צילום יחצ

חצי קונדיטורית חצי רבנית? הכירו את חגית רובינשטיין מקריית טבעון

חגית רובינשטיין ביום פועלת בתור קונדיטורית מצליחה ובערב פועלת כחצי רבנית. לאחר שחזרה בתשובה והחלה לפעול למען הקהילה, חגית לא מפסיקה להאמין ופועלת לחבר את כולם ביחד דרך האוכל והדת

בשיתוף חגית רובינשטיין

חגית הגיע אליי למרכז כל הדרך מטבעון, אחרי שטעמתי את עוגת הגבינה המפורסמת שלה, וסיימתי את כל הפרוסה כמובן, צללנו לסיפור חייה. הסיפור של חגית מדהים, מרגש ואין ספק שהיא ההוכחה כי בעבודה קשה אפשר להגיע לכל מקום.

“ספרי לי, להיות קונדיטורית תמיד היה החלום?”

“תמיד אהבתי לאפות, לבשל ולהיות עם אנשים. אני ובעלי עברנו לקריית טבעון ובשיעורי תורה הייתי מבשלת, ופשוט מצאתי את עצמי במטבח. בעלי דחף אותי לעשות עם זה משהו והביטחון שלי היה נמוך. עזבתי את הנושא לזמן מה כי באותה התקופה כבר התחלתי ללדת. אבל, בחופשת הלידה של הילד השלישי, ניצלתי את הזמן במהלך הקורונה והלכתי ללמוד קורס קצר של קונדיטוריה.”

הדרך אל ההצלחה, לא הייתה קלה

חגית רובינשטיין היא אישה אגדה עם סיפור אגדה. מימים שבהם הייתה “מחפשת בנרות” דרכים להכין עוגות ומטעמים יוצאי דופן, כיום היא מכינה מידי יום מגוון עוגות, מאפים ומגשי אירוח לכל המי ומי.

“עברתי תהליך ארוך. בהתחלה הייתי מכינה עוגה פה ושם אבל כשכבר רציתי לעבוד בזה, ראיתי שאין לי ציוד וזה היה מאוד יקר. חמותי קנתה לי במזל מיקסר והתחלתי לגלגל הזמנות, ממש הזמנות בודדות כל פעם עד שהתחלתי להחזיר את ההוצאות. חסכתי כל שקל והשקעתי הכול בלקנות עוד ציוד ובלהתפתח. לאט לאט גם התחילו להתקשר אליי ולהזמין יותר ויותר ועליתי על הגל.”

“וואו. וכל זה מהמטבח הביתי?”

“כן, במקביל הלכתי לעוד סדנאות והתחלתי להיות מחויבת לנושא. היו הרבה הוצאות והתארגנות לא נורמלית, אפילו העפתי בגדים מהארונות כדי להכניס חומרי גלם ושיהיה מקום לכל הציוד.” צוחקת חגית. “לקראת הלידה של הבת הרביעית שלי, החלטנו שאנחנו צריכים לעבור לבית שממנו נוכל להוציא הזמנות, לבית קרקע ושיהיה מקום גם לילדים לשחק. מצאנו בית שאהבנו ואחרי הרבה מאמצים, עברנו אליו והתחלנו לבסס שם את הקונדיטוריה.”

“אני בטוחה שעם הלידה של הבת ועם הבית החדש, הגיעה הברכה.”

“לגמרי. התרחבנו, קנינו ציוד גדול ואיכותי יותר שאפשר לי לעבוד בכמויות גדולות יותר. הפכתי את התחביב שלי לעסק של ממש. קייטרינג עם הזמנות של 120 איש, מגשי אירוח, אוכל לאירועים וגם כמובן עוגות מעוצבות וקינוחים לכל מטרה. בעלי עוזר לי ואמא שלי היקרה שגרה איתי עוזרת לי בהכול.”

צילום יחצ

.

“מה את הכי אוהבת להכין?”

“אני מכינה הכול מאפס, אין אצלי דברים קפואים, אז כל פעם שאני באה להכין זה כמו שיעור יצירה. הכי הרבה מזמינים ממני קינוחים לשבת ומגשי אירוח על בסיס יום יומי, אוכל הרבה יותר הולך מעוגות. אני נשאבת לכל ההכנות ואני מכינה הכול עם כל כך הרבה אהבה. כל מתכון זה חגיגה, אני חושבת על מי שהולך לקבל את האוכל וזה משמח אותי. אני עובדת מהבית אבל מרגישה שאני לא עובדת מרוב שאני נהנית.”

הרבה יותר מקונדיטורית

“יש הרבה קונדיטורים, מה מיוחד בך?”

“אני חושבת שאנשים מתחברים אליי ואוהבים את האישיות שלי. הרבה מהלקוחות שלי מתקשרות אליי סתם כדי לשאול לשלומי, אחת מהלקוחות אפילו הגיעה עד בית החולים כדי להביא לי מתנה אחרי לידה. אני גם תמיד מגיבה לכולם. העובדה שאני לא רק קונדיטורית, אלא גם ‘חצי רבנית’, מאוד מחזקת את הדמות שלי וככה הרבה אנשים פונים אליי ויוצרים איתי קשר, יש לי הרבה מה להציע מרק לאפות עוגות.”

צילום יחצ

.

“מאיפה החיבור שלך לדת?”

“בעבר, הדת ממש לא הייתה הקטע שלי. לפני 13 שנים, הכרתי את בעלי וחזרנו בתשובה ביחד. במהלך הדרך, נפרדנו וחזרנו ואז החלטנו לעבור למקום שאין בו הרבה חיי תורה, רצינו להפוך לשליחים. עברנו לקריית טבעון והתחלנו להכיר אנשים, הקמנו קהילה משלנו, המשכתי ללמוד והתחלתי להעביר הפרשות חלה עם הזמן.”

“זה מדהים. ולא חיפשתם קהילה חרדית?”

“ממש לא. רצינו לגדל את הילדים בטבע, בכיף, באווירה שלא כל דבר קטן ילחיץ אותנו. בסוף, כולנו יהודים וכולנו אחים, רצינו להכיר אנשים חדשים ולחזק אותם, ואם לא, נמכור להם עוגה.” צוחקת חגית רובינשטיין. “אהבתי מאוד את הקהילה המעורבת, גם דתיים וגם חילוניים, זה קסם לי.”

“ומה הכוונה בחצי רבנית? איך זה בא לידי ביטוי?”

“אנחנו עושים פעילויות לנוער, לזיכוי רבים ומכניסים אל הבית שלנו נוער לשמוע תורה. גם בערבים אני מעבירה באופן קבוע הפרשות חלה, עושה אירועים לכלות וגם משתתפת בחגיגות ובימי הולדת. אני לא רק קונדיטורית, אני מעבירה הרבה תכנים על אמונה ועל אלוהים. הרבה אוהבים לשמוע וגם מתייעצים איתי, לדוגמה, איך מכשירים את התנור לפסח? זה הכי כיף לי בעולם כי אני לא רק בעלת עסק, אלא גם דמות ציבורית. אני מרגישה שאנשים נמשכים אל הדמות המשולבת הזו אפילו יותר מהאוכל.”

צילום יחצ

.

“ומה לגבי העתיד? חשבת להרחיב את העסק?

“זאת שאלה טובה. הרבה אנשים מצפים שארחיב את העסק, שאצא מהבית ואפתח בייקרי. אבל אני מאמינה שאני צריכה לגדל את הילדים שלי בעצמי ואם אצא מהבית, אני לא אהיה איתם מספיק. ביום יום שלי, אני גם ככה עובדת הרבה שעות, אל תשכחי שגם בערבים אני יוצאת להפרשות חלה אז זה באמת יותר מדי. אני מקבלת הרבה עזרה מהסובבים אותי, זכיתי לעבוד במה שאני אוהבת ונכון לכרגע אני מאוד מסופקת.”

חגית רובינשטיין היא לא רק קונדיטורית מוכשרת, היא גם אישה נפלאה עם אנרגיות שמושכות אליה הרבה אנשים. אני בטוחה שנשמע עליה עוד בהמשך ואם אתם גרים בקריית טבעון והסביבה, אל תחמיצו את המטעמים שלה, אתם עוד תודו לי אחר כך.

לפרטים נוספים על חגית רובינשטיין והקונדיטוריה יוצאת הדופן, לחצו כאן.

***הכתבה נערכה על ידי עדן יצחק Eden-Ink

בשיתוף חגית רובינשטיין