"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מייגן מרקל: ''אני המוטרדת מספר 1 בעולם''

"כל יום במשך 10 שנים הציקו לי" • הדוכסית פתחה את הלב במפגש עם צעירים באוסטרליה • הנסיך הארי משתף: "הגעתי לתנוחת עובר על הרצפה לפני שהלכתי לטיפול"

,עודכן
0השמעה
מייגן מרקל. צילום: AFP

מייגן מרקלהפתיעה במהלךביקורה באוסטרליהוחשפה בפני קבוצת צעירים את מה שהיא מגדירה כעשור של התעללותברשתות החברתיות. "במשך 10 שנים, כל יום במשך 10 שנים, הציקו לי ותקפו אותי. הייתי האדם הכי מוטרד בעולם כולו", אמרה במפגש עם ארגון בריאות הנפש Batyr באוניברסיטת סווינבורן במלבורן, ביום השלישי של הביקור שלה ושלהנסיך האריביבשת כפי שדווח ב''דיילי מייל'' הבריטי.

הנסיך הארי ומייגן מרקל בבית החולים המלכותי לילדים במלבורן,צילום: OEL CARRETT/EPA/Shutterstock

''הכל בשביל קליקים''

מייגן, שישבה בכיתת לימוד מול קבוצה קטנה של צעירים, לא ריככה את הדברים: ''הייתי האדם הכי מוטרד בעולם כולו". לדבריה, לרשתות החברתיות "אין שום תמריץ לעצור את זה".

הדוכסית הוסיפה כי הצליחה לעבור את זה, אבל המסר שלה לצעירים מולה היה חד: "אני עדיין כאן. וכשאני חושבת על כולכם ועל מה שאתם עוברים, אני מבינה שצריך להפנים משהו, התעשייה הזאת, תעשייה של מיליארדי דולרים שכולה מבוססת על אכזריות כדי להשיג קליקים, לא הולכת להשתנות. אז אתם צריכים להיות חזקים יותר ממנה".

הנסיך הארי, שישב לצידה, הצטרף לדברים ותקף גם הוא את ההשפעה של הרשתות, בעיקר על בריאות הנפש של צעירים. הוא סיפר בגילוי לב יוצא דופן על הדרך שלו עצמו לטיפול פסיכולוגי: "חיכיתי עד שהייתי ממש בתנוחת עובר, הרבה יותר מבוגר, שוכב על רצפת המטבח. עד שאמרתי לעצמי, אוקיי, אולי הטיפול הזה, אולי שווה לנסות". לדבריו, הרשתות החברתיות "יצרו כל כך הרבה בדידות עבור כל כך הרבה אנשים".

הנסיך הארי בלונדון, ינואר 2026,צילום: AP Photo/Kirsty Wigglesworth, File

החוק החדש באוסטרליה

השניים שיבחו את החוק האוסטרלי שאוסר על בני פחות מ-16 להשתמש ברשתות חברתיות. הנסיך הארי התלהב: "הממשלה שלכם הייתה הראשונה בעולם שהביאה לחוק כזה. אנחנו יכולים להתווכח על היתרונות והחסרונות, אני לא שופט את זה, אבל מבחינת אחריות ומנהיגות, זה אדיר. הרבה מדינות עכשיו הולכות בעקבות אוסטרליה".

עם זאת, הוסיף: "זה לא היה צריך להגיע בכלל לאיסור. החברות עצמן צריכות לקחת אחריות, ואי אפשר להעניש צעירים על ידי חסימה שלהם מפלטפורמה שהייתה אמורה להיות בטוחה לשימוש מלכתחילה".

אסור לשימוש מתחת לגיל 16,צילום: רויטרס
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר