בשיתוף מאיר יוסף אליה
עובדי קק”ל, עמותת נותנים תקווה, הרופאים באיכילוב ולבסוף גם קופת חולים לאומית, הפכו יחד למעגל התמיכה שהעניק לשרה עוד סיכוי והוכיחו עד כמה ערבות הדדית יכולה לשנות חיים
בשנים האחרונות אנחנו עדים ללא מעט סיפורים קורעי לב וסיפורים מרגשים, כאלה שיש בהם לא מעט ניסים, וגם אנשים טובים שפוגשים באמצע הדרך. באופן טבעי חלק נכבד מהסיפורים נוצרו בעקבות המלחמות האחרונות, אבל לצד אלה החיים ממשיכים, ובמקרה של שרה אליה הם גם היו אמורים להסתיים.
לפני כשנתיים שרה אובחנה עם סרטן לבלב שלב 4 מפושט גרורתי עם השלכות לכבד, אגן, לחץ על הכליות והטחול. מצבה של שרה הלך והידרדר כאשר לאחר מכן נכנסה להיריון, וכשהייתה בחודש השביעי להריונה, הרופאים אמרו לבעלה, מאיר יוסף אליה, שאין עוד זמן לחכות ושהם יבצעו ניתוח קיסרי חירום. לא כי התינוק היה מוכן לבוא אל העולם, אלא כדי לפנות דרך לטיפול הכימותרפי היחיד שעוד יכול היה לעצור את הסרטן שמתפשט בגופה של שרה.
“העובדה שהרופאים לא הרימו ידיים וביקשו לצאת לדרך בהליך טיפולי כדי להציל את שרה שימחה אותנו מאוד, אבל מהר מאוד קיבלנו בשורה שזרקה אותנו לתהום. הטיפול שיכול היה להציל את חייה של שרה לא היה כלול בסל הבריאות, ולמעשה הוא בכלל לא היה נמצא בישראל. אם זה לא הספיק, אז למדנו שהעלות של טיפול בודד הייתה כרבע מיליון שקלים. כך שבמקום שכל האנרגיות שלנו יהיו מופנות להיריון עצמו, ובמקום שפשוט נהיה מאושרים לקראת הלידה עצמה, מצאתי את עצמי עומד בחוסר אונים מוחלט”, מאיר יוסף אליה נזכר.
הטלפון מקק”ל שפתח דלת לתקווה
דווקא בנקודה הזו, כשנדמה היה שהמספרים גדולים מדי ושעון החול עומד להסתיים, מאיר גילה ש”אנשים טובים” באמצע הדרך הוא לא רק שיר ישראלי מוכר, אלא שעם ישראל הוא עם מיוחד, ושהערבות ההדדית שפועמת בתוכו היא דבר ייחודי.
בוקר אחד הטלפון של מאיר צלצל ועל הקו היו ישראל גולדשטיין, יו”ר ועד העובדים הארצי של קק”ל, מקום עבודתו של מאיר, ולירון כהני גניש. השניים סיפרו למאיר כי הם לא משאירים אותו ואת שרה לבדם אלא מתגייסים למענם. בשלב הראשון ההתגייסות הזו התבטאה בתרומה של 150 אלף שקלים.
“כשאומרים שיש אוויר לנשימה, כך בדיוק זה הרגיש לנו. במצב שבו לא ידעתי מה אפשר לעשות מול הבשורות המרות, בזכות ישראל ולירון ראיתי אור בקצה המנהרה”, מאיר מספר בהתרגשות.
אבל הסיפור לא נעצר שם. ישראל גולדשטיין פרסם את סיפורה של שרה בקבוצת העובדים הארצית של קק”ל, ותוך פרק זמן קצר עובדים רבים הצטרפו למאמץ המשותף, וביחד הם הצליחו לגייס סכום נוסף של כ-80 אלף שקלים.
כך שבמקום שמאיר יישאר לבד מול עלויות כמעט בלתי אפשריות, נוצר סביבו מעגל של אנשים שהחליטו לעשות מעשה שכלל אינו מובן מאליו.
עמותת נותנים תקווה התגייסה למטרה
בשלב הזה המאבק להצלת חייה של שרה עבר לשלב הבא, אליו גם הצטרפה עמותת “נותנים תקווה”, בהובלת המנכ”ל שמואל משה, ובשיתוף פעולה עם ועד העובדים, הוקם קמפיין גיוס נוסף במטרה לאפשר לשרה לקבל טיפולים מצילי חיים. “ההבנה שאנחנו לא לבד במערכה הייתה מכרעת”, מאיר מסביר. גם לאחר התרומות החשובות נשאר פער כספי לא מבוטל, שאותו מאיר השלים באמצעות הלוואה בנקאית אישית. “לכסף אין שום משמעות כאשר על הפרק ניצבים חיי אדם, כך שלקחתי את ההלוואה הכי גדולה שיכולתי, כדי לא לתת להתגייסות של האנשים היקרים שתמכו בנו לדעוך”.
הרופאים שהחליטו להילחם על המשך הטיפול
ההלוואה האישית אפשרה לשרה לקבל את הטיפול השישי במספר, ושלושה חודשים לאחר תחילת המאבק, מאיר קיבל טלפון מרגש נוסף. הפעם היה זה פרופ’ עידו וולף, מנהל המערך האונקולוגי לגידולי דרכי העיכול בבית החולים איכילוב, שביקש לבצע בדיקה גופנית לשרה על מנת לראות את ההשפעה של כלל הטיפולים. הבדיקה הזו הפכה לנקודת מפנה משמעותית נוספת. פרופ’ וולף התרשם לטובה מתוצאות הטיפול, ומאותו רגע הוא החליט להירתם למאבק המשפחה. יחד עם ד”ר אמיר פרידנברג, יו”ר ועדת התרופות, הם פעלו מול קופת החולים לאומית כדי לנסות ולהסדיר את המשך מימון הטיפולים.
ההחלטה של קופת חולים לאומית מעניקה לשרה עוד זמן וסיכוי
הפנייה של הגורמים הרפואיים הבכירים עשתה את שלה, ובימים האחרונים קיבלו שרה ומאיר את ההודעה לה חיכו זמן רב. קופת החולים לאומית אישרה את המשך מימון הטיפולים למשך שלושה חודשים. רק כדי לסבר את האוזן, עלות הטיפולים לחודש אחד בלבד עומדת על כחצי מיליון שקלים.
עבור משפחת אליה זו לא הייתה עוד תשובה מנהלית. זו הייתה החלטה שנותנת לשרה עוד זמן, עוד טיפול ועוד סיכוי. לאחר חודשים של גיוסים, תרומות, הלוואה אישית, פניות, בדיקות ומאבק כמעט בלתי אפשרי, בסוף חודש ינואר האחרון שרה עברה ניתוח קיסרי בחירום. החדשות הטובות הן שהלידה עצמה עברה בלי סיבוכים, ולבני הזוג נולדה ילדה בריאה.
“השנים האחרונות היו עבורנו כמו רכבת הרים מטורפת. קשה להסביר במילים איך ביום אחד החיים מתהפכים, ואתה מקבל בשורות קשות אחת אחרי השנייה, שפשוט מפילות אותך לקרשים. אבל בזכות אנשים טובי לב שבחרו לא להסתפק באמפתיה אלא לעשות מעשה, אם זה במקום העבודה שלי ובראשם ישראל גולדשטיין ולירון כהני גניש, בעמותת נותנים תקווה בהובלת שמואל משה, פרופ’ עידו וולף וד”ר אמיר פרידנברג, שהוכיחו כי הם לא רק אנשי מקצוע מהטובים שיש אלא קודם כל בני אדם, וכמובן גם מקבלי ההחלטות בקופת חולים לאומית, שרה האמיצה ממשיכה להיאבק במחלת הסרטן. יש לנו ילדה קטנה ומקסימה שמפיצה אור ומעניקה לנו כוחות להמשיך עד שנעבור את הכול וננצח”, מאיר יוסף אליה סיכם.
במטרה לאפשר לשרה להמשיך לקבל את הטיפולים גם לאחר סיום תקופת המימון שאושרה על ידי קופת חולים לאומית, מתנהל בימים אלה קמפיין גיוס תרומות נוסף. כל תרומה, קטנה כגדולה, יכולה לסייע למשפחה להמשיך במאבק ולהעניק לשרה עוד זמן, עוד טיפול ועוד תקווה.
להשתתפות בקמפיין לחצו כאן
ליצירת קשר ישיר עם שרה, לחצו כאן
בשיתוף מאיר יוסף אליה

