בא לכם להתחדש עם מנגל גז חדש? כמה סוגים שכדאי להכיר

במאה ה-21, אתם בטח יודעים, לאנשים אין זמן ואו סבלנות להמתין זמן רב מידי לשירותים, למשלוחים, למוצרים וגם לא לאוכל שיהיה מוכן

צילום יח"צ

מסיבה זו, צצים עוד ועוד חידושים בתחומים שונים שמטרתם לקצר תהליכים ולתת לאנשים בדיוק את מה שהם רוצים, וכמה שיותר מהר. מנגל גז למשל הוא אחת מאותן המצאות נפלאות שמשנות לחלוטין את הדרך שבה אנחנו הישראלים מסתכלים על אחד הטקסים האהובים עלינו בשנה – העל האש, והופך את כל העסק לחוויה הרבה יותר נגישה, מהירה ויעילה. העניין הוא שעלול להיות מעט מסובך לבחור את הדגם המתאים ביותר, מכיוון שבשוק מצפה לכם מגוון רחב.

3 סוגים של מנגל גז

הקיץ כמעט כאן וזה הזמן לצאת החוצה ולהתחיל לבשל ארוחות טעימות במיוחד, לעשות על האש בשעות אחר הצהריים אחרי העבודה או מתי שמתחשק, ולהעשיר את עולמכם הקולינרי. כדי לעשות זאת, יהיה עליכם לרכוש מנגל גז וכמובן לבחור מבין שלושת הסוגים העיקריים:

  • גריל גז קלאסי – לרוב מדובר בסטנד נייד על גלגלים אותו ניתן להציב בחצר ואפילו במרפסת. קיימים דגמים רבים הכוללים לעתים כירת צד לטיגון ובישול (כך שאין צורך להתרוצץ מהמרפסת למטבח וחוזר חלילה), דגמים המשלבים מבער אינפרה אדום לצליה עוצמתית יותר, דגמים בעלי מבער מיוחד לשיפוד מסתובב, ועוד ועוד. האפשרויות הן אין סופיות וכל מה שאתם צריכים לעשות זה רק לחשוב מה בדיוק אתם רוצים לעשות עם המנגל החדש שלכם, ולבחור בהתאם.
  • גריל גז משולב – הכוונה היא לגריל גז המשלב סוג נוסף של גריל, למשל; גריל גז המשולב מעשנת, גריל גז המשולב יחד עם גריל פחמים עבור מי שפשוט לא מצליח להתגבר על האהבה לנפנוף, מעשנות חשמליות ועוד ועוד, אין לזה סוף. אם אתם מהמתלבטים או מאלו שממש אוהבים לגוון, הפתרון המושלם הוא פשוט לרכוש מוצר המשלב בין כמה סוגים של גריל.
  • מנגל גז מבער עליון – כשמו כן הוא, זהו גריל שהמבער שלו ממוקם בחלק העליון שלו. לרוב מדובר בגריל שולחני, בעל מבער אינפרה אדום עוצמתי אחד או יותר המייצר חום גבוה במיוחד בתוך דקות ספורות. השמן המטפטף מהבשרים נוזל מטה ואינו מתקלח, כך שמתקבלת צריבה בטמפרטורה גבוהה מאוד המעניקה קראסט מושלם לארוחה מושלמת.

מה לגבי מטבחי החוץ?

מטבחי חוץ אהובים במיוחד על מי שיש לו חצר מספיק גדולה בכדי לבנות אחד. כדי להפוך את המטבח לאטרקטיבי אפילו יותר, נהוג לשלב בו מנגל גז בנוי שישתלב נהדר במבנה המטבח החיצוני עצמו; הוא יותקן ממש בתוך המטבח, בקו אחיד עם משטח העבודה ממש כמו הכיריים שלכם. מובן שגם כאן קיימת האופציה לשלב כירת צד לבישול, טיגון, לשלב מבערים שונים ועוד פיצ’רים שונים ומתקדמים שיהפכו את חוויית הצלייה למהנה אפילו יותר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר