כוחות צה"ל בפעילות במחנה הפליטים ג'נין | צילום: דו"צ

בזכות הפעילות במבצע "שובר גלים": סיירת גולני והימ"מ יקבלו את צל"ש הרמטכ"ל

יחידות דובדבן וימ״ס איו״ש יקבלו צל״ש אלוף על פעילותן • ההחלטה התקבלה בעקבות המלצת ועדה בראשות נשיאת בית הדין הצבאי לערעורים • מפקד משמר הגבול: "שילוב הזרועות בין גופי הביטחון הינו מרכיב משמעותי בשמירה על ביטחון מדינת ישראל"

הרמטכ״ל רא״ל אביב כוכבי יעניק מחרתיים (שלישי) צל״ש לסיירת גולני ולימ״מ בזכות פעילותן בחודשים האחרונים במסגרת מבצע ״שובר גלים״. יחידות דובדבן וימ״ס איו״ש יקבלו צל״ש אלוף על פעילותן.

מבצע "שובר גלים"%2C 3 באוקטובר%3A נעצרו 16 מבוקשים ביו"ש%2C סוכל פיגוע דריסה ליד רמאללה %2F%2F צילום%3A דובר צה"ל

ההחלטה על הענקת הצל״שים התקבלה בעקבות המלצת ועדה בראשות נשיאת בית הדין הצבאי לערעורים.

מפקד משמר הגבול, ניצב אמיר כהן שיבח את החלטת הרמטכ"ל: "שילוב הזרועות בין גופי הביטחון הינו מרכיב משמעותי בשמירה על ביטחון מדינת ישראל, לוחמי משמר הגבול, שוטרי משטרת ישראל, לוחמי צה"ל ושירות הביטחון הכללי פועלים סביב לשעון בכדי לסכל פיגועים ולפגוע בתשתיות טרור.

"אנחנו מטילים על יחידות הימ"מ והמסתערבים של משמר הגבול משימות מסכנות חיים לשם הצלת חיי אזרחי המדינה, בטוחים יותר כשהזרוע הארוכה והחזקה שלנו פועלת מידי לילה ויום. באחת המשימות המורכבות במהלך השנה נפל לוחם הימ"מ רנ"ג נעם רז ז"ל, נעם היה שותף למאות מבצעים מורכבים בעומק השטח ומהווה סמל לערכי היחידה והחיל.
לוחמי ומפקדי משמר הגבול פועלים בהתאם ערכי החיל, במקצועיות, אומץ לב, נחישות וחתירה למגע ביצירתיות, בדימיון מפותח ביוזמות חדשניות פורצות דרך באירועים השונים המאתגרים מאוד בזירות הקרב והלחימה המשתנה מרגע לרגע".

בשבוע שעבר כוחות הביטחון חיסלו את פארוק סלאמה, מפקד בג'יהאד האסלאמי בג'נין, לאחר חילופי אש בין הכוחות לפורעים במקום. כמו כן דווח על הרוג נוסף - מוחמד ח'לוף, בן 16 מהכפר ברקין ממערב לג'נין.

הפעילות החלה בצהרי היום, ובמהלכה כוח מסתערבים ביצע מעצר במחנה הפליטים ג’נין יחד עם כוח של סיירת נח"ל, מג"ב ו-551. ברגע שהבשילו התנאים המבצעיים והיתה אינדיקציה מודיעינית הכוח נכנס לאטליז שבו נכח המחבל כדי לעצור אותו. במרחב נכחו חמושים שפתחו באש לעבר הכוח. תוך כדי שפארוק ברח הוא שלף נשק לעבר כוחותינו, אשר החזירו אש והרגו אותו.

נהרג לפני כחצי שנה. לוחם הימ"מ רס"ב נעם רז ז"ל. צילום: דוברות המשטרה

סלאמה חשוד כמי שביצע כמה פיגועים כנגד כוחותינו, ביניהם מעורבות בירי לעבר רז ז"ל, ואף תכנון פיגועים נוספים וקשר עם תשתית "גוב האריות". בנוסף לו נעצרו חמישה מבוקשים, וביניהם גם פעילים בכירים בג'יהאד האסלאמי הפלשתיני ובחמאס. מעבר לנשק של סלאמה, כוחות הביטחון לקחו אקדח נוסף ורובה M16.

קשר עם ארגון "גוב האריות". המחבל פארוק סלאמה שחוסל בג'נין. צילום: רשתות ערביות

בהודעה משותפת של צה"ל, שב"כ ומג"ב נמסר כי "חוסל פארוק סלאמה, מחבל המשויך לארגון הטרור הג'יהאד האסלאמי, שהיה מעורב בפיגועי ירי לעבר כוחותינו וחשוד בתכנון פיגועים נוספים".

נשק שנתפס בפעילות כוחות הביטחון בג'נין. צילום: דוברות המשטרה/צה"ל/שב"כ

הפעילות של צה"ל חריגה כיוון שנעשתה בשעות הצהריים לאור יום. לאחר שהות ממושכת, הכוחות יצאו מג'נין. המחבל שחוסל היה ממפקדי הזרוע הצבאית ב"גדוד ג'נין" של הג'יהאד האסלאמי.

הזמנה לחתונה של פארוק סלאמה

המחבל סלאמה, בן 29, היה אמור להתחתן בשבת הקרובה. עוד דווח כי אחיו, איהאב סלאמה, שוחרר לפני כשבועיים לאחר שריצה מאסר של יותר משנה בכלא הישראלי על סיוע לשניים מששת האסירים שברחו מכלא גלבוע ונלכדו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...