"יש לחברה קשר לישראל": פרו-פלשתינים השחיתו ציוד צבאי שיועד להגיע לאוקראינה
גרמו לנזק של יותר ממיליון יורו: פעילים מקבוצת "הפסיקו לחמש את ישראל" פרצו להאנגר של חברת הבת של "אלביט - "OIP Land Systems" בבלגיה • בין היתר, הרסו כלי רכב משוריינים שהיו צריכים להישלח לאוקראינים במסגרת המלחמה מול רוסיה • נשיא החברה טוען: "הנזק שנגרם - עיכוב של חודש במסירת הציוד"
Your browser doesn’t support HTML5 audio
אותה קבוצה אנטישמית הצהירה כי זיהתה "10 חברות בבלגיה שהיו להן קשרים או תרמו לחימושה של ישראל". למעשה, החברה היא חלק מ-"OIP Sensor Systems" - חברת בת של "אלביט" הישראלית.
עם זאת, פרדי ורסלויס, נשיא החברה אמר: "אנחנו לא מוכרים כלום לישראל. הוונדליסטים נכנסו להאנגר ופגעו בציוד רב. הנזק היחידי שגרמו הוא עיכוב של חודש במסירת הרכבים לאוקראינה".
ההאנגר של "OIP Land Systems" בטורנה מכיל את אחד ממאגרי הנשק הפרטיים הגדולים ביותר באירופה, והוא היה מעורב במכירת נשק לשימוש באוקראינה, כולל טנקים ורכבים משוריינים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
