"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"היתה הרגשה שלא נמצא את הילד חי": חוקרי האם הרוצחת מהרצליה מדברים לראשונה

סיגל איצקוביץ' זעזעה לפני כחודשיים את המדינה כשרצחה בדקירות סכין את בנה ליאם בן ה-6 ויצאה מגואלת בדם לקניון בהרצליה • כעת, השוטרים שהגיעו לזירה המדממת וישבו עמה בחדר החקירות, מגוללים לראשונה את המפגשים המטלטלים איתה ואת פרטי הפרשה • הכתבה המלאה - בסוף השבוע במוסף "שישבת" ובאתר "ישראל היום"

,עודכן
0השמעה
סיגל איצקוביץ, הנאשמת ברצח בנה ליאם, בהארכת מעצר בבית המשפט. צילום: אבי כהן

ביום אחד ביולי 2024 מדינת ישראל נחשפה לידיעה מצמררת:סיגל איצקוביץ'מהרצליהרצחה באכזריות בביתם את בנה ליאם בן ה-6ואת כלבת המשפחה. האירוע המזעזע השאיר את הציבור בתדהמה והעלה שאלות רבות על המתרחש מאחורי דלתות סגורות.

סיגל איצקוביץ בדיון בהארכת מעצר בבית המשפט // אבי כהן

לראשונה מדברים מפקד היחידה ללוחמה בפשיטה של מרחב ירקון, חוקריו ושוטר הסיור שהגיע ראשון לזירת הרצח על הזוועות אליהן נחשפו, על הסרטונים, על החקירות וגם על טענותיה של איצקוביץ' שמשפחתה נחטפה לכאורה על ידי חייזרים.

"היתה לי הרגשה שלא נמצא את הילד חי", מספר שוטר הסיור רס"מ יניר אטיאס. "בדקתי את חצר הבית ושוטר אחר בדק את החדרים. פתאום שמעתי אותו צועק 'לא, לא'. רצתי פנימה, נכנסתי לחדר האמבטיה וראיתי את ליאם. נשברתי ובכיתי. לא יכולתי לתפקד. היה שם ריח של דם ומוות. השוטרים נאלצו למשוך אותי החוצה".

"זה משהו שמשגע אותי עד עכשיו. למה? למה היא עשתה את זה?". מימין: רס"ר סתיו נקש-אוחיון, רס"מ אלכסיי נגב ורס"מ יניר אטיאס,צילום: אריק סולטן

החוקרת של איצקוביץ', רס"ר סתיו נקש-אוחיון, נמנעה בימים הראשונים מלראות את התמונות מזירת הרצח: "רציתי לשמור על הנפש עד כמה שאפשר", היא אומרת בכנות. "שמעתי על שוטרים שהתקשו להתמודד עם המראות. בניגוד לחוקרים אחרים, הקושי אצלי הוא שונה. זה לא רק התמונות או הקולות, אלא בעיקר הסרטונים בהם ליאם המתוק היה חי והיה לו כיף. זה כמו סכין בלב. אלו עדויות על החיים שלו, עדויות של משפחה שנראתה מאושרת".

רגעי בהלה בהרצליה: אישה דקרה עם גרזן מאבטח

החוקר רס"מ אלכסיי נגב, ששימש גם כטוען המשטרתי בדיונים בבית המשפט אינו מצליח להבין עד היום את המניע של איצקוביץ'. "זה משהו שמשגע אותי עד עכשיו. למה? למה היא עשתה את זה?", הוא שואל.

סתיו: "אני חושבת שהצלחתי להבין. אלה החיים שלה, אולי גם משום שלא עבדה. זו השתלשלות של אירועים ששזורים במערכות היחסים שלה והם שהובילו אותה לרגע הזה".

דיירים ברחוב שבו התרחש הרצח בהרצליה

אלכסיי: "אני חולק על סתיו. בעברה של איצקוביץ' לא היו חלילה אונס על ידי בן משפחה או אירועי אלימות קשים. אז אולי היו קצת בעיות כלכליות, אולי קצת עניינים משפחתיים, אבל למי אין? אני לא פסיכיאטר או פסיכולוג, אבל לדעתי מדובר במשהו נפשי. מאז אני שוקל לפנות לייעוץ פסיכולוגי, במיוחד משום שיש לי ילדה בגילו של ליאם. קשה לי עם המחשבה על מה הוא הרגיש ברגעים האחרונים שלו".

הכתבה המלאה – מחר במוסף שישבת ובאתר "ישראל היום"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר