בשיתוף יפה ישר
מדינת ישראל היא אולי מדינה קטנה אך בכל הנוגע לתחומי האפייה והקונדיטוריה היא נחשבת למעצמה עולמית. לאורך שנים טרנד האפייה הביתית צמח בהדרגה ולאחר משבר הקורונה ביצע קפיצת מדרגה. כיום יש לו מקום של כבוד בעולם הקולינריה המקומית. אלפי נשים שקודם לכן אפו עוגות והכינו קינוחים מתוקים אך ורק לבני המשפחה וחברים, החלו לפרוץ גבולות ולקבל הכרה רחבה הרבה יותר.
אחת מאותן נשים היא יפה ישר, בת 58 מרחובות שנאלצה לקבל החלטה לא קלה ובחרה לעזוב את עולם החינוך בו הצטיינה לטובת עבודה עם קמחים, שמרים, ממרחים שונים וסוגי שוקולדים רבים במטבח, על כך היא מספרת:
“מאז שהייתי ילדה קטנה אהבתי להיות במטבח. גדלתי בבית מרוקאי שמאוד אהבו לבשל ולאפות בו. הריחות והצבעים שהיו שם הפנטו אותי ומלווים אותי עד היום. למרות זאת לאורך השנים לא חשבתי לקחת את האהבה הזו שלי לאפייה ולמתוקים למחוזות של עסק מקצועי.
קודם לכן העדפתי לטפח את המשפחה, עזרתי לבעלי בעסק הפרטי ולאחר מכן יצאתי לקריירה בתחום חינוך והדרכה של ילדים. אבל כמו לא מעט פעמים החיים מובילים אותך למקום אחר בלי לתכנן זאת מראש”.

בימי שישי, ארוחות חג ולאירועים חגיגיים אחרים, יפה ישר היתה נוהגת להכין מגוון עצום של עוגות וקינוחים. בני המשפחה וחברים קרובים זיהו את הכישרון המיוחד שלה והחלו לדחוק בה לעשות מעשה, לפתוח עסק משלה כך שרבים אחרים יוכלו ליהנות ממעשי ידיה. “בתחילה חשבתי שאפשר יהיה לשלב בין שני העולמות, זה של החינוך עם האפייה, אבל מהר מאוד התחלתי לקבל עוד ועוד הזמנות מלקוחות חוזרים ונאלצתי לקבל החלטה. בחרתי להתמסר לחיים במטבח וההחלטה הזו עשתה אותי למאושרת באדם. בקריירה השנייה שלי בחיים אני משלבת בין האהבה שלי לאפייה והכנת קינוחים ביחד עם עסק צומח משל עצמי”, יפה ישר הסבירה.
למרות הידע הרב שצברה לאורך השנים, כמו גם שאספה בדרך מאות מתכונים שונים, יפה ישר בחרה להגיע לסדנאות שונות בתחום, ללמוד ולהתפתח. אך מהר מאוד היו אלו המורות והתלמידות שהבינו כי מדובר במקצוענית לכל דבר, והן החלו לבקש ממנה עצות וטיפים שימושים לעבודה במטבח.

מי שיצא לו להזמין עוגות גדולות ומעוצבות עבור ימי הולדת של הילדים, למסיבת בר או בת מצווה, חגיגת גיוס או עוגות חתונה ואירוסין, יודע כי בדרך כלל מה שנראה מרהיב לעין פחות טעים. לקוחות של יפה ישר מעידים כי העוגות שלה לא רק מעוצבות בצורה אומנותית, אלא כל ביס טעים להפליא, מהו סוד הקסם שלה?
“כאשר אופים עוגה גדולה ומעוצבת הדבר הנכון והחכם לעשות הוא לאפות את הכל בתבנית אחת גדולה, במקום לעשות שימוש בכמה תבניות ולאחר מכן לבנות את הכל כמו מדרגות.
כך ניתן לחתוך את העוגה לשכבות קטנות ולא עבות מדי. מעבר לזה, ברגע שמדובר בתבנית אחת אפשר לשחק עם המילויים והטעמים, לפזר שוקולדים בין השכבות ולהוסיף הפתעות נוספות. בסופו של דבר גם אי אפשר לחסוך במרכיבים ובאיכות שלהם. נכון, זה עולה יותר, אבל אני מעדיפה להרוויח פחות במחיר הסופי ולדעת שהלקוחות שלי קיבלו את הטוב ביותר”, יפה ישר סיפרה על מספר טיפים שימושיים שעושים את ההבדל בין עוד עוגה יפה, לבין עוגה מרהיבה ביופיה וטעימה גם יחד.
ליפה ישר אין תפריט קבוע אלא היא מתאימה את עצמה לכל בקשה, קטנה או גדולה. היא אופה עוגות וקינוחים לשבת ולאירועים שונים, מכל העדות ומכל הצבעים. “השיחה המקדימה שלי עם הלקוחות חשובה ביותר, בה אני מבררת גם על העיצוב המבוקש, האם מישהו מהאורחים והטועמים סובל מאלרגיה למרכיב מסוים או אם יש בקשה יוצאת דופן במיוחד. היתה לי לקוחה שהבן שלה חגג יום הולדת והיא רצתה להזמין עוגה גדולה למסיבת כיתה, אך היא חששה מדבר אחד, הילד שלה לא אהב שוקולד. מבחינתי זו לא היתה בעיה כי יש מספיק אפשרויות לשחק איתן. להוסיף פירות, אגוזים ודברים נוספים, כך שהשוקולד לא ישחק תפקיד מרכזי ובכל זאת העוגה תצא מתוקה וטעימה”, יפה ישר סיכמה את הדברים.
יפה ישר – יצירת קשר
אם גם אתם מעוניינים להפתיע את יקירכם עם עוגות וקינוחים שלא מוצאים בכל מקום, או סתם להתפנק עם עוגה ביתית בטעם עולמי לסוף השבוע, יפה ישר היא האופה שאליה אתם רוצים להגיע.
לפרטים נוספים והזמנות, חייגו: 050-533-4602
בשיתוף יפה ישר
