בשיתוף תוכן שיווקי
זאת משום שצורת החיתוך של המזון משפיעה על טעמו של האוכל, המרקם שלו ובסופו של דבר גם על עיצובו. על כן, בחירת סכיני מטבח חשובה מעין כמותה.
להתאים סכיני מטבח לסוגי המזון השונים
בחירת סכין מטבח אינה עניין של מה בכך. ולא מדובר בסכין זולה ובלתי איכותית שיכולה לצאת מכלל שימוש במהירות, אלא בסכין שף אמיתית. סכיני מטבח נחלקים לסוגים שונים, בהתאם לסוג המזון שעמו אתם עובדים. נבחן את סוגי המזון הבולטים ביותר:
סכיני חיתוך לבשר.
העבודה עם בשר עשויה להיות מאתגרת, בייחוד אם אתם צריכים לפרק את העצמות. כאן הסכין באה ומקילה עלינו. כדי לפרק את העצמות בבטחה, ניתן להשתמש בסכין מיוחדת לפירוק בשר בעלת להב משולש מחודד שהופך את תהליך הפירוק לפשוט יותר. כמו כן, ישנן סכינים שנועדו יותר לפריסת בשר. אלה הן סכינים בעלי להב ארוך המשמש לפריסה.
סכינים לחיתוך ירקות.
כאשר חותכים ירקות, יש צורך להגיע לחיתוך מדויק, בייחוד אם מכינים מנות המבוססות בעיקר על ירקות כמו מוקפץ או סלט ירקות קצוץ. סכינים חדות בעלות צורה מלבנית מיועדות לחיתוך ופריסה של ירקות, כך שניתן להכניס אותם היישב אל הסיר והמחבת. קיימות גם סכינים בעלות להב מושחז שנועדו לספק חיתוך מדויק.
חותכים לחם.
בין אם אתם מכינים לחם בתנור בכוחות עצמכם ובין אם קונים לחם שלם המיועד לפריסה לאחר מכן, כדאי להתאים עבורו את הסכין הנכונה. בניגוד לסכיני מטבח בעלות הלהב החד והחלק שנועדו לחיתוך בשר או ירקות, הסכין המתאימה ביותר ללחם היא סכין בעלת להב משונן. באמצעותה ניתן לחתוך את הלחם בקלות וביעילות.
סכין לסושי.
אוהבים להכין סושי בבית? לשם כך, כדאי לרכוש סכין סושי יפנית אמיתית, שכן אופן חיתוך הרולים של הסושי משמעותי ביותר ומשפיע על הטעם. סכיני הסושי מאפשרות חיתוך מדויק, והן מגיעות בעיצובים שונים. יש סכיני מטבח לסושי בעלות קצה קטום ואחרות בעלות קצה מחודד, בהתאם לסוג המנה שרוצים להכין.
חותכים דגים.
הכנת דגים טומנת בחובה אתגרים לא מעטים, בייחוד אם רוצים לחתוך את הדג ולהכין ממנו פילה. למרבה המזל, ישנה סכין מיוחדת המתאימה לפילוט דגים. הסכין בעלת להב בעל קצה מחודד המאפשר לבצע את הפילוט בצורה מדויקת ולחתוך ראש של דג.
שומרים על הסכינים
לאחר שבחרתם את סכיני המטבח המתאימות לכל סוג מזון בנפרד, חשוב לדעת לשמור עליהן, על מנת שהסכינים ישמשו אתכם לטווח ארוך. דבר ראשון, אם אתם שפים המתניידים ממקום למקום, מומלץ לרכוש תיק סכינים איכותי העשוי מעור. תיק זה כולל תא לכל סכין, מאפשר הפרדה מלאה ויוצר סדר – כך שאתם יודעים בוודאות באיזו סכין להשתמש בכל פעם. שנית, חשוב להקפיד ולנקות את הסכינים בזהירות ובעדינות לאחר כל שימוש. אין לזרוק את הסכינים אל תוך מדיח הכלים או להשאיר אותן במשך שעות בכיור. מיד לאחר השימוש, מומלץ לנקות את הסכינים בעדינות באמצעות מטלית וסבון כלים, לנגב בזהירות ולהכניס לנרתיק. ולבסוף, אם אתם שומרים את הסכינים בבית, כדאי לארגן עבורן מתקן מיוחד, על מנת להפריד בין להבי הסכינים, כך שלהב סכין אחת לא יתחכך בלהב אחותה. ההפרדה המוחלטת בין הסכינים נועדה למנוע מהלהבים להישרט, להיפגם ולהישחק.
בשיתוף תוכן שיווקי