"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הנשיא: שתקנו לפני רצח רבין, אסור לשתוק היום

המוני אנשים, רובם חניכי תנועות הנוער שהגיעו מכל רחבי הארץ, השתתפו בעצרת לציון 19 שנה לרצח יצחק רבין • רחלי פרנקל: "אסור שמפגין המוחה על פי צו מצפונו ייקרא בוגד"

,עודכן
העצרת, אתמול. "האלימות לא נעלמה" // צילום: קוקו // העצרת, אתמול. "האלימות לא נעלמה"

אלפי בני אדם, רובם חניכי תנועות הנוער, השתתפו אמש בעצרת לציון 19 שנה לרצח ראש הממשלה לשעבר יצחק רבין ז"ל, שנערכה תחת הכותרת "זוכרים את הרצח - נאבקים על הדמוקרטיה".

צילום: קובי מאירי

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

רבים מהמשתתפים נולדו לאחר הרצח, והם הניפו שלטים רבים, שהבולט שבהם התנוסס ביוזמת תנועת הצופים ובו נכתב: "צו 8 לדמוקרטיה". באירוע, בהנחייתו של העיתונאי רינו צרור, השתתפו גם אמנים רבים.

הנואם המרכזי היה הנשיא ראובן (רובי) ריבלין, שאמר כי "שתקנו אז, בימים הקשים שלפני רצח רבין. חטאנו, יצחק. אני אומר זאת עכשיו, אסור לנו לשתוק היום. 19 שנים חלפו מאז, אבל האלימות לא נעלמה".

רחלי פרנקל, אמו של נפתלי שנחטף ונרצח בידי מחבלים, אמרה כי "אם נשמעים בינינו צלילים המתירים את דמו של מישהו, אפילו שוליים סהרוריים, עלינו למחוק ולתקן ולאהוב. אסור שמפגין המוחה על פי צו מצפונו ייקרא בוגד או שחייל שמוסר את נפשו על קיומי כאן יכונה רוצח". במשתתפים היו חניכי בני עקיבא וחניכי הנוער העובד והלומד. תומר זק (13) מכיסופים סיפרה על הקיץ הקשה: "היה לי חשוב להגיע כדי לתמוך בשלום. אסור שמי שיש לו דעות שונות יביע אותן באלימות". אחיו של רון גרויסוולד (15) מכיסופים נלחם בעזה והוריו לא הסכימו שיישאר בעת הלחימה בקיבוץ. שניהם מסכמים: "חשוב לזכור את מה שרבין ניסה לעשות - להביא שלום".

בתוך כך, יו"ר האופוזיציה, ח"כ יצחק הרצוג, ניצל את האירוע המפלגתי של העבודה לציון 19 שנה לרצח רבין לתקוף את הממשלה המכהנת. לדבריו, "זו ממשלת מחדל. מדיניות הממשלה הביאה עלינו את המחדל בירושלים. היא עוצמת עיניים, מובלת ולא מובילה, ללא תוכנית וללא תכלית". לאחר האירוע הניח הרצוג זר ליד האנדרטה, עם שרת החוץ של האיחוד האירופי, פדריקה מוגריני, שאמרה כי "מורשתו של רבין צריכה להיות לנגד עינינו בימים אלה של מתח וייאוש. הדרך היחידה להבטחת ביטחון היא שלום המבוסס על פתרון שתי המדינות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר