"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מחקר חדש קובע: אנשים ממוצא מעורב מושכים יותר

חוקרים גילו כי תמונות אנשים ממוצא מעורב זוכות לציונים גבוהים ביותר בקטגוריות משיכה, אמינות, בריאות, אינטליגנציה וסיכויי הצלחה בקריירה • מה הסיבה לכך?

,עודכן
0השמעה
אישה ממוצא מעורב (אילוסטרציה). צילום: Getty Images

מריה קארי, אמנדלה סטנברג, דארן כריס, האלי ברי, לני קרביץ: מלבד היותם של כל אלה שחקנים וזמרים מצליחים, כולם גם מתחזקים אילן יוחסין משפחתי הכולל הורים ממוצא מעורב ונחשבים על ידי רביםלמושכים במיוחד. כעת הם יכולים לגבות את "אפקט המשיכה" המוגבר שלהם גם בהסבר מדעי.

מחקר שנערך לאחרונה באוניברסיטה הסינית בהונג קונג סיפק הוכחות לטענה כי אנשים ממוצא מעורב מושכים יותר מבחינה חיצונית.

מריה קארי,צילום: אי.פי

לצורך המחקר שפורסם בכתב העת Evolutionary Psychology במרץ 2024, החוקרים גייסו 227 משתתפים מארצות הברית ו-116 משתתפים מסין, כשלכל אחד מהם הוצגו 7 זוגות של תמונות פנים (גבר אחד ואישה אחת בכל צמד תמונות שהוצג).

תמונות האנשים נעו בגילין מוצא אסייתי למוצא מערבי, כשהאוסף שהוצג בפני הנחקרים כלל גם תמונות שעברו שינוי דיגיטלי והציגו פנים של "בני תערובת" שכללו בין שלושים לשבעים אחוזים סממנים של מוצא אסייתי או מערבי.

האלי ברי,צילום: רויטרס

הנחקרים התבקשו לדרג את התמונה שהוצגה בפניהם בהתאם לקטגוריות של משיכה, אמינות, בריאות, אינטליגנציה וסיכויי הצלחה בקריירה. בכל חמש הקטגוריות, תמונות האנשים ממוצא מעורב זכו לציונים הגבוהים ביותר.

בעוד החוקרים הודו כי הם אינם יכולים להצהיר על סיבה מפורשת לתוצאות המחקר, הם הסבירו כי יש סבירות גבוהה כי שורשיה נעוצים באבולוציה.

לני קרביץ,צילום: רויטרס

"תמונות המציגות יותר ממוצא אתני אחד (למשל שחורים לצד לבנים) מעוררות שיפוטים חברתיים חיוביים יותר בשל מידה רבה של אמון ומשיכה", נכתב במחקר.

בנוסף מציינים החוקרים כי "רמזים דו-אתניים בפניהם של ילדים (צורת הפנים, העיניים, השפתיים וכד') מצביעים על כך ששני הורים מקבוצות ביולוגיות שונות יכולים להביא ילדים לעולם בהצלחה, על כך שככל הנראה שיתפו פעולה בגידול הילדים, ועל כך שאפשר לקבל ליווי ותמיכה הורית מאחת או יותר מקבוצות המוצא שלהם".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר