"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
זאב מסך

אז מה אם היא בת 18? החברה החדשה של אליקו

באיזה גיל אפשר להתחיל • ומה זה אומר עליה, עליו ועלינו?

0השמעה
אליקו , האולפנים המיוחדים
אליקו, צילום: האולפנים המיוחדים

השאלה "מהי אהבה?" מניבה בגוגל קרוב ל־11 מיליארד תוצאות, רק באנגלית. אבל עזבו את גוגל, פשוט לכו תשאלו את שדרן הרדיו אליקו, שפתח את השנה בסיבוב דאווין עם בת הזוג החדשה, וסיפר בתקשורת כמה הוא מאוהב במי שלדבריו נגעה לו בנשמה. אז מה אם הוא בן 46 והיא רק לפני שבוע חגגה 18 ונהייתה חוקית.


ושוב עולה השאלה: באיזה גיל אפשר להתחיל? חברה של אסף גרניט צעירה ממנו ב־21 שנה, סמיון גרפמן יוצא עם אחת שקטנה עליו ב־26 שנה, ויש עוד ועוד דוגמאות. מפורסמים נדבקים לצעירות, ולא משנה כמה החיבור מוזר ומטריד. הצמודה החדשה של איתי לוי אמנם צעירה ממנו רק ב־15 שנה, אבל עדיין פלטה בראיון את המשפט: "אני חולה על איתי. כשהייתי בכיתה א' הוא הוציא איזה שיר, מאז ששמעתי אותו - התאהבתי".


"אף פעם לא הסתכלתי לה בתעודת הזהות", הסביר השבוע אליקו, שמודע לעין העקומה שהחברה נועצת בקשר כזה. לא במקרה הוא המתין, על פי הפרסומים, כשלושה חודשים כדי שהיא תחגוג 18 לפני שרץ לדבר על הזוגיות בפומבי. היא הרי כמעט בגיל של הילדים שלו.


בראיונות השתמש אליקו במשפטים אפורים ומעוררי מחלוקת. "השיח בינינו נמצא במקומות בוגרים. תפרגנו, המירמור עושה קמטים", אמר לפאולה וליאון. ואתם יודעים למי אין קמטים? נכון, לנערות בנות 18.


"אני מאמין שכשאתה פוגש אהבה והיא דופקת לך בדלת ואתה פותח לה את הלב, אז לאהבה אין זמן, אין מקום ואין לה גיל", התפייט ל"הדו"ח היומי".


לא צריך להסביר מה גבר בן 46 מקבל מקשר רומנטי עם בחורה בת 18. אלה צרכים שונים לחלוטין ממה שנערה מתבגרת מקבלת בקשר אינטימי עם אדם בוגר. ובכלל, מלכתחילה מדובר במערכת יחסים המבוססת על חוסר שוויון ותלות.


בעבר קשרים כאלו היו מקובלים ונפוצים, כיוון שהם קיבעו תפיסה שלפיה הגבר הוא החשוב בקשר, ועל האישה להיות יפה ותומכת לצידו. בינתיים הנורמות השתנו, ולכן נוצרו פערי דעות ותפיסות בין הדורות.


השבוע נערה בת 19 התלוננה בטוויטר כי גבר מבוגר שלא הכירה שלח לה הודעה בווטסאפ וניסה להתחיל אתה. היא כינתה אותו פדופיל, וחטפה לינצ'טרנט מגברברים שמרנים וממורמרים שתמכו בזכותו של כל אדם לפלרטט עם צעירות ללא גבולות. בשלב מסוים הצטרף לוויכוח ינון מגל, שכתב לה: "נשמה, לפני שלושים שנה הייתי מעמיס עשרות כמוך בקלשונים על משאיות". אבל גם לפני 30 שנה לא היה לגיטימי שגבר בן 53 יאמר משפט כזה לנערה בת 19, שהוא לא מכיר.


התרבות העתיקה נרמלה עבורנו קשרים שכאלה, אבל היום אנחנו מבינים שמקומן של הלוליטות הוא בפנטזיות, אם בכלל. זה אמנם קיים ונפוץ, אך לרוב מבוסס על מרד נעורים, דאדי־אישיוז או משיכה לזוהר ולכסף. אבל כשהבנות מתבגרות, זה חולף ונשאר כזיכרון פרוע ולעיתים שריטה חדה בנפש. לעומתן, אצל גברים מבוגרים קשר כזה מסמן אורח חיים מעוות, ניצול, ילדותיות, חוסר ביטחון, התפשרות ותפיסת מציאות עקומה. הכל - חוץ מאהבה טהורה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר