"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
תם עידן: הפלוגה החרדית בגבעתי נסגרת - מה השלב הבא? | פרסום ראשון
בעקבות גיוס נמוך של חרדים לחטיבה הסגולה, בצה"ל החליטו לסגור את הפלוגה • הלוחמים יסופחו לנצח יהודה, ובכך יהפכו אותו לגדוד אופרטיבי לוחם • גורם צבאי ל"ישראל היום": המהלך התאפשר בעקבות התערבות של מפקד זרוע היבשה • כל הפרטים
לוחמים חרדים מפלוגת תומר בסיום מסע כומתה (ארכיון). צילום: עמותת נצח יהודה

תם עידן: הפלוגה החרדית בגבעתי נסגרת - מה השלב הבא? | פרסום ראשון

בעקבות גיוס נמוך של חרדים לחטיבה הסגולה, בצה"ל החליטו לסגור את הפלוגה • הלוחמים יסופחו לנצח יהודה, ובכך יהפכו אותו לגדוד אופרטיבי לוחם • גורם צבאי ל"ישראל היום": המהלך התאפשר בעקבות התערבות של מפקד זרוע היבשה • כל הפרטים

יעקב הרשקוביץ
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

מהסגולה למנומרת:פלוגת תומר החרדית בגבעתי תסופח לגדודנצח יהודה, זאת לאחר שהוחלט בצה"ל לסגור את הפלוגה בשל אחוזי גיוס נמוכים. בגיוס הקודם, רק 13 חיילים הצטרפו לפלוגה - קצת יותר משליש מהיעד שציפו לו.

‏בחודש האחרון פורסם שפלוגת תומר בגבעתי עומדת להיסגר בגלל מיעוט מתגייסים, והיום אנו חושפים כי הלוחמים עם הכומתה הסגולה יסופחו לגדוד נצח יהודה ויחליפו לכומתה המנומרת. ההחלטה הגיע בשל אחוזי הגיוס הנמוכים לפלוגה החרדית בגבעתי, שאם צורפו לגדוד נצח יהודה, יהפכו לפלוגה רביעית שתאפשר לו להיות גדוד אופרטיבי לוחם.

עמותת נצח יהודה

ל"ישראל היום" נודע כי ‏המהלך התאפשר בעקבות התערבות של מפקד זרוע היבשה, האלוף נדב לוטן, ומפקדי הגדודים. כזכור, רק לפני שלושה שבועות דובר צה"ל מסר כי בדיון בראשות הרמטכ"ל זמיר הוחלט להפסיק את הגיוס לחטיבה החל מהמחזור הקרוב.

"ההחלטה התקבלה מתוך צורך להסדיר ולמקד מחדש את יעדי גיוס החרדים, תוך מתן דגש על הצורך המבצעי ועל מנת לשמר אורח חיים מותאם למשרתים במסלולים החרדיים", נמסר בזמנו.

"ההחלטה התקבלה מתוך צורך להסדיר ולמקד מחדש את יעדי גיוס החרדים". חרדים בבקו"ם (ארכיון), צילום: דובר צה"ל

בצה"ל אמרו גם בחודש שעבר כי "פלוגת תומר הוקמה בשנת 2014 ופעלה לאורך כל שנותיה בלחימה מבצעית, הגיעה להישגים משמעותיים ואף איבדה לוחמים, לרבות במלחמה הנוכחית. שם הפלוגה יישמר ומורשת הפלוגה תונצח במסגרת גדוד 'נצח יהודה', מתוך כבוד למורשת המכובדת וללוחמיה לאורך השנים".

תגובת דו"צ תפורסם לכשתתקבל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...