"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

העין הכחולה: המשטרה ביצעה ניסוי ראשון ברחפן אוטונומי

כלי הטיס יופעל מרחוק ויוכל להגיע לזירת הפשע לפני כולם • המשימות: איתור מחבלים, תיעוד ראשוני מתאונות ומענה לפניות במוקד מאה • "יאפשר לכוחות הביטחון לקבל תמונת מצב מלאה בזמן אמת"

, עודכן
0השמעה
מתוך מצלמת הרחפן המשטרתי, צילום: פלייטק

בעידן שבו המחסור בשוטרים הפך לבעיה לאומית, לאחרונה נערך ניסוי ראשון מסוגו: הפעלת רחפן אוטונומי בשירות משטרת ישראל למשימות תצפית, בקרה ומעקב.

את הניסוי הובילה המחלקה לפיתוח אמצעים טכנולוגיים (מפא"ט) במשטרה. לרחפן, של חברת FlyTech, הוצב מעל תחנת המשטרה המקומית בעיר מודיעין־מכבים־רעות והופעל באמצעות מערכת שליטה ובקרה מתקדמת של חברת FlightOps.io מתוך חדר המבצעים של התחנה. הרחפן המריא, ביצע את המשימות ונחת באופן אוטונומי לחלוטין ללא מגע יד אדם, ולראשונה בישראל, אף ללא קשר עין עם מטיס הרחפן (BVLOS – beyond Visual Line of Sight).

הרחפן האוטונומי, צילום: פלייטק

הניסוי נערך במסגרת מיזם הרחפנים הלאומי, המשותף למנהלת תחבורה חכמה במשרד התחבורה, חברת נתיבי איילון, רשות התעופה האזרחית (רת"א) ורשות החדשנות. ראש מפא"ט נצ"מ יורם מרסיאנו הסביר כי "בעידן שבו ניצבת משטרת ישראל מול אתגרים רבים ומגוונים, השימוש בטכנולוגיות חדשניות מהווה כלי מרכזי לשיפור ולייעול המענה המבצעי". מטרת הניסוי הייתה לבחון הפעלת רחפן אוטונומי ככלי מקדים לניידת הסיור המגיבה לפניות המתקבלות במוקד 100 ולהעניק לכוחות בשטח תמונת מצב מלאה תוך דקות ספורות.

העין הכחולה: המשטרה ביצעה ניסוי ראשון ברחפן אוטונומי // צילום: פלייטק

ראשון בזירה

מדובר בפעם הראשונה שניתן היתר להטסת רחפן בשטח עירוני ללא מגע יד אדם וללא קשר עין, בשעות היום ובשעות הלילה, וזאת במקביל להפעלת רחפנים נוספים במרחב האווירי שלקחו חלק בניסוי באותו הזמן. הרחפן ביצע מספר משימות ברחבי העיר כשהטיסה הארוכה ביותר הגיעה למרחק של 10.4 ק"מ הלוך־חזור.

לדוגמה, במקרה של דיווח על תאונת דרכים, הרחפן הוזנק והגיע ראשון לזירה, לפני מד"א ולפני ניידת המשטרה. באירוע נוסף, שאירע בשעות הלילה, היה דיווח על חשד למחבל שנראה באזור בעיר – הרחפן הגיע לנקודה יחד עם הניידת, וביצע סריקות על הגגות ובשטחים הפתוחים לאיתור החשוד.

עוקבים אחרי הרחפן מתוך חדר הבקרה, צילום: פלייטק

בלי לצאת מהחדר

המשטרה עושה כיום שימוש נרחב ברחפנים, אך אלו תמיד פועלים בקשר עין עם המטיס שלהם, וכך בכל פעם שמופעל רחפן, מוצמד אליו מטיס רחפן, שמחויב להיות בקרבה פיזית למקום ההטסה. החידוש בניסוי הזה מאפשר הפעלת רחפן באופן אוטונומי לחלוטין.

המטיס נמצא בחדר בקרה ומנחה את הרחפן לאן עליו להגיע ומה עליו לעשות. מנקודה זו, באמצעות הטכנולוגיה של FlightOps.io הרחפן ממריא, מבצע את המשימה ושב ונוחת בעמדה שעל גג תחנת המשטרה.

מנכ"ל Flytech, אלירן אורן מסביר כי "הניסוי הוכיח שמבחינה טכנולוגית, ניתן לבצע את ההטסות הללו. כוחות המשטרה קיבלו תוצר וידאו ברמה מאוד גבוהה, עם דיליי של עד חצי שנייה ומכפיל כוח בשטח". שי לוי, מנכ"ל FlightOps.io בירך על הניסוי: "אנו שמחים וגאים להוביל את פריצת הדרך הטכנולוגית המאפשרת לכוחות ביטחון והצלה להגיע לכל נקודה, גם בשטח עירוני צפוף, בכל זמן, ולקבל תמונת מצב מלאה בזמן אמת".

קצין מחקר ופיתוח רחפנים במפא"ט, רפ"ק יצחק סיקרסקי ציין כי "החידוש בניסוי הזה מאפשר לראשונה הפעלת רחפן אוטונומי לחלוטין".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר