סניף מקדונלד'ס הראשון בישראל, ולמעשה במזרח התיכון כולו, נפתח בקניון איילון ב-14 באוקטובר 1993. את הזיכיון הישראלי קיבל ד"ר עמרי פדן, היו"ר והבעלים של חברת אלוניאל. באותו יום צבאו רבבות ישראלים סקרנים (ורעבים) על פתח הסניף והמתינו שעות בתורים שהשתרכו עד לקופות הקולנוע שבקניון.
בחודש הראשון לפעילותו הוכתר סניף איילון כ"עמוס ביותר בעולם" - מטעם מקדונלד'ס העולמית. מאז צמחה מקדונלד'ס בישראל בקצב מהיר והפכה לרשת המסעדות הגדולה בארץ, המונה היום כ-225 סניפים ומעסיקה כ-5,000 עובדים.
ב-1995 נפתחה המסעדה הכשרה הראשונה של מקדונלד'ס בעולם, ביישוב מבשרת ציון הסמוך לירושלים, וב-1998, שוב לראשונה בעולם, החליפה מקדונלד'ס ישראל את שיטת הצלייה שהייתה נהוגה במסעדות מקדונלד'ס ברחבי העולם, ועברה לצלייה על גחלים, במטרה לקלוע טוב יותר לחיך הישראלי.
ממלא מקום ראש עיריית רמת גן, רועי ברזילי, היה נער בן 15 כשסניף הבכורה של מקדונלד'ס נפתח באיילון. "הוא החליף את 'פיקנסין', מסעדה בסגנון אסייתי שפעלה בקניון, ואני זוכר שזה הביא לחידוש הקניון כולו. בפעם הראשונה הייתה באזור תחושה של 'אמריקה'. בשבוע הפתיחה היו עומסים מטורפים, ממש היה היסטרי.
"הלכתי לאכול בסניף ממש אחרי שהוא נפתח, ואני זוכר שהלחמנייה הייתה לי מתוקה ממה שהייתי רגיל לאכול. גם המלפפון החמוץ היה שונה ממה שהיינו רגילים אליו בארץ. הצ'יפס היה בכלל שונה, כי הוא היה מעובד - יותר זקוף ויותר חזק. עד אז הכרנו רק צ'יפסים שחתכו אותם במקום, מתפוחי אדמה אמיתיים".
קרדיט וידאו: עקירה נצר חזני -סרט משחק ביתי- קרדיט אבי אבלו, באדיבות ארכיון מרכז גוש קטיף, שמואל בוכריס, מתוך עמוד היוטיוב של "קרן רמון", גדעון מרקוביץ, דודי ועקנין, הרצי שפירא, ליאור מזרחי, לירון אלמוג, שרון מחט, צילום מסך מתוך "הראשון בבידור", AP, משה מילנר לעמ, צביקה ישראלי לעמ, ישראל סאן, ליאור מזרחי
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו