בשיתוף הוריזון
במאמר זה, נבחן את מגמות המפתח, את האתגרים הפוטנציאליים שאיתם הוא עלול להתמודד ואת ההשלכות הפיננסיות הרחבות יותר, שעשויות לעצב את ערכו ואת אופן אימוצו במהלך השנים הקרובות.
הכרה ואימוץ הביטקוין על ידי הגופים המוסדיים:
ביטקוין נותר המטבע הדיגיטלי הדומיננטי ביותר, המהווה נכון לכתיבת שורות אלו כמעט 60% משווי השוק של כלל המטבעות הדיגיטליים. ביטקוין ביסס את עצמו בשנים האחרונות כנכס דיגיטלי מוביל, עם עלייה בהשקעות המוסדיות ורכישות מצד חברות כמוTesla, Square ו-MicroStrategy, כאשר ייתכן שחברות נוספות צפויות יצטרפו אליהן ב-2025. מעבר לכך, חברות פיננסיות כמו Fidelity ו-JPMorgan מציעות כעת שירותים הקשורים לביטקוין, דבר העשוי להעיד על חוסנו של המטבע.
העלייה באימוץ המוסדי הובילה גם למספר התפתחויות רגולטוריות, כאשר רגולטורים ברחבי העולם החלו ליישם תקנות ברורות יותר בנוגע לתחום המטבעות הדיגיטליים, במטרה לנסות לאזן בין החדשנות לבין הצורך במתן הגנה על כספם של המשקיעים. מדינות כמו ארצות הברית, אל סלבדור וגרמניה אימצו עמדות שונות והשפיעו על הנוף המשפטי והכלכלי של בתחום המטבעות הדיגיטליים ובכלל זה, הביטקוין, כאשר החלטות רגולטוריות ימשיכו ככל הנראה למלא תפקיד מכריע בעיצוב מסלולו.
גורמים מרכזיים העשויים להשפיע על מחיר הביטקוין ב-2025:
ככל שהגופים המוסדיים יתייחסו אל הביטקוין כאלטרנטיבה לנכסים מסורתיים כמו זהב עשויה להיות לכך השפעה על הביקוש וכתוצאה מכך על המחיר. גם הגידול של משקיעים המאמינים בשימוש בביטקוין ככלי לגידור האינפלציה על רקע אי הוודאות הכלכלית העולמית. גם התפתחויות טכנולוגיות כמו רשת ה-Lightning, המאפשרת עסקאות ביטקוין מהירות וזולות יותר, עשויות להרחיב את השימוש בביטקוין כשיטת תשלום.
גורם נוסף, הוא נצחונו של טראמפ בבחירות לנשיאות בארה”ב. טראמפ דאג למצב את עצמו לאורך הקמפיין כתומך קריפטו, כאשר הכריז על קידום מדיניות תומכת קריפטו, הקמת מועצה מייעצת לקריפטו, יצירת “רזרבה אסטרטגית” של ביטקוין והתחייב להפוך את ארה”ב ל”בירת הקריפטו העולמית”. מעבר לאלו, הוא אף הודיע בספטמבר האחרון כי הוא מתכוון להשיק פלטפורמת מטבעות דיגיטליים יחד עם בניו בשם World Liberty Financial, שתאפשר הלוואת מטבעות דיגיטליים בין המשתמשים.

.
אתגרים פוטנציאליים העומדים בפני צמיחת הביטקוין:
בעוד שנראה כי האימוץ של ביטקוין ומטבעות דיגיטליים במגמת עלייה, ישנם אתגרים שעלולים להשפיע על אופן אימוצו ועל המחיר שלו. כך למשל, הרגולציה נותרה אחד הגורמים המשמעותיים ביותר המשפיעים על עתידו של הביטקוין ויתר המטבעות הדיגיטליים. ישנן ממשלות הרואות בביטקוין איום על המערכות הפיננסיות המסורתיות ורגולציות מגבילות עלולות לעכב את הצמיחה. סין למשל, כבר הטילה הגבלות חמורות ולחץ רגולטורי נוסף מצד ארה”ב או אירופה עלול להשפיע על השוק ועל ערך הביטקוין.
אתגר נוסף, הוא התנודתיות הגבוהה של הביטקוין, אשר יכולה להרתיע משקיעים פרטיים ומוסדיים. חוסר היכולת לחזות את מחיר המטבע נותר מחסום לאימוץ ע”י המיינסטרים, כאשר חלק מהמשקיעים רואים בביטקוין מסוכן מדי עבור אחזקות לטווח ארוך או לשימוש כאמצעי חליפין יציב. כך, המשך הצמיחה של הביטקוין יהיה תלוי גם באופן שבו הוא מנווט בין האתגרים הללו.
התקדמות טכנולוגית:
רשת Lightning (פתרון השכבה השנייה של הבלוקצ’יין), מאפשרת עסקאות מחוץ לבלוקצ’יין ובכך מפחיתה את העומס על הבלוקצ’יין הראשי. התקדמות זו, עשויה לשפר את מהירות העסקאות של ביטקוין, להוזיל את העלויות ולהפוך אותו לכדאי יותר עבור עסקאות יומיומיות ותשלומים קטנים.
בנוסף, מוסדות פיננסיים משלבים יותר ויותר מוצרים שעוקבים אחרי מטבע ביטקוין, מה שהופך אותו לנגיש יותר. מוצרים כמו תעודות סל וקרנות נאמנות שעוקבות אחרי ערכו של הביטקוין, מאפשרים למשקיעים מוסדיים ופרטיים כאחד לזכות בחשיפה למטבע מבלי לרכוש ולשמור אותו ישירות, מה שמרחיב את טווח המשקיעים בו.

/
איך הביטקוין צפוי להיראות בשנת 2025?:
1.ככל שביטקוין ימשיך להיתפס על ידי משקיעים כאמצעי להגנה בפני אינפלציה, הוא עשוי להגדיל את מעמדו כאמצעי לשמירת ערך, מה שיציב אותו לצד נכסים כמו זהב ועשוי למשוך אליו משקיעים לטווח הארוך, שישקיעו בו כאמצעי הגנה.
2.שיפור מהירות העסקאות על ידי רשתות כגון רשת ה-Lightening, יכולים לסייע לשימוש נרחב יותר בביטקוין כשיטת תשלום, המשמשת לעסקאות יומיומיות.
3.לרגולציה תפקיד משמעותי בעיצוב עתיד הביטקוין. באיחוד האירופי ובארצות הברית בוחנים דרכים חדשות להסדיר את המטבע, במטרה לאפשר שימוש נרחב יותר, לצד הגברת הבטיחות והאמון. מנגד, ישנן מדינות שעשויות להחמיר את הפיקוח על רכישה ומכירה של מטבעות דיגיטליים.
4.בשנים האחרונות חלה עלייה בהתעניינות של מוסדות פיננסיים בביטקוין ובמטבעות דיגיטליים. בנקים, חברות כרטיסי אשראי ובתי השקעות מבצעים השקעות במטבעות דיגיטליים ומאפשרים ללקוחותיהם לרכוש דרכם. כל זאת יחד עם הגדלת ההחזקות המוסדיות בביטקוין, עשויות להשפיע על הביקוש.
5.אחד השימושים המעניינים בביטקוין הוא אימוצו בקרב מדינות מתפתחות כתחליף למערכת הבנקאית המסורתית. באזורים מסוימים באפריקה ובדרום אמריקה, ישנם אנשים רבים ללא גישה לשירותים בנקאיים והביטקוין יכול להוות עבורם גישה לביצוע עסקאות. כמו כן, מדינות נוספות עשויות ללכת בעקבות אל סלבדור, שאימצה את הביטקוין לחלוטין ולראות בו כדרך לשיפור הכלכלה ולמשיכת השקעות זרות.
6.כריית ביטקוין דורשת כמויות גדולות של אנרגיה. כיום, כריית הביטקוין מכירה בחשיבות של שימוש באנרגיה ידידותית לסביבה וחלק רב מהתעשייה כבר משתמש באנרגיה ירוקה או מתחדשת. המשך מגמה זו, יכולה להמשיך ולהקטין את כמויות הפליטה המזהמת.
לסיכום:
עתידו של הביטקוין בשנת 2025 מלא בהזדמנויות ובאתגרים כאחד. אימוצו על ידי גופים מוסדיים וחברות במקביל להשתלבותו עם מכשירים פיננסים מסורתיים ובניית מעמדו כנכס עמיד בפני אינפלציה, יכולים לבשר אופטימיות לגבי יכולת צמיחתו בשנה הקרובה. יחד עם זאת, המטבע הדיגיטלי יצטרך גם לדעת לנווט בין אתגרים שונים כמו לחצים רגולטוריים, סביבתיים ותחרותיים.
עתידו של הביטקוין תלוי במשתנים רבים, כאשר סיכויי הצמיחה שלו קשורים קשר הדוק לנכונות של הגופים המוסדיים לאמץ אותו, זאת לצד התפתחויות רגולטוריות והתקדמות טכנולוגית. תפקידו של הביטקוין במערכת האקולוגית הפיננסית עשוי להשתנות עם הזמן, אך יציבותו ביחס למטבעות דיגיטליים אחרים מעיד על הפוטנציאל שלו להישאר חלק מהמערכת ואף לצמוח. בין אם הביטקוין ישמש כאמצעי להגנת ערך, כשיטת תשלום חדשה או כבסיס ליישומים מבוזרים חדשים, דבר אחד הוא בטוח- המטבע כבר שינה מהותית את האקלים הפיננסי העולמי וככל הנראה ימשיך להיות חלק גדול בכלכלה העולמית בשנים הקרובות.
למרות האמור, וכמו בכל סוגי ההשקעות, בטרם ביצוע השקעה בביטקוין יש ללמוד ולהבין את הסיכונים והמאפיינים השונים של הנכס, בין השאר, על ידי התעדכנות שוטפת לגבי שינויים רגולטוריים, ההתקדמות הטכנולוגית ותנאי השוק.
- לחצו כאן לקניה ומכירה של ביטקוין באתר של הוריזון מבית אלטושלר שחם
- לעידכונים וחדשות על ביטקוין כנסו לעמוד הפייסבוק של הוריזון מבית אלטשולר שחם
הוריזון נכסים דיגיטליים בע”מ, בעלת רישיון למתן שירות בנכס פיננסי – מורחב שמספרו 57767. אין באמור משום ייעוץ ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מס ו/או משום המלצה בנוגע לכדאיות השקעה במוצרים או מכשירים פיננסיים או נגזריהם ו/או המלצה לביצוע פעולות כלשהן ואין בו משום תחליף לשירותים כאמור המתחשבים בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, במיוחד בשים לב לחוסר הוודאות הרגולטורי, המיסויי והיישומי לרבות אפשרות שימוש במטבעות הדיגיטליים או תוצריהם כלל. אין באמור כדי להוות התחייבות להשאת תשואה כלשהי ו/או לכך שהשקעה ו/או פעולה במטבעות דיגיטליים לא תגרום להפסד, ואף עד מלוא סכום ההשקעה.
בשיתוף הוריזון