בנט על דברי הרב פרץ: "הדברים שנאמרו אינם מייצגים את מרבית הציבור הדתי לאומי"

שר החינוך היוצא נפתלי בנט יצא נגד דבריו של מחליפו בתפקיד הרב רפי פרץ, שהביע תמיכה בטיפולי המרה • "אף אחד לא צריך להמיר אף אחד אחר", אמר בנט

מחלוקת בין שרי החינוך בהווה ובעבר // צילום: אורן בן חקון // מחלוקת בין שרי החינוך בהווה ובעבר // צילום: אורן בן חקון

שר החינוך לשעבר נפתלי בנט, התייחס הבוקר (ראשון) לדבריו של מי שהחליפו בתפקיד, הרב רפי פרץ בנוגע לטיפולי המרה לבעלי נטיות הומוסקסואליות: "החברה הישראלית מורכבת מגוונים שונים, ואף אחד לא צריך להמיר אף אחד אחר. אנחנו מקבלים כל אדם כפי שהוא. 

"הדברים שנאמרו אינם מייצגים את מרבית הציבור הדתי-לאומי, שמסתייג מהמלחמה האובססיבית בלהט"בים. חביב אדם שנברא בצלם. כל אדם וכל צלם".

במהלך ריאיון לדנה וייס אתמול נשאל השר פרץ אם הוא בעד טיפולי המרה להומוסקסואליים, ואם ניתן להמיר אנשים שיש להם נטייה כזאת, והשיב: "אני חושב שאפשר", והוסיף: "אני יכול להגיד שיש לי היכרות עמוקה בנושא החינוך וגם עשיתי את זה".

לאחר הסערה שעוררו דבריו, ביקש אתמול שר החינוך הרב רפי פרץ להבהיר את דבריו: "לא טענתי שצריך לשלוח ילד או ילדה לטיפולי המרה. 

"במהלך שנותיי כמחנך נפגשתי עם תלמידים שחשו מצוקה נוראית עם נטייתם המינית, ובחרו להיעזר באנשי מקצוע כדי לשנות את נטייתם. מה שאמרתי בריאיון נאמר מתוך היכרות אישית שלי עם מקרים דומים.

"מערכת החינוך בישראל בראשותי תמשיך לקבל את כל ילדות וילדי ישראל באשר הם, ללא שום הבדלי נטייה מינית. ככה גם הבהרתי בריאיון".

יו"ר מפלגת ישראל ביתנו, ח"כ אביגדור ליברמן, הצטרף הבוקר לביקורת על ההתבטאויות של שר החינוך: "דברי הרב רפי פרץ על ההמרה הם לא פליטת פה ולא דברים שהוצאו מהקשרם. הם באים לאחר שורה ארוכה של התבטאויות מצד מנהיגים חרדים וחרד"לים, שלא משאירות שום ספק - נתניהו רוצה ופועל להקים ממשלת הלכה.

"בחודשיים האחרונים שמענו וקראנו באופן ברור את דברי סמוטריץ' על משפט התורה וחזרה לימי המלכים שאול ודוד, את ההתבטאות של הרב אבינר, שלנשים אין מקום בפוליטיקה הישראלית, את פסק ההלכה של חכם שלום, מנהיגה הרוחני של ש"ס, שקבע שלנשים בהיריון אסור לעשות בדיקת אולטרסאונד, ולזה נוסיף את הפסיקה האבסורדית משבוע שעבר של הרבנים בעיר החרדית אלעד, שאסור לגדל כלבים. התבטאויות אלו הן טיפה בים. לכן, מי שרוצה ממשלת הלכה שיצביע ליכוד או כחול לבן. מי שרוצה ממשלה לאומית רחבה שיבציע ישראל ביתנו".

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם שלנו!

 

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר