חיזוק משמעותי לאזור גוש עציון, שיהפוך לחלק ממורשת הקרב של צה"ל ומדינת ישראל: בית ספר שדה כפר עציון זכה לאחרונה במכרז של צה"ל להטמעת ערכים ומורשת בקרב הלוחמים, ובעקבות זאת יעברו בקרוב כל הלוחמים בצה"ל סדרת חינוך של כמעט שבוע במועצת גוש עציון, בין היתר באתרים כפר עציון והר גילה.
המהלך הוא תוצאה של שיתוף פעולה בין אנשי בית הספר לבין ראש המועצה האזורית, ירון רוזנטל, שניהל את בית הספר במשך כשני עשורים. יחד הם פעלו לגבש מענה מיטבי לדרישות הצבא במסגרת המכרז, מתוך הבנת הצורך בשיפור מערך ההכשרה של חיילים בטירונות קרבית.
טירוני גולני קיבלו את הכומתה החומה רגע לפני הכניסה הקרקעית לעזה // דובר צה"ל
בזכות המיזם החדש, עשרות אלפי חיילים קרביים יבקרו מדי שנה בגוש עציון ויתוודעו לסיפור המיוחד של האזור - יצעדו בשבילים המוזכרים בסיפורי התנ"ך, יכירו את סיפורי הגבורה ממלחמת תש"ח ואף יבקרו בבית העלמין שבו קבורים גיבורי המלחמות, ממלחמת העצמאות עד חרבות ברזל.
בשיחתנו עימו ציטט ראש המועצה רוזנטל את מוש, מפקד גוש עציון האחרון שנפל במלחמת העצמאות שאמר: "מה אנו ומה חיינו, העיקר הוא המפעל שבו אנו חיים", והוסיף כי "מורשת גוש עציון מעניקה ללוחמים הצעירים השראה, ואחרי סדנת חינוך אצלנו הם יהפכו לחיילים טובים יותר".
"חבל ארץ שנקנה בדם"
במסגרת הסדנה ילמדו החיילים על היסטוריית ההתיישבות באזור מראשית ימי הציונות, באמצעות החיזיון האורקולי והמיצגים השונים בכפר עציון. הם ייחשפו לסיפורי לוחמים רבים, חלקם ניצולי שואה יחידים ממשפחותיהם, שביקשו לבנות בית בגוש ובחרו להיאבק כשפרצה מלחמת העצמאות.
התוכנית תכלול גם דיון בדילמות שהתעוררו בתקופת המצור והיכרות עם סיפורי גבורה של נשים שבחרו להישאר ולהילחם, עם מפקדים שנפלו, ועם הקרב האחרון על גוש עציון. החיילים ילמדו על החשיבות האסטרטגית של האזור, שלפי בן־גוריון היווה את "חומת המגן של ירושלים מדרום".
"החיילים ילמדו על הדילמות שהיו באותה תקופה תחת המצור", אומר רוזנטל, "כשלצד העיסוק בעבר ובמורשת הגוש מימי התנ"ך ועד לימי תש"ח, נלמד גם על האמונה ועל מאבק החזרה אל חבל הארץ שנקנה בכסף, בדם ובהקרבה רבה, ושלאחר 19 שנה של יתמות חזרו היהודים אל ההר ומאז ועד היום הפכו את המקום לפורח, משגשג וצומח".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו