"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אחרי 44 שנה: פריט נדיר מחתונת צ'ארלס ודיאנה יוצא למכירה פומבית

בקבוק שמפניה נדיר מסוג דום פריניון משנת 1961, שנוצר במיוחד לרגל חתונתם של המלך צ'ארלס והנסיכה דיאנה - עומד למכירה פומבית • הפריט ההיסטורי מוערך בכ-67 עד 80 אלף יורו

,עודכן
0השמעה
צ'ארלס ודיאנה בחתונתם. צילום: GettyImages

בית המכירות הפומביות הדני Bruun Rasmussen הודיע כי בקבוק שמפניה מסוג דום פריניון מבציר 1961, שנוצר במיוחד עבור חתונתם המלכותית של המלך צ'ארלס והנסיכה דיאנה ב-29 ביולי 1981, יוצע למכירה פומבית מחר (חמישי), 11 בדצמבר 2025, כך מדווח Riviera Radio.

לפי פרטי המכירה, הבקבוק הוא אחד מתוך 12 בקבוקים מסוגו שנוצרו עבור "חתונת המאה" - מה שהופך אותו לפריט נדיר במיוחד.

בקבוק השמפניה הנדיר,צילום: AFP

מנהל מחלקת היין בבית המכירות, תומס רוזנדאהל אנדרסן, אמר שהבקבוק עדיין ניתן לשתייה לאחר בדיקות שנערכו לו, כולל בדיקת צבע ותכולה, וכי הוא עשוי למשוך הן חובבי יינות והן אספנים של פריטי מלוכה. הערכת המכירה עומדת על בין 67 ל-80 אלף יורו - סכום שמביע גם את הערך ההיסטורי של האירוע, וגם את נדירותו של המוצר.

הבקבוק כולל תווית מיוחדת שמציינת כי הוא "נשלח במיוחד לכבוד חתונת הנסיך מוויילס וליידי דיאנה ספנסר, 29 ביולי 1981" - תזכורת ישירה לאירוע ההיסטורי ולרוח החגיגית ששררה באותו יום.

הנסיך צ'ארלס והנסיכה דיאנה ביום חתונתם,צילום: Gettyimages

הפריט, שנמצא כיום באוסף פרטי (בידי אספן אלמוני שרכש אותו בלונדון), מצטרף לשורה של מזכרות מהמלוכה ומהאירוע ההיסטורי - ששוברות שיאים במכירות פומביות בכל פעם מחדש.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר