"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

פרשת יזבק: תיפתח חקירה פלילית?

בעקבות פנייה של ארגון "בצלמו", הפרקליטות תבדוק את האפשרות להעביר את התבטאויות הח"כית למשטרה • "יש להורות על פתיחת חקירה מיידית נגד יזבק"

,עודכן
תיפתח חקירה פלילית? ח"כ יזבק // צילום ארכיון: אורן בן חקון //

הפרקליטות החליטה להעביר את התבטאויותיה של ח"כ היבא יזבק (הרשימה המשותפת) לבחינת המשטרה לבדיקה האם ישנה היתכנות לפתיחה בחקירה פלילית. במקרה שהמשטרה תסבור כי אכן כך הם פני הדברים, עדיין יזדקקו לאישור היועץ המשפטי לממשלה.

הוועדה המרכזית לבחירות פסלה לאחרונה את ח"כ יזבק בשל התבטאויות שעלו לכדי תמיכה בפעילויות טרור שונות. בין היתר העלתה בעבר פוסט של המחבל סמיר קונטאר עם המילה "שהיד" שרוצץ את ראשה של ילדה בת 4 בפיגוע בנהריה, והרג את אביה ושוטר נוסף.

עם זאת, מדובר בתגובה חריגה היות ובדרך כלל הפרקליטות עונה כי אין מקום לבדיקה נוספת. המענה ניתן למכתב ששיגר בנושא ארגון בצלמו. במכתב, שנשלח בשם רוני קרן, אחיו של דני הרן שנרצח בפיגוע בנהרייה נכתב בין היתר: "המפרסם קיראה לעשיית מעשה אלימות, או דברי שבח, אהדה או עידוד למעשה אלימות, תמיכה בו או הזדהות עמו... דינו מאסר חמש שנים".

בקשה נוספת במכתב הייתה "להורות על פתיחה בחקירה מידית נגד היבא יזבק. כאן המקום לציין, מדובר במקרה מזעזע ביותר שבוצע על ידי מחבל נאלח אשר מעולם לא התחרט על מעשיו, היה גאה בהם ויתרה מכך, הפך לסמל בלבנון ונחשב כגיבור בארגוני הטרור ונראה כי לא לחינם בחרה ח"כ יזבק לתמוך במחבל".

בתוך כך, בית המשפט העליון ידון ביום רביעי הקרוב בהרכב מורחב בן 9 שופטים, בעתירה שהגישה ח"כ היבא יזבק (הרשימה המשותפת) נגד ועדת הבחירות המרכזית שהחליטה לפסול אותה מלהתמודד בבחירות לכנסת ה-23. בראש ההרכב תעמוד הנשיאה אסתר חיות ולצידה השופטים עוזי פוגלמן, יצחק עמית, נועם סולברג, דפנה ברק ארז, מני מזוז, ענת ברון, דוד מינץ ויוסף אלרון.

עוד בנושא:

אח הנרצח: לחקור את ח"כ יזבק

ועדת הבחירות פסלה את ח"כ יזבק

בקשת כחול לבן לפסילת יזבק - תרגיל פוליטי

ח"כ יזבק: "עומדת מאחורי דבריי, לא קראתי לאלימות"

"אין מקום בכנסת לתומכת טרוריסטים שרצחו משפחות"

היועץ המשפטי לממשלה קבע בחוות דעתו כי על אף ההתבטאויות הבעייתיות של חברת הכנסת אין לפסולה לאחר שקיבל את הסבריה על התבטאויות אלה. שופטי בג"צ התבטאו בדיון בבקשת פסילת הרשימה המשותפת בבחירות הקודמות, כי אם היו מבקשים לפסלו את ח"כ יזבק באופן אישי היו שוקלים זאת בכובד ראש.

מארגון זכויות האדם בצלמו נמסר: "אנחנו מברכים על החלטת היועמ"ש לאשר למשטרה לפתוח בחקירה פלילית וקוראים למשטרה לזמן מיידית את היבא יזבק לחקירה. אין כל ספק שמדובר באמירות המאדירות ותומכות בטרור .ולא עומד עליהם הגנת חופש הביטוי. אנו בטוחים שח"כ היבא יזבק תועמד לדין ואך תורשע".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר