"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בעלה של צאלה גז ז"ל: "שאלתי אותה 'את בסדר?' - היא לא ענתה" | ראיון

חננאל גז, שאיבד את רעייתו צאלה בפיגוע ירי, בעת שנסעו יחד ברכב בסמוך לברוכין בשומרון, בראיון נוקב • "כרגע הממשלה מבקשת מאיתנו להקריב פראייר כל פעם, והפעם אנחנו הפראיירים התורניים" • הראיון המלא יתפרסם ביום שישי ב"ישראל השבוע"

,עודכן
0השמעה
חננאל גז, בעלה של צאלה גז. צילום: אריק סולטן

"כרגע הממשלה מבקשת מאיתנו להקריב פראייר כל פעם, והפעם אנחנו הפראיירים התורניים", אומר בכאב חננאל גז, שאיבד בשבוע שעבר את רעייתו צאלה בפיגוע ירי בסמוך ליישוב ברוכין בשומרון.

בראיון נוקב שיפורסם מחר במלואו במוסף "ישראל השבוע", משחזר גז את רגעי האימה, הרגע בו נאלץ לבשר לילדיו על מות אמם, ומותח ביקורת חריפה על מדיניות הממשלה במאבק בטרור.

המחבל יורה צרור ארוך ונמלט ברגל: תיעוד הפיגוע בשומרון // צילום ממצלמות האבטחה

"אנחנו מחכים בכל פעם שיהיה מחבל שירצח ורק אז אנחנו פועלים, זה לא הגיוני", אומר גז. "אנחנו חייבים להתפכח, להבין שאנחנו סובלים מטרור כבר עשרות שנים. ראש הממשלה חייב להחליט שזה הסוף של התופעה הזו שנקראת טרור בתוך ישראל".

מתוך השגרה היומיומית נקטעו חייהם של חננאל וצאלה גז באכזריות. השניים היו בדרכם ללידת בנם הרביעי כשמחבל מהכפר ברוקין הסמוך ירה לעבר רכבם. "כמה מטרים אחרי שהתחלנו את הנסיעה ראיתי פתאום לייזר ירוק. הוא הסתובב בעיגולים באוויר, התמקם ישר עלינו ואז היה בום", משחזר גז. "ראיתי חור בשמשה והרגשתי הדף ורסיסים שפוגעים בי. שאלתי את צאלה 'את בסדר?' אבל היא לא הגיבה וראיתי שהיא מדממת".

צאלה גז ז"ל,צילום: מתוך פייסבוק

חננאל השתלט בדרך לא דרך על הרכב וניסה לעצור את הדימום, אך מאמציו לא צלחו. כשהגיע לבית החולים בילינסון, התבשר שצאלה נרצחה, אך שהרופאים הצליחו להציל את התינוק. "למרות שידעתי כבר בראש שזה נכון לא הצלחתי להאמין לו שצאלה נרצחה. שאלתי אותו עשר פעמים - אתה בטוח? מאה אחוז? מיליון אחוז?".

המצב של התינוק שנולד קשה ביותר גם נכון לכתיבת שורות אלו. "המצב רע מאוד, התינוק נמצא בין חיים למוות", אומר גז. "הרופאים לא יודעים אם הוא יחיה, ואם כן - מה יהיה מצבו. המוח שלו לא קיבל חמצן הרבה מאוד זמן".

משפחתה של צאלה גז,צילום: אריק סולטן

גז מאשים את מקבלי ההחלטות בכך שלא פעלו בזמן למרות שלושה פיגועים שנעשו באותו מתווה באזור. "יש בי כעס על מקבלי ההחלטות. הרי היו לא מזמן פיגועים דומים, ראינו שזה קורה, אז למה אנחנו שאננים? למה אנחנו מחכים שיקרה הדבר הרע מכל כדי שנתחיל לפעול?".

הוא קורא לפעולה תקיפה נגד כפרים שמהם יוצאים מחבלים. "אם הרופא אומר שיש לך סרטן והוא מתכוון להוציא שני אחוזים ממנו - אז אתה מטומטם אם אתה ממשיך להיות מטופל על ידי הרופא הזה. אם יש כפר שבו יש סרטן אתה מוציא את כל הסרטן, כדי להיות בטוח שלא יהיה עוד דבר כזה".

למרות הזעם והכאב, חננאל מתעקש להישאר ביישוב ברוכין. "זה המקום היחיד שאנחנו מרגישים בו בטוחים", הוא מסביר. "הבעיה אינה בברוכין, הבעיה היא בכל מדינת ישראל".

הראיון המלא יתפרסם ביום שישי ב"ישראל השבוע"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר