freepik

איך למצוא מומחים בתחום? זה מה שעליכם לדעת

אתם זקוקים לעורך דין, אבל לא יודעים מי מנוסה מספיק? מי מתמחה במה? מי גובה שכר טרחה הגיוני? או יבטיח שתקבלו את כל מה שמגיע לכם

בשיתוף ADZ

כדי להתגרש צריך לעבור דרך מיטל עטר, עו”ד מובילה בתחומה, מתמחה בדיני עבודה, משפחה, צוואות וירושות, הסכמי ממון, יפוי כח מתמשך ואלימות במשפחה.
לגישתה – בהחלטות הקשורות בגירושין, משמורת ילדים/ מזונות, יש חשיבות להליך ויש לטפל בו ברגישות ותשומת לב. “אם ננתק במקרים אלו את הרגש, זה עלול להיפגם”.
לאחר יותר מעשור כחשבת שכר, שטיפלה בשכר עובדים ודאגה לתנאיהם הסוציאליים, בחרה להירשם ללימודי משפטים ולשלב בחייה המקצועיים את עבודתה כחשבת שכר לצד עורכת דין.

ההחלטה לשינוי

השילוב שעשתה מיטל בחייה בין חשבת שכר לעריכת דין, לא מקרי. מקרה אישי בחייה היה הגורם המרכזי להחלטה. הטרטורים האינסופיים בדיונים בבתי משפט ותעצומות הנפש שנדרשו לה כדי לצלוח את זה, הביאו אותה לכדי החלטה ללכת ללמוד משפטים.
“חשוב לי לבצע היכרות ראשונית עם הלקוח ואני מציידת אותו במידע ושירות מקצועי בעניין ההליך לגביו פנה”. אני מרגישה שליחות בעבודה שלי, לעומת האחרים, אני חושבת אחרת “אם כבר להתגרש אז בדרך נכונה”.

אילו תיקים מתקבלים אצלך?

במשרד מתקבלים תיקים מורכבים. סכסוכי גירושין קשים, במקרים אלו בד”כ מעורבים ילדים וכדי למנוע את הפגיעה בהם, נדרשת בקיאות בחוק, בפסיקה ובמציאת פתרונות. מקרה אחד שנגע לליבי הוא בני זוג שנקלעו למשבר קשה בחייהם בעקבות אובדן בנם. הם לא צלחו את המשבר והחליטו להתגרש. הסכסוך היה גדול והוביל לניכור הורי מצד האם. האבא שלא היה מוכן “לאבד” עוד ילד פנה למשרדי. בסופו של ההליך הצלחנו להוכיח את הניכור הורי, והאב זכה בקשר עם בנו. המטרה בהליך כזה, לשמור על שגרת הילד, על החינוך שלו והקשר עם ההורים.
תיקים רבים של סכסוכים בתוך המשפחה בעיקר על נושאים כספיים. כדי למנוע זאת, אני מקפידה בכל פורום שאני נמצאת, להדגיש את החשיבות של הסכם ממון, הסכם לחיים משותפים וצוואה.
בענייני ירושה חשוב מאוד לאגד את כל הנכסים של הנפטר, לנהל את תיק העזבון בצורה מדויקת, לחקור הכל סביב כל היורשים, לא למהר להגיש צו ירושה, עדיף לקחת את הזמן ולשלוט בעזבון ובמצב הרגיש שהיורשים נמצאים בו, בזכות הבנת התיק לעומק אנו מאתרים את כל הנכסים של הנפטר, עורכים בקשה לצו ירושה וכך גם לא יצוצו בעתיד נכסים שלא ידענו עליהם”

.מה המוטו שלך?

אני מאמינה שאת החיים שלנו אנחנו צריכים לחיות באושר ושלווה. להימנע ממלחמות מיותרות, יש לנו מספיק. לא לשכוח שהאנשים האלו היו לא מזמן האנשים היקרים והקרובים ללבנו. זו הסיבה שאני מסייעת לאנשים שהחליטו לסיים דרך בחייהם, בהסכמה וללא נזק.
בנימה אישית אומר שאני אם חד הורית. ובקשר בריא עם אבי ילדיי, לטובת הילדים שגם ככה זו חוויה קשה בעקבות כך.
ניתן ליצור קשר עם מיטל עטר בטלפון 050-6991804, meitalatar.adv@gmail.com
ובפייסבוק

צילום: מיטל עטר

.
סיגל תמיר – עו”ד ומגשרת עם יחס אישי ללקוחות שזה הדבר החשוב לה ביותר. היא משתדלת להיות תמיד זמינה וקפדנות היא מילת מפתח אצלה. היא מביאה עמה לתחום את הקשב והסבלנות שטיפחה בעולם ההדרכה והאימון, “לא פעם אני מונעת מלקוחותיי להיכנס לעסקה לא נכונה תוך ליווי עד העסקה הנכונה עבורם”. בסופו של דבר היא עורכת להם הסכם ברכישת דירת החלומות שלהם. בנוסף סיגל עוסקת בהליכי גישור מסיפורים אישים שלה בתחום.
מהו תהליך הגישור?
הוא הליך שמסייע לצדדים המסוכסכים להגיע לפתרון מוסכם ולהימנע מהליך בבימ”ש. ההליך מנוהל על ידי יחד עם הכלים המתאימים לגשר בינם ולהביא אותם להסכמות שיעלו על הכתב כהסכם שבסופו של דבר יקבל תוקף של בימ”ש.
הליך גישור מתאים לכל מקרה בו קיים סכסוך: סכסוך עסקי/ מסחרי/ משפחתי/ זוגי.

מהם היתרונות בכך?
הגישור יהיה מהיר ביחס לבימ”ש שכן את זמני הפגישות הם קובעים לעצמם ובבימ”ש הליכים עלולים להמשך זמן רב.
עלות תהליך גישור נמוך יותר מהליך המתנהל בבימ”ש.
תקשורת נעימה ומכובדת המאפשרת להגיע להסכמות בין הצדדים ולשמור על כבוד הדדי.
גישור גם בעסק זה חשוב
בעזרת גישור ניתן לסיים סכסוך וקושי בדרך אחרת/ לגשר על הפערים שנוצרו ולצאת לדרך חדשה.
אני מאמינה שמידת הצלחת התהליך תלוי בהקשבה והבנת הצדדים. בגישור מוצגות האפשרויות העומדות בפני הצדדים והשלכותיהן ועל עתיד העסק.
חשוב שמטרת הגישור העסקי היא מטרה משותפת לצדדים, בשת”פ שיכול להציל את העסק לפני סגירה

באילו סוגי עסקאות נדל”ן את מתמחה?

אני עוסקת בייצוג רוכשי נכסי יד שנייה או מקבלן, ליווי וייצוג משקיעי נדל”ן
אני רואה בכך זכות ללוות רוכשים או המוכרים בצומת חשובה בחייהם ובנקודות משמעותיות כמו רכישת דירה חדשה.
יש לא מעט אתגרים בתחום כבעלת הכשרות מעולם האימון ארגז הכלים שבידי רחב מאד הכלי החשוב הוא הקשבה ללקוח בסבלנות ורגישות לרצונותיו ומטרותיו, לסייע לו להגיע למטרה בדרך הטובה ביותר, עם ידע בכל תחומי הנדלן והמיסוי, משמעותי ביותר ללקוח שיודע שהוא מקבל ייעוץ נכון ומסייע להביא להסכמות ולסיים בצורה הטובה ביותר. מעבר למקצועיות חייבת להיות ב-100% חיבור ואמון מלא. יחד עם זאת אני דקדקנית ונכנסת לפרטים ומרגישה את הלקוח, לתת אמון ורוגע ולגרום לו להיות בשקט נפשי.
הלקוחות תמיד מקבלים את הלווי הטוב גם אחרי שמסתיימת העסקה. יחד עם זה, מכוון שאני עוסקת בתחום הנדלן על כל הבטיו ,המשפטי העסקי והיזמי אני יודעת לזהות את היתרונות והחסרונות בכל עסקה ולייעץ באופן רחב.
ואם יש קונפליקט?

אדע להשתמש בכלים מתחום הגישור והאימון, אני מאמינה שהדרך הטובה ביותר לפתרון קונפליקט הוא ע”י שיח והבנה תוך גישור על פערים מתוך הסכמה. אני משתמשת בידע והכלים שיש לי גם לקונפליקטים משפטיים.

ישנה המלצה למי שמתעניין ברכישת נכס נדל”ן?
החשוב ביותר, למצוא עו”ד שילווה אתכם כבר מרגע המחשבה על מנת למנוע טעויות
עורך דין שמייצג רק אתכם ויכול לשמור על האינטרסים שלכם ב100%, קשוב, סבלני, זמין לאורך כל הדרך, בעל ניסיון בתחום, עו”ד שיכול ללוות אתכם החל משלב המקדמי של ניהול מו”מ ועד לסיום העסקה הטובה.
מומלץ לערוך בדיקת תוכנית בנייה עתידית, מידת האור, גורמי רעש, עלות שיפוצים/ שדרוג בדירת קבלן.
לאחרונה פיתחתי סדנא שתלווה עו”ד בתחילת דרכן, ששואפות להיות עצמאיות, אני בעד העצמה נשית ומאוד תומכת בכך. הסדנא תשלב את עולם התת מודע המשפט והעסקי ותהווה קרש קפיצה עבור מי שמעוניינת להתחיל את הקריירה עם ארגז כלים ייחודי ובהתמודדות באתגרי הקריירה העצמאית.
ניתן ליצור קשר עם סיגל תמיר עו”ד לענייני גישור ונדל”ן בטלפון: +972 50-773-0938
סיגל תמיר מבטיחה שירות ומקצועיות לאורך כל הדרך.

צילום: ענת קזולה

.

הקשר של עו”ד יהודה בן קיסוס מלחום יס”מ לעו”ד מומחה החל כאשר נפצע בתקרית במשטרה כלוחם, היום אחרי מעל 20 שנות שיטור ופרישה הוא מתמחה בתביעות נגד משרד הביטחון ונפגעי פעולות איבה, מוביל את הנפגעים להכרה מלאה ע”י המדינה שיקום וחזרה לחיים. אצלו הנפגעים בוחרים בדרך חדשה.

נשמח שתספר לנו עליך

“בתחילת דרכי התגייסתי למשטרה כלוחם בצוות האופנועים של יחידת היס”מ במחוז ירושלים, שם גם נפצעתי. כשוטר צעיר חסר אמצעים ניהלתי מאבק ארוך, כדי לממש את זכויותיי מול אגף השיקום, וכעבור שנים ארוכות כשיכולתי לשכור שירות משפטי, הצלחתי לממש את מלוא זכויותיי שהתקבלו לפני שנים ארוכות מה שגרם לי לטרטור וייאוש. לאחר 20 שנות עשייה פרשתי מהמשטרה, בהם שימשתי בלא מעט תפקידים נחשפתי ללפחות 4 זירות פיגוע קשות. המראות להם נחשפתי מלווים אותי מאז ועד היום. בשנת 99 הוצע לי לשמש כמדריך בבית הספר לשוטרים ובשמו אז המרכז ללימודי משטרה , בתום שנת קדנציה עברתי לפי בקשתי ,לשרת במחוז הצפוני, מתוך כוונה להתקרב לעיר המוצא שלי נהריה שובצתי בתחנת עכו כסייר ותוך זמן קצר קודמתי לתפקידי פיקוד. בשנת 2006 עברתי לשרת במחוז ש”י בסיור ובהמשך כחוקר עד לפרישה, זמן קצר לאחר השחרור נרשמתי ללימודי משפטים בהם נורא התעניינתי לבסוף קבלתי את הרישיון. היום אני יכול לומר בפה מלא שאני אוהב את העבודה שלי ומאוד מסופק”.
מה הביא אותך לעסוק בכך
“העיסוק בתחום פעולות איבה ומשרד הביטחון נבע מהזיקה האישית שלי לכך. שירתי כלוחם ונפצעתי בתפקיד, חוויתי את התהליך המורכב של מימוש זכויות מול אגף השיקום. החוויות לא נעימה וזה הניע אותי להתמקד בכך ולעזור לאחרים שעברו חוויות כאלה. רק לאחר שנים ארוכות הצלחתי לממש זאת. לאחר 20 שנות שירות שבמרביתן שימשתי בתפקידי ליבה החלטתי לפרוש ולעסוק במה שאני באמת אוהב”.
מה האתגרים שעובדים לרשותך
“האתגרים כוללים את ההתמודדות עם מקרים מורכבים וטראומטיים, הצורך להבין ולהתמודד עם מערכת בירוקרטית ואולי אטומה, את הצורך לסייע לקורבנות במימוש זכויות משפטיות ורפואיות, ליוויתי לקוחות בהליכים לא נעימים ואני מרגיש שאני עושה שליחות”.
באיזה שיטות אתה משתמש כדי לאסוף ראיות?
“בניגוד לשיטות החקירה המסורתיות, אני מתמקד בגישה המשלבת את ניסיונו כחוקר במשטרה עם ידע משפטי מתקדם. ומשתמש בכישוריו לאיתור וניתוח ראיות, תוך שילוב שיטות טכנולוגיות מתקדמות וניסיון בחקירות. אני מאבחן את התיק בקפדנות, מתחקר את הלקוח, נכנס לו לרגש ולצרכים, כך אני יודע איך לעזור ולטפל במצב. השירות במשטרה היה מאוד תובעני, לקחתי משם בעיקר כלים שרכשתי כחוקר, שמסייעים בעבודתי כיום”.

איך אתה מתמודד עם הלחץ הנפשי
“המתמודדות היא לא פשוטה, יש הרבה לחץ נפשי אך אני יודע לבצע הפרדה בין חיי המקצועיים לפרטיים וניצול הניסיון שרכשתי כלוחם במשטרה. אני משתמש המון בכך לניהול מצבי לחץ, דואג לאכול ולנוח, לנשום טוב וההתמודדות הכי טובה היא ליצור אינטראקציה עם לקוחות אשר חוו אירועים כאלה, אני מחובר למציאות ויודע לשדר חוסן נפשי, כך הלקוח לומד ממני איך להתנהל”.
את עו”ד יהודה בן קיסוס ניתן להשיג במס’ טלפון : +972 50-506-5042
יהודה מבטיח שירות אמין, מקצועי ומותאם לכל אחד.

עו”ד יהודה בן קיסוס צילום: ליזי הרוש

.

עורך דין שאשא שפרץ את הדרך בעולם המיסוי ע”י גישה חדשנית ואסטרטגיה משפטית מותאמת.
בעידן שבו מערכת המיסוי נהייתה מורכבת ודינמית יותר. מתבלט עו”ד עמרי שאשא כמומחה בתחום דיני המיסוי. עם רקורד מרשים של הצלחות, שאשא הוא עורך דין ללא מתחרים במיומנות לנהל מאבקים מורכבים בפני רשויות המס.
המומחיות של עורך דין שאשא נעוצה בידע העמוק בחקיקת המס, כמו בהבנתו המעמיקה של המערכת המשפטית. הוא מתמקד בפיתוח אסטרטגיות משפטיות המותאמות אישית לצרכים של כל לקוח, בדגש על יצירת פתרונות חדשים ויעילים.
עמרי שאשא מבין את החשיבות של שמירה על צמצום החשיפה המיסויית, הוא מצליח לנווט את לקוחותיו דרך המבוך. עבודתו מאופיינת בשקיפות, ודייקנות שהם ערכים הכרחיים להצלחתו.

מה משך אותך בתחום המיסוי
“בנוסף לעו”ד, אני מנכ”ל מעל 5 שנים בקבוצת “אלפנט פיננסים” – סוכנות ביטוח המעניקה פתרונות ללקוחותיה לקראת גיל פרישה. בדומה לפרישה מדומה וקיבוע זכויות, ישנו ארסנל שלם של הטבות מס ומיצוי זכויות. התחום מחייב הבנה ומקצועיות בפקודת המיסים, תחום שאני מאוד אוהב ברמה ומאוד קל לי לטפל בלקוחות כאשר אני מבין ואוהב את זה, מעבר ללימודי משפטים, חשוב מאוד להיות מחובר לתחום שאתה מתמחה, ככה תבטיח טיפול נכון ללקוח”.

איזה מקרה מורכב שטיפלת בו?
יש לא מעט מקרים מורכבים בתחום שלי, לאחרונה פנה אלי בחור, שכמעט באופן מלא חתם לאחת מקרנות הפנסיה על מסלול פרישה שהיה מביא לוויתור של זכויות וכספים ליורשים ו/או למוטבים שלו בעת פטירתו חלילה, מדובר במסלול פרישה “ללא הבטחה” שהיה מביא ביום הפקודה לאסון כלכלי על משפחתו, אחרי בדיקה והמלצות מקצועיות, ממש בדקה ה99, הצלחתי לשנות את מסלול הפרישה, כך שהוא חסך למעלה מ 25% אחוז מס והבטיח ליורשיו מאות אלפי שקלים בעת פטירתו. יובהר כי פרישה הינה נקודת אל חזור, לכן חשוב מאוד להיוועץ עם בעל מקצוע לפני כל פעולה בעת פרישה”.

אילו טעויות נפוצות אתה רואה אצל לקוחות
“לא מעט לקוחות פונים לפקידי השומה לבקשת עזרה וחושבים שתפקידו של פקיד שומה זה לייעץ את הטוב ביותר לכם. פקיד השומה לא מבין בצרכים ורצונות שלכם כמו מה מבחינתו הקצבה הנדרשת לו לפרישה? מה הדרישות לקבלת כספים הוניים? היכן המיסוי המתבקש גבוה בעת פדיון קופה? היכן הפדיון הינו ללא מס כלל? שאלות אלו מקבלות תשובות בהגעה אלי ואני המתמחה בדיני מיסוי, כך ניתן לתקן את הטעויות שאדם ללא ייעוץ מבצע.

תאר את הליך יצוג הלקוח בפני רשות המיסים והאתגרים שבהם
המשרד שלי בשיתוף קבוצת “אלפנט פיננסים”, עובד מעל 15 שנים כמתכנני פרישה בכירים, בעלי רישיון והסמכה מול כל הגופים האמונים על הנושא, לרבות פקודת המיסים ועוד. האתגרים שלי רבים ומגוונים, כאשר המטרה היא הבנת הצרכים של הלקוח וחסכון במס”.
בעולם שבו החוקים והתקנות נמצאים בשינוי תמידי, עו”ד עמרי שאשא וקבוצת “אלפנט פיננסים”, ממשיכים להיות בחזית המאבק ולהבטיח שלקוחותיו ייהנו מהגנה משפטית מקסימלית ומשקט נפשי.
ליצירת קשר 055-9214171
מומלץ לעקוב https://www.facebook.com/shashaadv

צילום: עו”ד שאשא עמרי

.

האמור בכתבה זו כולל תוכן ומידע מסחרי / שיווקי באחריות המפרסם ומערכת ישראל היום אינה אחראית למהימנותו

 

בשיתוף ADZ