מאות תלמידי תיכון דתיים ותלמידי ישיבות תיכוניות חתמו על מכתב פתוח לרמטכ"ל אביב כוכבי, שבו הבהירו כי לא יסכימו לשרת ביחידות מעורבות וביקשו ממנו לחזור בו מההחלטה השנויה במחלוקת.
על המכתב, שכותרתו "כבוד הרמטכ"ל, אל תהרוס את צה"ל", חתמו עד כה יותר מ־700 תלמידים מכל רחבי הארץ בכיתות י"א וי"ב, שעומדים לפני גיוס.
"שמענו בצער על החלטתך לפתוח את חטיבות החי"ר לשירות מעורב, כחלק מהמגמה לערב נשים וגברים בעוד ועוד יחידות קרביות בצה"ל. חשוב לנו להבהיר שלפי אורח חיינו ולפי ההלכה שאנו מאמינים בה, לא נוכל לשרת בשירות קרבי מעורב ולא נשרת בחטיבה שתהיה מעורבת, משום שהשירות הקרבי, מעצם טיבו, מזמן מצבים של קרבה האסורים בין גברים לנשים על פי ההלכה היהודית, בדיוק כמו חילול שבת וחמץ בפסח", כתבו הצעירים.
"כבר עכשיו יש תפקידים רבים בצה"ל שבהם איננו יכולים לשרת, בשל העירוב ההולך וגובר שקורה במשמרת שלך. זה מעמיד אותנו בפני דילמה אם לוותר על התפקיד החשוב או על ערכינו. זו הדרה שלנו מתרומה לביטחון המדינה - רק בשל היותנו שומרים על ההלכה!
"האם כך ראוי לקרות במדינת היהודים? האם כך ראוי בצבאו של העם היהודי? שידירו יהודים רק בשל אמונתם ודבקותם בהלכה המסורה לנו מדורות?!".
הצעירים טוענים שבתשובה לחששם משיבים להם שידאגו לשבצם ביחידות נפרדות, אך הדבר אינו מקובל עליהם. "אנחנו מסרבים לכך בתוקף! לא נחזור לימי הפלוגות הדתיות, הפלמ"ח והמחתרות. אנו רוצים לשרת עם כל עם ישראל, להיות חברה אחת מאוחדת, צבא אחד לעם אחד. אל תפרידו אותנו זה מזה לצבא של דתיים וצבא של חילונים", כתבו.
"אנו מפצירים בך לא לפלג את צה"ל ואת החברה בישראל. היו מספיק מלחמות יהודים בהיסטוריה של ממלכות ישראל, כדי שנדע כמה חשובה לנו הערבות ההדדית והדאגה לכל אדם מישראל.
"אדוני הרמטכ"ל, תן לנו להמשיך לתרום למדינה ולצה"ל. כבד את אורחות חיינו, ושמור על זהותו של צה"ל כצבא האומה היהודית", סיכמו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו