בשיתוף השף הלבן
עוגת תפוזים בניחוח פרדסים
עוגת תפוזים היא אחת העוגות הכי אהובות במגזר ההדרים ולא בכדי. טעמי התפוז משתלבים באופן הרמוני בתוך הספוג של העוגה, מי שחפץ בטעם תפוזי חזק יותר מוזמן להוסיף פנימה גם גרידה של תפוז כתום יפהפה. את העוגה הזו ניתן לשלב עם שבבי קוקוס טעימים, או אפילו עם סולת למי שאוהב את הטעם הגרגירי. העוגה הנהדרת הזו היא בעלת ריח משכר של תפוזים, ומי שרוצה להרטיב אותה מעט יכול לשפוך עליה עם כף כשהיא ממש חמה מעט מיץ תפוזים סחוט. לסיום הוסיפו לה אבקת סוכר ותתענגו על הביס הראשון.
קאפקייק לימון עם קצפת ליים
את הקאפקייק המעט חמצמץ הזה לא תוכלו להפסיק לאכול מהרגע שתנגסו בו. בתוך הבלילה משולבים גם מיץ מלימון סחוט וגם גרידה של קליפתו הצהובה המעניקה לו רובד טעמים נוסף ואהוב במיוחד. לאחר שהקאפקייקים מוכנים הניחו להם להתקרר בעודכם משתגעים מהריח. בינתיים בקערת מיקסר הקציפו שמנת מתוקה עם אינסטנט והוסיפו תמצית של ליים לתוך השמנת. בסוף ההקצפה תתקבל שמנת בטעם ליים חמצמצה וטעימה. זלפו מעל כל קאפקייק, שמנת ליים ומעל הוסיפו חתיכות של קליפות לימון מסוכרות לטאץ’ סופי.
עוגת שוקולד קלמנטינה אישית
מתי לאחרונה אכלת קינוח שוקולד אישי שבו הייתה משולבת גם קלמנטינה ולצידו קרם פרש או שמנת חמוצה? הקינוח המצוין הזה מושתת דווקא על קמח שקדים עדין המוסיף טעם נהדר לקינוח. בקערות חסינות אש מזגו את הבלילה שבתוכה שילבתם גרידת קלמנטינות. את הפלחים עצמם, תקרמלו עם מעט סוכר, אך רק לאחר שהורדם את הציפה לחלוטין. לאחר האפייה הקצרה בתנור, הוציאו את הקעריות, הניחו מעליהן את הקלמנטינות המקורמלות ומעליהן הוסיפו כף של קרם פרש או שמנת חמוצה – יאמי.
פאי שוקולד ותפוזים
שוקולד הוא התמכרות בפני עצמה, כעת הוסיפו אותו לבצק חמאה פריך שמתפורר מיד כשהוא מגיע לפה, ולתוך הבלילה הוסיפו את טעמי התפוז. שני הטעמים הללו משתלבים יחד לכדי הרמוניה מושלמת משכבר הימים, כעת רק צריך לכסות את הפאי ברצועות בצק יפות ולהכניסו לתנור. בסיום יצא לכם פאי שוקולד עשיר בטעמים נהדרים ובניחוחות הדריים-תפוזיים.
בחושה אשכולית אדומה
לפעמים לא צריך להתחכם יותר מידי אלא רק להשתמש במה שהטבע נתן לנו בחסדו הרב ולהכין ממנו עוגה מופלאה. כך בדיוק קורה עם העוגה הנהדרת הזו. כאן לא נדרשים מצרכים מיוחדים, אלא דווקא הבסיסיים ביותר שמהם ניתן להכין כל עוגה בחושה. אל הבלילה הוסיפו מיץ של אשכולית אדומה וגם מעט גרידה. הכניסו אותה לתנור וכעבור זמן קצר תוכלו להתענג על טעמים מתוקים-חמצמצים בניחוחות אשכולית אדומה! אם אתם רוצים לשדרג את הזיגוג שלה, תוכלו לשלב עם מעט אבקת סוכר מיץ אשכולית אדומה ולמרוח אותה על גבי העוגה אשר תקבל זיגוג יפהפה ומעט אדמדם.
עוגת גבינה-לימון משגעת
את עוגת גבינת הלימון הזו לא תוכלו להפסיק לאכול אפילו אם תנסו! בבסיס שלה יש שכבת ביסקוויטים מרוסקים מעורבבים בחמאה מומסת וקינמון, את המילוי שלה מכינים מגבינות איכותיות בשילוב סוכר ותמצית וניל וחלקה העליון הוא למונקארד טעים בצורה יוצאת מן הכלל. העוגה כל כך יפה בנאותה עד שחבל לפרוס ממנה פרוסה.
בשיתוף השף הלבן