"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
פרסום ראשון

מאות שמיניסטים לרמטכ"ל: "לא נשרת ביחידות קרביות מעורבות"

תיכוניסטים לקראת גיוס מכל רחבי הארץ חתמו על מכתב פתוח, שבו קראו לרמטכ"ל לחזור בו מההחלטה לפתוח יחידות לוחמה לנשים • "לפי אורח חיינו ולפי ההלכה שאנו מאמינים בה, לא נוכל לשרת בשירות קרבי מעורב ולא נשרת בחטיבה שתהיה מעורבת", הבהירו

,עודכן
0השמעה
מסע כומתה של הגדודים המעורבים אריות הירדן, קרקל, ברדלס ולביא, צילום: אורן בן חקון

מאות תלמידי תיכון דתיים ותלמידי ישיבות תיכוניות חתמו על מכתב פתוח לרמטכ"ל אביב כוכבי, שבו הבהירו כי לא יסכימו לשרת ביחידות מעורבות וביקשו ממנו לחזור בו מההחלטה השנויה במחלוקת.

על המכתב, שכותרתו "כבוד הרמטכ"ל, אל תהרוס את צה"ל", חתמו עד כה יותר מ־700 תלמידים מכל רחבי הארץ בכיתות י"א וי"ב, שעומדים לפני גיוס.

"שמענו בצער על החלטתך לפתוח את חטיבות החי"ר לשירות מעורב, כחלק מהמגמה לערב נשים וגברים בעוד ועוד יחידות קרביות בצה"ל. חשוב לנו להבהיר שלפי אורח חיינו ולפי ההלכה שאנו מאמינים בה, לא נוכל לשרת בשירות קרבי מעורב ולא נשרת בחטיבה שתהיה מעורבת, משום שהשירות הקרבי, מעצם טיבו, מזמן מצבים של קרבה האסורים בין גברים לנשים על פי ההלכה היהודית, בדיוק כמו חילול שבת וחמץ בפסח", כתבו הצעירים.

תוכן המכתב,

"כבר עכשיו יש תפקידים רבים בצה"ל שבהם איננו יכולים לשרת, בשל העירוב ההולך וגובר שקורה במשמרת שלך. זה מעמיד אותנו בפני דילמה אם לוותר על התפקיד החשוב או על ערכינו. זו הדרה שלנו מתרומה לביטחון המדינה - רק בשל היותנו שומרים על ההלכה!

"האם כך ראוי לקרות במדינת היהודים? האם כך ראוי בצבאו של העם היהודי? שידירו יהודים רק בשל אמונתם ודבקותם בהלכה המסורה לנו מדורות?!".

הצעירים טוענים שבתשובה לחששם משיבים להם שידאגו לשבצם ביחידות נפרדות, אך הדבר אינו מקובל עליהם. "אנחנו מסרבים לכך בתוקף! לא נחזור לימי הפלוגות הדתיות, הפלמ"ח והמחתרות. אנו רוצים לשרת עם כל עם ישראל, להיות חברה אחת מאוחדת, צבא אחד לעם אחד.אל תפרידו אותנו זה מזה לצבא של דתיים וצבא של חילונים", כתבו.

דורשים שיחזור בו. הרמטכ"ל אביב כוכבי,צילום: יהודה פרץ

"אנו מפצירים בך לא לפלג את צה"ל ואת החברה בישראל. היו מספיק מלחמות יהודים בהיסטוריה של ממלכות ישראל, כדי שנדע כמה חשובה לנו הערבות ההדדית והדאגה לכל אדם מישראל.

"אדוני הרמטכ"ל, תן לנו להמשיך לתרום למדינה ולצה"ל. כבד את אורחות חיינו, ושמור על זהותו של צה"ל כצבא האומה היהודית", סיכמו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר