא

את הקוקטייל המהמם הזה איפשהו בין 1915 ועד

שנות ה20 המוקדמות.

הפיסקו עצמו הומצא במאה ה16 ומכינים אותו

מענבים. קיימים עשרות סוגים פיסקו וכל פיסקו יוצא

פיסקו סאוור ייחודי משלו

איך מכינים?

60 מ”ל פיסקו

30 מ”ל מיץ לימון סחוט טרי

20 מ”ל מי סוכר

חלבון ביצה

דש ביטר אנגוסטורה

  1. 4. Dark ‘n’ Stormy

דרמטי כמו שזה נשמע. הקוקטייל

הזה נוצר בגלל תנאי מזג אוויר.

למה?

כי ב1806 בן למשפחה מאוד מוכרת

בתחום הרום הפליג לארה”ב , ובגלל

תנאי ים רגועים מדי לא הייתה

אופציה לעגון בארה”ב  והוא הגיע לברמודה במקום.

לא שינה לו המיקום הרבה והוא הכין

את הרום הכהה והמפורסם של משפחתו.

מאה שנים לאחר מכן לאחר מלחמת העולם ה1 ערבבו חיילים את הרום עם בירת ג’ינג’ר בניסיון

להילחם במחלת הים.

וכך נוצר לו המשקה שנראה כמו סערה אימתנית.

איך מכינים?

60 מל רום כהה

15 מל מיץ לימון

בירת ג’ינג’ר

  1. 5. Mai Tai

בתור משקה הטיקי המפורסם ביותר

בעולם , מאי תאי הופיע כמעט בכל

סצנת בר בסרטים אמריקאים .

פירוש השם מטהיטית הוא ” הכי טוב- לא מהעולם הזה”

והוא נוצר במטרה להלל רום איכותי , זה

התחיל ברום בשם J.Wary &Nephew

ומשנגמר, המשיך לערבוב של מספר

סוגים כדי לנסות לשחזר את הטעם של

הרום הג’מייקני .

המאי תאי הומצא על ידי וויקטור ברגמון וחוזר לאופנה לאחרונה עם ההתאהבות מחדש של הקהל בקוקטיילי טיקי.

מאי טאי צילום בר אהרון

 

איך מכינים?

60 מ”ל רום ג’מייקני מיושן

15 מ”ל ליקר קירסאו

20 מ”ל מיץ לימון

15 מ”ל סירופ אורז’ה

מקשטים בתפרחת נענע ולימון

  1. 6. Capirinia

בדיוק כמו סמבה, כדורגל, וקרנבל,

הקאפירינייה הוא מרכז הזהות

הברזילאית.

הוא מבוסס על משקה הקאשסה, דומה

לרוב,  אבל בניגוד אליו הוא מגיע מקני

סוכר מותססים, מה שנותן את הטעם

הפאנקי .

טיפ מהמומחים: תשתמשו אך ורק בליים

וסוכר גס , זה מה שמוציא את הטעמים

והשמנים המיוחדים מהליים.

איך מכינים?

ליים 1 חתוך לרבעים

2 כפיות סוכר

60 מ”ל קשאסה

קרח גרוס

  1. 7. Pina Colada

השילוב הזה של רום, מיצי קוקוס, אננס

התחיל בכלל כמשקה של ספינות

תענוגות בשנות ה50.

בשנות ה 70 הפך הפינה קולדה לקוקטייל הרשמי של פורטו ריקו.

בשנות ה 80  ספג מהלומה כבדה

כשהתחילו משום מה להכין אותו עם

אלכוהול זול ופירות משומרים

בשנים האחרונות הוא זוכה לקאמבק שלו

ומקבל סוף סוף בחזרה את

המוצרים האיכותיים והפירות טריים, מה

שמקפיץ אותו בחזרה לרשימת הקוקטיילים

הלוהטים שחייב לנסות!

פינה קולדה צילום בר אהרון

 

איך מכינים?

60 מ”ל רום בהיר

30 מ”ל קרם קוקוס

90 מ”ל מיץ אננס (אמיתי)

10 מ”ל מיץ לימון

מקשטים בפלח אננס

  1. 8. Aperol Shpritz

אם תתהלכו בשעות הצהריים המאוחרות ברחבי

הערים הצפוניות של איטליה תראו את כולם נהנים

מהמשקה הזה לאחר העבודה.

שילוב מושלם של אפרול, יין מבעבע וסודה שהומצא

בשנת 1919 וקובע טון בכל מה שקשור לקוקטיילים

קלילים ומרעננים.

חובת הגשה- כוס יין מלאה בקרח

איך מכינים?

1/3  פרוסקו

1/3 אפרול

1/3 סודה

  1. 9. Pimm’s Cup

ישנה אגדה שאומרת שהפעם הראשונה

שהמשקה הזה הוגש הייתה בשנת 1840,

במפעל הצדפות של פימס.

המשקה התחיל כמשקה בריאות, שהרי

הוא הכיל בעיקרון רק לימון, ג’ינג’ר, פירות

ואלכוהול זמין כלשהו.

יש 17 סוגי פימ’ס , המוכר ביניהם הוא על

בסיס ג’ין, אבל הפימס שמבוסס על וודקה

הולך לא רע .

הוא פשוט, נבנה בתוך כוס, וסוגר/פותח

את היום פשוט פרפקט.

איך מכינים?

60 מ”ל פימס מספר 1

15 מ”ל מיץ לימון סחוט טרי

ג’ינג’ר אייל

מקשטים בתפרחת נענע ומלפפון

  1. 10. Mojito

קוקטייל שהוא כולו רעננות, והוא גם הקוקטייל שמייצג יותר מכל את קובה – שם הוא נולד.

לקוקטייל גרסה קדומה בשם “אל דראקה” שמקורו במאה ה16. בגרסתו המודרנית המוחיטו נולד בקובה, במסבאה קטנה וצפופה בשם “לה בוגיטה דל מדיו” ב1942. מי שהיה אוהד מושבע של הקוקטייל וגם אחראי לפרסומו הוא הסופר “ארנסט המנגוויי”

קוקטייל מוחיטו צילום בר אהרון

 

איך מכינים?

50 מ”ל רום

30 מ”ל ליים טרי

20 מ”ל מי סוכר

חופן עלי נענע

סודה

דש אנגסטורה ביטרס.

מקשטים בתפרחת נענע

המתכונים עשו לכם חשק? למידע על הכנת קוקטיילים לחץ כאן

אפשר לקחת את זה צעד אחד קדימה עם סדנת הקוקטיילים אשר היא דרך מצוינת ללמוד עוד על ההיסטוריה והתרבות של הקוקטיילים. סדנאות קוקטיילים יכולות להוות תוספת ייחודית לאירוע שלכם, כמו ערב גיבוש ימי חברה או מסיבת יום הולדת..

סדנת קוקטיילים היא דרך מצוינת ללמוד על ערבוב קוקטיילים ולהכין בעצמך. זו גם דרך מהנה לרכז אנשים לבילוי לילי.

בר מאסטר עוזרת לך להכין קוקטיילים משלך על ידי מתן כל המרכיבים וההוראות הדרושים. אתה יכול להשתמש בו בבית או במסיבה הבאה שלך, או אפילו לקחת אותו איתך לחופשה!

בר מאסטר מציעה סדנאות אלכוהול מיוחדות שלא תשכחו אשר יכולות להתקיים אצלכם בבית, כך שהכל הופך להיות מאוד קל ונוח.

בינתיים, לחיים!

 

כדאי להכירi