"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מדים וסיכת צוללן החליפו את החליפה והפאות

מהפך בחייו של חרדי שחזר בשאלה ונטש את עולם הישיבות • י' סיים את קורס הצוללנים הקשה, לאחר שהכין את עצמו למבדקים ורץ עשרות קילומטרים ביום

,עודכן
סמל י' בצוללת - ובתקופה שלמד בישיבה // צילומים: דו"צ

קורס צוללנים – אחד הקורסים הקשים, הייחודיים והיוקרתיים בצה"ל, הסתיים אתמול בבסיס חיל הים בחיפה. בין המסיימים הגאים עמד סמל י', בן 19, שנה וחודשיים בצבא. עבורו, סיום המסלול הארוך הוא פרק נוסף ביעדים ובמטרות שהציב לעצמו.

י' אמנם בחר לחזור בשאלה, אך עדיין מכבד, כדבריו, את המסורת. הוא בחר להתגייס לצה"ל דווקא במסלול שאינו מותאםלצעירים החרדים. הוא הצליח תוך כדי כך גם "להתגבש ולהתאחד" בחזרה עםמשפחתו החרדית.

י' גדל למשפחה חסידית בצפון הארץ, וכיום מתגורר באזור לכיש. הוא נינו של שר בכיר לשעבר בממשלות ישראל, ויש לו חמישה אחים וחמש אחיות. הוא התייתם מאמו בגיל צעיר ושלושת אחיו הבגירים ממנו שירתו בצה"ל במסלול החרדי - אחד ב"נצח יהודה" ושניים ב"שחר כחול" של חיל האוויר.

לפני כשלוש שנים החליט לחזור בשאלה, ואז התחיל מסע ארוך של קושי, שממנו, לדבריו, יצא רק מחוזק. "זה היה תהליך ממושך, לא קל ולא פשוט. לאחר החזרה בשאלה, שגרמה לקושי משפחתי, החלטתי שאני שואף גבוה. הלכתי לגיבושי סיירות, אבל הכושר הגופני שלי לא היה גבוה מספיק. לכן החלטתי שאני מתחיל באימוני כושר, ועם הזמן רצתי עשרות קילומטרים וחיזקתי את הגוף. ואז בא הרעיון לגשת לצוללות לקורס הקשה הזה, ולאחר מבחנים וגיבושים התקבלתי".

לדבריו, המשפחה התקשתה לקבל את העובדה שהוא הולך לקורס הצוללנים, אבל הוא הצליח למצוא את השביל המאחד גם בזה. "למשפחה היה קשה עם זה, בהקשר של הצבא, אבל אנחנו משפחה מגובשת. עם כל הקושי לא נתתי לזה להשפיע, ודווקא עם הזמן המשפחה קיבלה את זה.

"דווקא בקורס הזה גיליתי עוד משפחה, משפחה של חיילים ואנשי צבא שתמכו ועודדו אותי כל הדרך. הקורס הזה באמת עזר לי להתגבש כאדם, והוא מכשיר מצוין ומאתגר. צה"ל מאוד מסייע, לא רק לי אלא בכלל לחיילים חרדים וחרדים לשעבר. אני אישית מכיר לא מעט חיילים שהמשפחות התנתקו מהם, ובזכות צה"ל הם המשיכו קדימה. עכשיו, כמו תמיד, הראש שלי אל העתיד, אל ההכשרות הבאות, אל ההתמקצעות הבאה, ומתחילים את השירות החשוב והמשמעותי עם הרבה מוטיבציה" - מסכם י', שבשבוע הבא יתחיל את השירות על אחת הצוללות של שייטת 7, במגמת כלי נשק.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר