בורשטיין קפה מסבירים איך לבחור את פולי הקפה שמתאימים לכם

כוס קפה היא דוגמה מצוינת לחוויה שגרתית, כזו שאנחנו עוברים לפחות פעם ביום ולפעמים גם פעמיים ושלוש וארבע, ולמרות שהיא חלק בלתי נפרד מהיומיום ולכאורה מובנת מאליה אנחנו עדיין זוכים ממנה לסיפוק רב

בורשטיין קפה

בשיתוף בורשטיין קפה

למעשה עבור אנשים רבים הכנת הקפה וגם לגימתו הן טקס של ממש, וגם רגשות וזיכרונות הם כמעט תמיד חלק מהאירוע. בהתאם גם קל להבין למה כדאי להשקיע בבחירת פולי הקפה המתאימים לכם ביותר – והדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא להיעזר בהמלצות הבאות.

ערביקה, רובוסטה או תערובת?

הדבר הראשון שחשוב לדעת לגבי פולי קפה הוא שיש שתי קטגוריות עיקריות של זנים: ערביקה ורובוסטה. עבור אנשים מסוימים רובוסטה היא האופציה האופטימלית ואילו אחרים לא מוכנים להחליף בשום פנים ואופן את הערביקה, כך שהבחירה ביניהם היא בעיקר עניין של טעם. בנוסף ישנן תערובות של פולים שמורכבות למשל מ-70% ערביקה ו-30% רובוסטה, או 80% ערביקה ו-20% רובוסטה, כך שניתן להגיע לקפה בטעם מדויק מאוד.

באופן כללי הערביקה מתאפיין בטעם חומצי ומעודן ואילו הרובוסטה מוביל לקפה חזק יותר וגם מר יותר. כמו כן ייתכנו הבדלים בין זנים שונים של ערביקה או רובוסטה בהתאם לאזור שבו גדל צמח הקפה שממנו הופקו הפולים – פירוט בפסקה הבאה.

מאפייני הטעם לפי ארץ המוצא

צמח הקפה זקוק לאקלים טרופי או סובטרופי, ולכן ניתן למצוא אותו בדרום אמריקה, מרכז אמריקה, מזרח אפריקה (ובפרט אתיופיה וסודן, וכן תימן שנמצאת באסיה, מצידו השני של הים האדום) ודרום מזרח אסיה (אינדונזיה, הודו, וייטנאם).

פולי הקפה הדרום אמריקאים מתאפיינים בטעם פשוט יחסית שמשאיר בפה חותם מתקתק. בפרט ניתן ליהנות מארומה שוקולדית בפולים שמגיעים מקולומביה. פולים של צמחי קפה שגדלים במרכז אמריקה מייצרים קפה חלק בעל טעמים פירותיים או אגוזיים עדינים. פולים מאסיה הם בעלי חומציות נמוכה והקפה שמכינים מהם יהיה בעל ארומה של אדמה. פולי קפה מאפריקה מציעים טעמים פירותיים ופרחוניים.

היצרניות המובילות מפרטות על גבי האריזות גם את סוג הפולים, גם את המקור שלהם וגם את הטעמים האופייניים. ניתן להסתמך על מידע זה, ועוד אופציה היא קנייה בחנות קפה ותיקה שהצוות שלה ישמח לסייע לכם להגיע לטעם המדויק ביותר עבורכם.

איכות הקלייה וזהות היצרנית

על-מנת להגיע לקפה המשובח ביותר חובה להקפיד גם על פולים מובחרים, שכן יבולים שונים עשויים להתאפיין בשונות לא מבוטלת, וגם על קלייה מקצועית ומדויקת לחלוטין. הדרך הטובה ביותר לסמן V על שני הסעיפים היא לרכוש פולי קפה של יצרניות מובילות בתחום – למשל לוואצה, מאורו, דיאמה, קאררה, פרימו אמורה, ג’ימוקה ועוד.

חברות אלה מעסיקות נשות ואנשי מקצוע עם ניסיון רב ולכן יכולת לדגום כל יבול ולוודא שהוא אכן איכותי. בנוסף תהליכי הקלייה והאריזה, שמשפיעה אף היא על איכות המוצר הסופי, בחברות אלה הן תוצר של ידע רחב היקף, כך שמתקיימים כל התנאים ההכרחיים לייצור פולים משובחים.

מטרת השימוש

האופן שבו אתם מכינים קפה – למשל אספרסו או קפוצ’ינו – צריך להוות גם הוא שיקול בבחירה של פולי הקפה. עבור אספרסו, ובפרט למי שאוהב את המשקה הזה מריר וחזק, ההמלצה היא לחפש תערובת שמכילה רובוסטה בקלייה בינונית או קלייה כהה. לקפה חלק עם טעם ייחודי מומלצים פולי ערביקה בקלייה בינונית או קלייה בהירה.

כמות הקפאין

לקפאין יש השפעות רבות על הגוף, חלקן חיוביות וחלקן פחות. בין השאר הקפאין מעורר אותנו, מגביר את הקצב של חילוף החומרים ועשוי גם להאט התפתחות תאים סרטניים. השפעות פחות רצויות הן עלייה בלחץ הדם, העלאת רמת הסבילות של הגוף לקורטיזול ובנוסף הוא עלול להוביל לנדודי שינה.

בהתאם גם שיעור הקפאין בקפה הוא שיקול בבחירת הפולים. באופן כללי בפולים מסוג רובוסטה יש יותר קפאין – בין 1.6% ל-2.8% לעומת 0.8%-1.7% בלבד בערביקה. בכל מקרה מומלץ לבחון בכל מוצר ספציפי מהו שיעור הקפאין ולהתאים אותו לצרכים הספציפיים שלכם ולמספר כוסות הקפה שאתם לוגמים מדי יום.

חנות קפה שאפשר לסמוך עליה

המלצה נוספת לכל מי שמחפש או מחפשת פולי קפה ורוצה לדעת בוודאות שהם יהיו הטובים ביותר האפשריים היא להגיע לחנות שזו המומחיות שלה. כשיש צוות מקצועי ועתיר ניסיון, תקבלו המלצות מותאמות ספציפית עבורכם, והתוצאה: מקסימום הנאה מכל כוס קפה.

בשיתוף בורשטיין קפה

כדאי להכיר