"מלוחם לחולם": פרויקט חדש לתמיכה בפצועי ונכי צה"ל יוצא לדרך

שיתוף פעולה ראשון וייחודי בין כלל ביטוח ופיננסים למכון למנטורינג ומנהיגות וחטיבת הנפגעים של צה״ל • 60 מנהלות ומנהלים ילוו את פצועי מלחמת חרבות ברזל בתהליך מנטורינג אישי

"מלוחם לחולם": פרויקט חדש לתמיכה בפצועי ונכי צה"ל יוצא לדרך. צילום: כלל ביטוח ופיננסים

 

מחלקת פצועים, נכים ושו"ן בחטיבת הנפגעים בצה"ל, חברת כלל ביטוח ופיננסים והמכון למנטורינג ומנהיגות, הכריזו אתמול (שלישי) על שיתוף פעולה ראשון מסוגו - פרויקט "מלוחם לחולם". מדובר בפרויקט תמיכה משמעותי לפצועי צה"ל, במסגרתו 60 מנהלות ומנהלים מכלל ביטוח נבחרו ללוות 60 פצועים ממלחמת חרבות ברזל. המנהלים ישמשו עבורם מנטורים אישיים ויסייעו להם במגוון תחומים - תעסוקה, משפחה ובצמתים משמעותיים של חייהם בהם יידרשו להחלטות באשר לעתידם.

פרויקט "מלוחם לחולם" הוקם מתוך צורך ממשי של פצועי מלחמת חרבות ברזל לתמיכה, הכוונה ולדמות משמעותית שתסייע להם לצעוד קדימה ולהשתלב מחדש בחברה, במציאות החדשה של חייהם לאחר הפציעה.

המנטורים בפרויקט עוברים הכשרה מקצועית על ידי המכון למנטורינג ומנהיגות בראשותו של איתי קנר, ומלווים את הפצועים יד ביד, מתוך מחויבות עמוקה לתהליך, חיזוק החוסן האישי ומתן עזרה וליווי בבניית עתיד טוב יותר עבור הפצועים.

יורם נוה, מנכ"ל כלל ביטוח ופיננסים, ציין: "אני מאמין שאין חיבור ראוי ומשמעותי יותר מלהירתם למען אלו שלחמו כדי להגן על הבית של כולנו ונפצעו למעננו. אנו מחויבים וגאים לקחת חלק בפרויקט חשוב זה, ואם נצליח לתרום, להשפיע ולסלול ללוחמים את דרכם לחיים מחדש ולהגשמת חלומותיהם, זו תהיה זכות גדולה מאוד עבורנו".

איתי קנר, מנכ"ל מכון מנטורינג ומנהיגות, אמר: "תכנית 'מלוחם לחולם' הוקמה מתוך צורך עצום של אלפי פצועי 'חרבות ברזל' לשקם את חייהם ולבנות לעצמם עתיד חדש במציאות שנכפתה עליהם. בסיומו של תהליך ארוך שכלל שאלונים, ראיונות והתאמות, בחרנו 60 מנטורים מחברת כלל לליווי אישי של פצועי צה"ל. אני מודה לחברת כלל ביטוח ופיננסים, הראשונה להוביל את התוכנית, על ההירתמות של העובדים, הרגישות והרצון הכן להשפיע לטובה ולתמוך בלוחמים של כולנו".

אל"ם ענבר סיטבון, ראש מחלקת פצועים, נכים ושו"ן בחטיבת הנפגעים, הוסיפה: "תוכנית 'מלוחם לחולם' היא אחת מהתוכניות שנוסדו בצה"ל שמטרתן ללוות את הפצועים והנכים מהמלחמה ובכלל בתהליכי השיקום. המפגש הבלתי אמצעי בין הפצוע לבין מנהלים בכירים במשק הישראלי שקיבלו הכשרה מותאמת הוא מפגש של הזדמנויות, הדדיות ותקווה. השותפות עם המכון למנטורינג הישראלי היא דוגמה חיה להירתמות ולאכפתיות של אזרחי מדינת ישראל, למען פצועי צה"ל".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר