גנץ: "נכונים לקבל פליטים רבים מאוקראינה עד שוך הקרבות"

רה"מ ושר הביטחון נאמו בטקס האזכרה הממלכתי לחללי מערכות ישראל בהר הרצל • בנט: "נמשיך לעשות הכול כדי להביאם לקבר ישראל"

בני גנץ בטקס  , אריאל חרמוני משרד הביטחון
בני גנץ בטקס , צילום: אריאל חרמוני משרד הביטחון

רה"מ בנט ושר הביטחון גנץ נאמו היום (חמישי) בטקס האזכרה הממלכתי לחללי מערכות ישראל בהר הרצל.

בנט אמר בפתח דבריו: "גם בחלוף השנים, כאשר דמותו של היקר מכל נראית לפעמים מטושטשת מבעבר, הצער על האובדן ועל החיים שהחמיץ - ניכר במלואו. המחשבות אינן מרפות. אילו אבות או סבים יכלו להיות, אילו רעים היו יכולים להיות לחבריהם, אילו אזרחים תורמים ומעורבים לארצם.

בנט בטקס, צילום: קובי גדעון לעמ

"השנים שחלפו אינן מטשטשות דבר חשוב נוסף: את מחויבותנו להפוך כל אבן, את נכונותנו לחקור כל פרט, גם שנים אחר כך וגם עשרות שנים אחר כך - וגם בשנה החולפת - במבצעים מורכבים ונועזים, על מנת לאתר את מקום מנוחתם האחרונה, על מנת להביאם לקבר ישראל. אנחנו ננצור את זכרם באהבה ובגאווה, נמשיך לעשות הכול כדי להביאם לקבר ישראל. יהי זכר הנופלים נצור בליבנו לעד".

שר הביטחון גנץ, אמר בטקס: "אנחנו נכונים לקבל פליטים רבים מאוקראינה עד שוך הקרבות, ומערכת הביטחון נערכת לסייע במידת הצורך לקליטת העולים. חלק מהמורשת של הנופלים היא גם הרעות והערבות ההדדית, המחויבות הציונית לכל יהודי בעולם, והחובה לשמור על ערכים הומאניים והומניטריים.

בהקשר הזה, גם צה"ל ומערכת הביטחון ירתמו באופן מלא, כמו בעלייה בשנות התשעים, וכמו בכל אתגר לאומי שעמד לפתחנו. אנחנו נערכים לכך, וניתן כל סיוע שיידרש ושצה"ל יוכל לתרום בו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר