בשעה שמרבית השיח על גיל המעבר אצל נשים עוסק בתסמינים לא פשוטים של גלי חום, עייפות, שכחה, בעיות זכרון ושינה, ועוד, מכון קינסי האמריקאי מאיר נקודה אופטימית לצפות אליה לאחר גיל המעבר.
על פי המחקר, נשים לאחר גיל המעבר נהנות מעינוג בתדירות דומה לזו של נשים צעירות יותר, למרות שהן מדווחות על עינוג עצמי בתדירות נמוכה יותר. המחקר שבוצע במכון קינסי ופורסם בכתב העת מנופאוז, התבסס על סקר בקרב 1,500 נשים אמריקניות בגילאי 40 עד 65.
מדובר באחד המחקרים הראשונים שבוחנים עינוג עצמי ומיניות לאורך שלבים שונים של גיל המעבר: טרום-מנופאוזה, פרי-מנופאוזה ופוסט-מנופאוזה. על פי המחקר, נשים רבות לאחר גיל המעבר ממשיכות לעסוק בגירוי עצמי, דבר שיכול לשפר את הרווחה הכללית שלהן ולהקל על חלק מתסמיני גיל המעבר.
בכל קבוצות הנשים – לפני גיל המעבר, במהלכו ואחריו – נרשמה תדירות ממוצעת של עינוג בכ־81 אחוזים מהמקרים. נשים בגיל המעבר ואחריו יותר נוטות לדווח כי איכות יחסי המין שלהן השתפרה בעשור האחרון, ולא להפך. נשים לאחר גיל המעבר נטו פחות לענג את עצמן לעומת נשים בגיל הפוריות והמעבר.
"אנשי מקצוע בתחום הבריאות צריכים לדון בתועלות הבריאותיות שעינוג עצמי יכול להביא לנשים מבוגרות", הדגישו החוקרים. למרות יתרונותיו, עינוג עצמי עדיין עשוי להיחשב טאבו, במיוחד עבור נשים הנמצאות בזוגיות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו