"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מוכנות לאתגר? המיונים ללוחמת ביהל"ם ו-669 נפתחים

החל מנובמבר: המועמדות יוכלו להיבחן לתפקידים ביחידות המיוחדות • מועד הגיוס הראשון ליחידת יהל"ם הוא מארס 2023

,עודכן
0השמעה
מוכנה לקרב

החל מנובמבר: המיונים ליחידה הטקטית לחילוץ מיוחד 669 וליחידת יהל"ם של חיל ההנדסה הקרביתייפתחו עבור נשים.

בתום דיוני צוות מקצועי שהוקם בעקבות עתירת מספר מועמדות לשירות ביטחון שביקשו להרחיב את שילוב הנשים בתפקידי הלחימה בצה"ל, הוגשו ביולי האחרון המלצות לבג"ץ. לפי ההמלצה, שילוב נשים בתפקידי לוחמה הורחב ונפתחו כמה תפקידים נוספים במערך הלחימה, ביניהם יחידה 669 ויהל"ם - בתחומי ס"פ. ב"ישראל היום"פורסם לראשונה על הכוונה להמליץ על המהלך.



מיועדות לשירות ביטחון שיימצאו בהליכי הצו הראשון ויום ה-100 כמתאימות ליחידות, יזומנו ללשכות הגיוסלתחילת הליך המיון.

לוחמת באימון,צילום: דובר צה"ל

בשלב הראשון של המיונים תיבדק עמידתן של המתמיינות בתנאי הסף של הקריטריונים הפיזיים שנקבעו על ידי הצוות המקצועי ובעבודת המטה שבוצעה.

המאפיינים הפיזיולוגיים הנדרשים המשפיעים על היכולת לעמוד בדרישות המבצעיות נקבעו תוך יצירת מעטפת מתאימה לצמצום הסיכון לפציעות ושמירה על בריאות הלוחמות.

בנוסף לקריטריונים הפיזיים, המלש"ביות יצטרכו לעבור בהצלחה תהליך מיון פיזי, הכולל מרכיבי כושר גופני וכושר קרבי ליחידות.


המועמדות שיצלחו את תהליך המיון, צפויות להתגייס ליהל"ם וליחידה 669. מועד הגיוס הראשון ליחידת יהל"ם הוא מארס 2023 והוא מיועד למלש"ביות המיועדות לגיוס בשנתון 2022.

ליחידת יהל"ם יוכלו להתמיין מלש"ביות שלא עברו גיבוש טיס וחובלים או מלש״ביות שיעברו יום שדה אך לא יעברו גיבוש אחוד.

חיילת בפעולה,צילום: דובר צה"ל

ליחידה 669 נערך מועד גיוס אחד מדי שנה. הגיוס למלש"ביות המיועדות לגיוס בשנתון 2023 ייערך במהלך שנה זו. ליחידה 669 יתקבלו מלש״ביות שיעברו יום שדה, גיבוש אחוד ומיון מים.

אימון בשטח בנוי,צילום: דובר צה"ל


מלש"ביות שיעברו את השלבים ליחידת יהל"ם, אך לא יעברו את תהליך הסינון הסופי יוכלו להתמיין לשירות ביחידות: דוהר שמיים, מורן, רוכב שמיים, מסלול ברקת, מסלול טנקים או עוקץ, זאת על סמך מיון נוסף שאינו פיזי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר