עשרות אלפי חיילים פנו לעמותות סיוע להלומי קרב ופוסט טראומה מאז החלה מלחמת חרבות ברזל. באגף השיקום של משרד הביטחון דיווחו על 19 אלף פניות בשנה מקרב חיילי צה"ל בסדיר ובמילואים, 47 אחוזים מתוכם על רקע PTSD - פוסט טראומה והלם קרב.
"המספרים הללו מתגלגלים אלינו, העמותות שמסייעות להלומי ולהלומות קרב" אומר נדב וירש, מייסד עמותת "פורום יהלומי קרב" - ארגון גג להלומי ולהלומות קרב הפועל בכל הארץ.
"אין ספק שבחודשים האחרונים קצב הפניות לפורום הוא גדול ביותר. זה מתחיל מחיילים שצריכים עזרה במיצוי זכויות מול אגף השיקום כמו סיוע בשכר דירה וביטוחים שונים וממשיך בחיילים שצריכים כתף תומכת ועזרה נפשית דווקא מחיילים בסדיר ובמילואים שחוו פוסט טראומה.
"באגף השיקום של משרד הביטחון לא יכולים לתת להם את המענה הנפשי-חברי כפי שאנחנו יכולים לתת, הם משתדלים מאוד לסייע במגוון אספקטים אבל לא כולם שם חוו את מה שאנחנו חווינו בקרב", אומר וירש, שהוכר בעצמו כהלום קרב לאחר שלחם במבצע צוק איתן בעזה, ומסתובב עם כלב שירות.
ביום חמישי הקרוב ייערך אירוע משמעותי למאות הלומי קרב ופוסט טראומטים: "אנחנו בפורום 'יהלומי קרב' קוראים לכל החיילים והחיילות - אל תשמרו בבטן, זה עלול להתפוצץ. חוויתם משהו שאתם רוצים לדבר עליו? תדברו.
"לצערי חווינו השנה עלייה גם בקרב פוסט טראומטים שנטלו את חייהם. אני לא מאחל לאף אחד לקבל הודעות של חברים שהחליטו לשים קץ לחייהם. בחלק מהמקרים הצלחנו ממש להציל רגע לפני המעשה, אבל בהרבה אחרים זה כבר היה מאוחר מדי. לכן ההמלצה שלנו היא לדבר, לדבר לדבר. זה יכול לעזור לנפגע ולמשפחה הסובבת אותו".
שמיר בניטה, חבר הפורום שהוכר גם הוא כהלום קרב על ידי אגף השיקום אמר: "לצערי הממשלה מדלגת שוב ושוב על הלומי הקרב. תקציבים שהיו אמורים להיות מנותבים להלומי קרב עוברים למקומות אחרים. אנחנו זקוקים להכרה גדולה יותר. נלחמנו בקרב ולא ציפינו שנצטרך להילחם גם על התקציבים שהממשלה לא מנתבת אלינו. נלחמנו בקרב, תילחמו על בריאות הנפש שלנו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו